Skip to content

Kiedy Bronisław Komorowski najbardziej skompromitował siebie i niestety Polskę?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
1.
Gdy publicznie powiedział że duńskie kobiety służące w
Kongelige Danske Marine są wyjątkowo nieatrakcyjne.
2.
Opowieści o robieniu bigosu wygłoszone w The German Marshall Fund of the United States.
3.
Bul to ból.
4.
Kiedy miał przyjemność odwiedzić osoby poszkodowane przez powódź razem z wiekopomną myślą co woda ma do siebie.
5.
Gdy uznał, że kanclerz Merkel może sobie postać, a on może już sobie usiąść.
6.
Gdy uznał że pod parasolem nie ma miejsca dla gościa, skoro jest tam już gospodarz (fakt, że to był tylko prezydent Francji, a deszcz nie padał zbyt mocno).
7.
Gdy sugerował Obamie, że powinien lepiej pilnować żony (w domyśle była to aluzja do wierności małżeńskiej).
8.
Hohoho że ze tak na koniec zawołam.
Dopisujcie miasta i WSIe
;)
PS. Afera marszałkowska to nie kompromitacja, a kryminał więc sztuczka z dwoma sprzecznymi zeznaniami czy brakiem pamięci traktuję jako strategię a nie kompromitację.
«13

Komentarz

• 9.
    Gdy postawił pomnik w Ossowie
    . Rzecz chyba bez precedensu w historii świata. Nawet jeżeli nie jest znana w światowych stolicach, to fakt stawiania pomnika najeźdźcom przez prezydenta napadniętego kraju przy milczącym współudziale rodaków jest hańbą i dla tego prezydenta i dla tego kraju.
    The author has edited this post (w 23.02.2015)
  • No właśnie z tym Ossowem miałem problem, bo to raczej deklaracja niż kompromitacja ale do listy się świetnie nada.
  • Wg mnie - na pierwszym miejscu.
    (ten ... budzi we mnie tyle złych emocji, że nie umiem lekko na jego temat się wypowiadać, a taki miał być pewnie ten wątek)
    The author has edited this post (w 23.02.2015)
  • 10. Gdy śmiał się ze ślepego snajpera.
    11. Wesołość w oczekiwaniu na trumny (ciała zabitych)  z Moskwy.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Gdy przemawiał w Fundacji Marshalla i dywagował o bigosie.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • starybelf
    Gdy przemawiał w Fundacji Marshalla i dywagował o bigosie.
    Beło.
  • Brzost
    starybelf
    :
    Gdy przemawiał w Fundacji Marshalla i dywagował o bigosie.
    Beło.
    Starym, slepym i niezauważnym
    :(

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu

• wystąpienie na Uniwersytecie Stefana
    Karola
    Wyszyńskiego od 2 min ze stosowną reakcyą dziekana?
  • A Jaruzelski na Radzie Bezpieczeństwa Narodowego?
    A obecność Komorowskiego na pogrzebie spawacza?
  • Całokształtem kompromituje (żyrandol, pałac, dwór, samomyślenie o sobie w kategoriach króla).
  • ms.wygnaniec
    7.
    Gdy sugerował Obamie, że powinien lepiej pilnować żony (w domyśle była to aluzja do wierności małżeńskiej).
    Tyle że to zrobił tłumacz. Po polsku to nie sugerowało niewierności żony Obamy, w tłumaczeniu owszem "like with YOUR wife".
  • Jeśli rzyje to kompromituje.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Najlepszy ten z żołnierzami "Jak jest wojna to trudno tam wysłać żołnierzy".
    The author has edited this post (w 25.02.2015)
  • http://i.iplsc.com/-/00040S0S6YDWJ0EX-C116.jpg

