Skip to content

Kiedy Bronisław Komorowski najbardziej skompromitował siebie i niestety Polskę?

2

Komentarz

• Nie da się dorosłej i zdrowej osoby ubrać wbrew jej woli. Dorośli i zdrowi ubierają się sami.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Sie kolega mija z prawdą jak białoruski TIR z ruskim czołgiem
    :D
    Jakie znowu NIC DLA NICH NIE ZROBIŁEM?
    Jakie znowu WHITE MAN'S BURDEN?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • WrogLudu
    Mam wątpliwości: jeżeli czujemy się od kogość lepsi - mądrzejsi, bardziej moralni, to owo poczucie wyższości nakłada na nas odpowiedzialność, a przynajmniej zobowiązanie do podciągnięcia tego gorszego/tych gorszych do naszego poziomu.
    Nie. Uczyłem moje dziecko higieny osobistej. Na tyle dobrze, że dziś w wieku lat dwudziestu kilku nie ma ani jednej plomby w zębach. Nie mam tego obowiązku wobec nikogo innego.
    Jeśli zaś ktoś zdrowy, dorosły, poczytalny i całkiem zamożny jest utaplany w gnoju wyłacznie z własnego upodobania, to zamiast "podciągać go do mojego poziomu" czystości odsunę się z nieukrywanym obrzydzeniem i głośno określę jedynym trafnym słowem: śmierdziel.
    Poza tym - nie jestem od nikogo ani specjalnie lepszy ani mądrzejszy. Jestem absolutnie pewien, że wszyscy Polacy tak samo dobrze znają rzeczy podstawowe dotyczące obecnej Polski. To prosta wiedza, przejście przez ulicę wymaga większego wyrafinowania.
    A że wielu dokonuje wyborów moralnych, które we mnie budzą obrzydzenie? Mają swoje powody a wolną wolę należy szanować.
    The author has edited this post (w 28.02.2015)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Nie da się dorosłej i zdrowej osoby ubrać wbrew jej woli. Dorośli i zdrowi ubierają się sami.
    Da się, jeśli jest odurzona - pigułką gwałtu, narkotykami czy nawet znaczną ilością alkoholu, albo też środkami usypiającymi.
  • los
    nie jestem od nikogo ani specjalnie lepszy ani mądrzejszy. Jestem absolutnie pewien, że wszyscy Polacy tak samo dobrze znają rzeczy podstawowe dotyczące obecnej Polski
    Zawsze tak było, jesteśmy cały czas tacy sami więc nadal aktualne są wskazówki św. Pawła bodajże, że przyczyną wszystkiego zła jest (a) pożądliwość ciała, (b) pożądliwość oczu, (c) pycha.
  • Rzchanym
    los
    :
    Nie da się dorosłej i zdrowej osoby ubrać wbrew jej woli. Dorośli i zdrowi ubierają się sami.
    Da się, jeśli jest odurzona - pigułką gwałtu, narkotykami czy nawet znaczną ilością alkoholu, albo też środkami usypiającymi.
    To tylko przez chwilę.

• los
    W takim razi nie należy nic dla nich robić. Bo obrażają Boga i ludzi swym istnieniem.
    Tylko że my musimy walczyć o życie naszych dzieci i wnuków, a to się jakoś wiąże. Ot dylemat.
    Co do Bronka, możemy się z niego nabijać, a ja ZUPEŁNIE POWAŻNIE podejrzewam jakąś chorobę psychiczną. Już od pewnego czasu analizuję jego zachowanie i coraz bardziej jestem o tym przekonana. Ciekawa jestem opinii psychiatry. Po tym incydencie powinniśmy jej żądać i to kategorycznie, bo to już się nie mieści w kategoriach chamstwa czy obciachu. Serio.
    @Dawenio - errata - typ tumanoidalny (bardzo celnie) by Zazula:))
    Edit: okazuje się, że inni też tak sądzą
    http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/235480-liczba-kompromitujacych-wpadek-bronislawa-komorowskiego-kaze-postawic-pytania-co-do-stanu-zdrowia-glowy-panstwa
  • davenia
    @Cyrylica
    uwazam, ze to nie przypadek, ze tytul ksiazki o Typie Tumanoidalnym (by Mmaria) brzmi "Zwykly polski los".
    Chca nas w ta tuamanoidalnosc ubrac za kazda cene: Polacy to   tumany.
    Tego się też obawiam. Dziwny jest termin ukazania się książki. Albo go ktoś wrabia, albo on myśli, że mu to pomoże. Jak na razie to się tylko ośmiesza, choć lemingi będą piać z zachwytu, jaki to prezydent jest fajny i dowcipny. Po tej aferze w japońskim parlamencie tak go właśnie bronili, że ma poczucie humoru.
  • mmaria
    los
    :
    W takim razi nie należy nic dla nich robić. Bo obrażają Boga i ludzi swym istnieniem.
    Tylko że my musimy walczyć o życie naszych dzieci i wnuków, a to się jakoś wiąże. Ot dylemat.
    Co do Bronka, możemy się z niego nabijać, a ja ZUPEŁNIE POWAŻNIE podejrzewam jakąś chorobę psychiczną. Już od pewnego czasu analizuję jego zachowanie i coraz bardziej jestem o tym przekonana. Ciekawa jestem opinii psychiatry. Po tym incydencie powinniśmy jej żądać i to kategorycznie, bo to już się nie mieści w kategoriach chamstwa czy obciachu. Serio.
    A ja myślę tak:
    Wszystkie wpadki Komorova, podkreślam wszystkie, to są takie wpadki, które Tusk, Palikot & consortes przypisywali śp. Lechowi Kaczyńskiemu. I po prostu teraz jest tak, że Komorov okazał się praktycznym przykładem tego, czego oczekiwano po śp. Prezydencie Kaczyńskim.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Onienie, na pewno tak nie jest, przynajmniej niektóre wpadki były albo konsultowane z pijarowcami albo były autorskimi pomysłami Komorowskiego, takimi dowcipami wiecie. Nikt mnie nie przekona że "Jan Paweł 3" to była gafa czy coś takiego, to jest zwyczajnie niemożliwe, takiej rzeczy nie da się palnąć nawet w ciężkiej wieńcówce będąc na skraju omdlenia.
  • Po niektórych lekach może być taka reakcja. Przyćmiony i tyle.
    On nie nadaje się na prezydenta. Powinien już być na rencie chorobowej.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• AnnaE
    Po niektórych lekach może być taka reakcja. Przyćmiony i tyle.
    nie wierze w chorobe tego tumana: jakos dziwnie ogranicza sie ona do tego, ze kompromituje Polske. gdyby byl chory toby nie obylo sie bez szkod dla mocodawcow. a wtedy ci dawno kopliby go w dupe. tymczasem tuman jest, i zamierza nadal byc, prezydentem.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • AnnaE
    Zbitek słów / wyrażenie: jan-paweł-drugi jest tak mocne i głębokie, że wg mnie nie ma szans na takie przejęzyczenie.
  • Oczywiście, że "Jan Paweł III" to jest działanie z premedytacją (żarcik na poziomie całowania ziemi po wyjściu z samolotu przez kogoś tam z SLD), podobnie jak skakanie po krzesłach w Japonii (w zemście za chłodne przyjęcie) czy niegdyś obrażenie Sarkozy'ego, obrażenie Merkel, obrażenie szwedzkiej królowej, obrażenie Obamy itd.
    Komoruski jako błazen putina, zainstalowany dzięki fałszerstwu wyborczemu, próbuje szkodzić Polsce, jak tylko może. A niestety, ma możliwości duże.
    "Oj, oblałem panią winem, najmocniej przepraszam. Oj, przydepnąłem suknię, błagam o wybaczenie. Oj, nie przepuściłem pani w drzwiach, oj, gapa ze mnie. Oj, zabrałem krzesło i pani upadła, tak mi przykro..." itd.
    Afronty tzw. niezamierzone. Kiedyś to przerabiałam, każde takie przeprosiny (publiczne) są wtedy kolejnym upokorzeniem.
  • AnnaE
    W. Sumliński ma jeszcze inną teorie;1.18
    https://www.youtube.com/watch
  • Od samego początku pojawiały się plotki że Bron jest ciężko chory i pod okiem lekarzy, wieńcówka może dawać objawy przytępienia. Ale nie dajmy się zwieść, to może być też jego alibii w przyszłości - jak będzie musiał już się z tych zeznań o których mówi Sumliński wyplątać, to wtedy będzie z lekarzem wszędzie chodził. A teraz jest zdrowy jak koń, jasne. Bardzo dobra strategia.
  • Nie no, ja stawiam że on ledwo dycha. Po co mu to ciągłe zasypianie?  Ewidentnie, jak usiądzie na słoneczku przy jakiejś oficjalce, to odpływa.  Zdrowy by tak nie miał.
    Spójrzcie na jego zdjęcia z młodości- cherlawiec. Taki pseudo-kujonek w wielkich brylach niczym denka od butelek. Obecna, "dostojna" postura to tylko i wyłącznie tłuszcz. Mięśni nie ma żadnych.  No nie uwierzę, że taki koleś bez szwanku na zdrowiu był w stanie ostro łoić czystą ze starymi trepami z woja i ze wsi, zawodnikami najlepszymi z najlepszych, po sowieckich treningach kondycyjnych.
    Niektórzy moi kumple po kilkumiesięcznych fazach ostrego łojenia lądowali na beta-blokerach. Na miesiące, albo i lata. I co, niby taki Bronio od początku lat 90tych polowanka, spoktanka, dacze, puszcze, kiełbaska, dziczyzna, gorzałeczka- i bez szwanku? Litości. Żywy trup.  Odkręcić jedną śrubkę,  polać parę kolejek 70% zamiast 40%, i po zawodniku. Taki wygodny "zawór bezpieczeństwa".
  • Dokładnie taki był ONYM potrzebny. Taki łatwo zejdzie na moskiewską grypę. Nie cza smoleńskiej mgły.