• Typy tumanoidalne charakteryzują się właśnie tym wszystkim co tu uprzejmie wymieniono: rozeznaniem na granicy eugleny zielonej i patyczaka. Czasem kiedy owa hybryda daje głos, wpatruję się w jej otwór gębowy w oczekiwaniu czy aby nie ujrzę tam zarysu ust niejakiego prof. N.
    The author has edited this post (w 26.02.2015)
  • przypomne tylko o szampanie sprzatnietym sprzed nosa Krolowej Sylwii.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Zazula
    Typy tumanoidalne charakteryzują się właśnie tym wszystkim co tu uprzejmie wymieniono: rozeznaniem na granicy eugleny zielonej i patyczaka. Czasem kiedy owa hybryda daje głos, wpatruję się w jej otwór gębowy w oczekiwaniu czy aby nie ujrzę tam zarysu ust niejakiego prof. N.
    Typ Tumanoidalny - doskonale:)

Pan Jezus
  • Zaś szef kampanii Brąka porażony został tweetami na koncie prezydęta.
    Powiedział beł, że nie konsultowano tego ze sztabem
  • lupus71
    Zaś szef kampanii Brąka porażony został tweetami na koncie prezydęta.
    Powiedział beł, że nie konsultowano tego ze sztabem
    Jednym słowem, wykazał się samodzielnym myśleniem? Nie wiem, co lepsze: tweety czy wspomnienia: plan zamordowanie milicjanta, nasłanie milicji na opozycję, czy udawana głodówka. Można by pomyśleć, że mu ktoś świni przed wyborami, gdyby to nie były fragmenty książki.
    The author has edited this post (w 27.02.2015)
  • O wyjściu Polski z NATO już beło? I o "Janie Pawle III"?
    Ale to tylko takie ubeckie żarciki.
  • „Po marcu 1981 r. jeździłem na spotkania do zakładów jako gaszący strajki” – przyznaje prezydent Bronisław Komorowski w wywiadzie-rzece „Zwykły polski los”. Fragment ten ujawnia "Gazeta Polska Codziennie".
    http://niezalezna.pl/64638-komorowski-gasil-strajki-opozycji-w-prl
    Przyznaje się w swojej głupocie do takich rzeczy, a ja zaczynam myśleć, że był zwykłym kretem, a nie żadnym opozycjonistą.
  • Jemu się coś robi z głową?

OBCIACH ROKU: Komorowski... wchodzi w butach na fotel w japońskim parlamencie

http://niezalezna.pl/64639-obciach-roku-komorowski-wchodzi-w-butach-na-fotel-w-japonskim-parlamencie

• Bronkowego przodka chyba rzeczywiście podrzuciła sowiecka kukułka...
  • Omatko!

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Sake dało w łeb ? Inna sprawa, że u tego typu ludzi są dwa stany, kiedy nie potrafią się zachować. Albo totalne spięcie, usztywniające, bo nie potrafię, nie wiem jak mam reagować. Albo luzik 10. Komorowski jest już na etapie luziku, bo co mi mogą zrobić ? Taki kurwa Bronek jestem, mój ty Szogunie.
    Tak jak Kwaśniewski, niby z dobrego domu, ale miał taki blichtr fajnego kacyka. Do pewnego momentu trzymał się całkiem OK, ale poczuł luzik. On nawalony na oficjałkach nie był dlatego, że alkoholik, a po prostu uważał, że mu można. Fajnie być preziem.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 28.02.2015)
  • Osake Polskie one walczyli!
    image
  • Losowa teoria spisku - jest to testowanie stopnia przecwelenia polactwa. Jeśli i to zliże bez popitki, to wszystko można już zrobić z tymi człekokształtnimi obiektami.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Zliże i POprosi o wiencey Losie. Dlaczego by nie? Bo my som pany i żaden zółtek nie będzie nam mówił kiedy onuce nam smierdzą.
    Dobrze że nie chciał wypic brudzia z cesarzem i nie poklepał cesarzowej po tyłku.
    The author has edited this post (w 28.02.2015)

• fatuswombatus
    Zliże i POprosi o wiencey Losie. Dlaczego by nie?
    W takim razi nie należy nic dla nich robić. Bo obrażają Boga i ludzi swym istnieniem.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • @Cyrylica
    uwazam, ze to nie przypadek, ze tytul ksiazki o Typie Tumanoidalnym (by Mmaria) brzmi "Zwykly polski los".
    Chca nas w ta tuamanoidalnosc ubrac za kazda cene: Polacy to   tumany.

Pan Jezus
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.