*

*

• qiz
    Nie no, ja stawiam że on ledwo dycha.
    Wspieram tezę a tak to motywuję: Skąd Bronio wzion się tam gdzie jest? Donek naznaczył. A polityka kadrowa Donka kierowała się jedną regułą - bezwzględne tępienie wszystkich obdarzonych zdolnościami i osobowością, promowanie miernot i postaci groteskowych. Jego kontrkandydat Radzio też jest figurą z panopticum.
    The author has edited this post (w 02.03.2015)

• Zwróćcie jeszcze uwagę na 2 rzeczy.
    1. gdzie był oficjalny fotograf cesarza Bredzisavo Kashaloti ?
    2. kto skręcił filmik z koziejowaniem i wrzucił w sieć?
  • Tylko co z tego i po co ten cyrk?
  • qiz
    2. kto skręcił filmik z koziejowaniem i wrzucił w sieć?
    Nagranie z włażenia z buciorami pochodzi na 99,9% z ichniej kamery sejmowej, musieł ich niewąsko rozbawić/wnerwić że to upublicznili.
    Wracając do zdrowia Brona - też ta cherlawa postać młodego rzuciła się w oczy ale głównie przez okulary, a wtedy wszyscy takie wielkie nosili. Bardziej miarodajne moim zdaniem jest porównanie go z żoną - nawyki żywieniowe w małżeństwie przeważnie są wspólne. I jeszcze taki incydent z sierpnia 2010 - wtedy było pieruńsko gorąco ale mimo wszystko tak spocić się od samego stania na słońcu może tylko człowiek o bardzo słabej wydolności sercowo-płucnej, wiem bo mam podobnie i to się zmniejsza z każdym kilogramem. I jest to pochodną cherlawości organizmu, w moim przypadku związanej z otyłością w młodości, ale potem to już o siebie dbałem i dbam coraz bardziej.
  • Czy jest jeszcze gdzieś w sieci oryginalny filmik? Bo na tubce jest już tylko napis o prawach autorskich WSI24, a gdzie indziej pokazują z wyciętym fragmentem.
  • los
    qiz
    :
    Wspieram tezę a tak to motywuję: Skąd Bronio wzion się tam gdzie jest? Donek naznaczył. A polityka kadrowa Donka kierowała się jedną regułą - bezwzględne tępienie wszystkich obdarzonych zdolnościami i osobowością, promowanie miernot i postaci groteskowych. Jego kontrkandydat Radzio też jest figurą z panopticum.
    Nie bardzo mi ta teza pasi do zachowania don Donaldo przed wyborami na prezia. Wszyscy pamiętamy jego parcie pod żyrandol i nagłą, a niespodziewaną rejteradę. Noji dlapoczemu?
    Widno ktojinny zarządza to maso upadłościowo.

*

*

• Trochę off topic;  wypeedź bulowego profesora z przedziałkiem na czole:
    „Jak się raz zdej­mu­je majt­ki, to potem trze­ba to robić cały czas”
    – ta­ki­mi mało ele­ganc­ki­mi sło­wa­mi pre­zy­denc­ki współ­pra­cow­nik re­la­cjo­nu­je obec­ny sto­su­nek pre­zy­den­ta do pre­mier Ewy Ko­pacz (59 l.). We­dług Bro­ni­sła­wa Ko­mo­row­skie­go (63 l.) to ona po­no­si cał­ko­wi­tą winę za na­ra­sta­ją­cą falę straj­ków i pro­te­stów, co z kolei jemu grozi du­ży­mi kło­po­ta­mi w wy­bo­rach.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • AnnaE
    los
    :
    qiz
    :
    Nie bardzo mi ta teza pasi do zachowania don Donaldo przed wyborami na prezia. Wszyscy pamiętamy jego parcie pod żyrandol i nagłą, a niespodziewaną rejteradę. Noji dlapoczemu?
    Widno ktojinny zarządza to maso upadłościowo.
    Chyba tak. Też się zastanawiałam wtedy, kto Donkowi kazał zrezygnować.
  • Aniela Kaźmierczak. A niby kto inny?
    The author has edited this post (w 02.03.2015)

• W Japonii to nie była kompromitacja. To było przysporzenie Polsce wroga:
    "He stood in the chair while wearing his shoes".
    http://newsonjapan.com/html/newsdesk/article/111621.php
    Już tylko oplucie i skopanie cesarza dałoby mocniejszy efekt.
  • kania.zu.kurz
    W Japonii to nie była kompromitacja. To było przysporzenie Polsce wroga:
    "He stood in the chair while wearing his shoes".
    http://newsonjapan.com/html/newsdesk/article/111621.php
    Już tylko oplucie i skopanie cesarza dałoby mocniejszy efekt.
    Nawet jesli wiedzą, że polski prezydent nie kontroluje swego zachowania, to napewno odebrali to jako lekceważenie gospodarzy.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.