Skip to content

Włanczam sobie tv Republika i co?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Reklamy, reklamy, reklamy. Zaprawdę powiadam wam, PiS wygra wybory.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«1

Komentarz

• Czy p. prezes "ten skurwiel Klesyk" Krawiec też już cuś zlecił?

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • ombretta
    Czy p. prezes "ten skurwiel Klesyk" Krawiec też już cuś zlecił?
    Nie wię. Ale tak na moje oko - komplet firm albo blisko tego.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Gmyz zapowiadał:
    https://twitter.com/cezarygmyz/status/495111763369934848

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ombretta
    Czy p. prezes "ten skurwiel Klesyk" Krawiec też już cuś zlecił?
    Nie byłam w tomacie Krawca au courant, więc wyguglałam tę salonową konwersację
    :D
    JK:
    Chłopaki są sprytne, kurwa, albo mają więcej czasu, albo mniej przyzwoitości, mi nie wpadło do głowy przez sześć lat, a tu kurwa, jebani, jeszcze Klesyk skurwiel, wiesz, że on „wSieci” ogłoszenia daje?
    PG:
    No widziałem właśnie.
    JK:
    Ja mówię, co ty kurwa, odpierdalasz? A on, że to klienci potencjalni. Wiesz, już się ustawiają, kurwa,
    media
    , już widać.
    PG:
    Tak, tak,
    prokuratura
    też już widać coraz dziwniejsze werdykty wydaje, już czeka, patrzy na sondaże.
    JK- Jacek Krawiec
    PG - Paweł Graś

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Wyglądałoby barziej łoptymistycznie, gdyby Trwam (nb. nie w netowej niszy ale na multipleksie) miało pełne bloki reklamowe.
    Owóz, znaczyłoby to nie mniej ni wiecej, ze PiS dostanie 69% a nie 39
  • O. Tadeusz wykluczył reklamy, kiedyś o tym mówił, ale to było zanim ruszyła tv TRWAM. Dziwię się, że daje radę przy tak wielkich kosztach.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Strzelam, że TV Trwam dzieli ramówkę z RM (które jest nadawcą społecznym) i bardziej się opłaca nie akceptować reklam (pewnie złośliwie zlecanych przez pederastów wszelkiej maści via domy mediowe) niż przez pomyłkę nadać którąś i dostać domiar od KRRiTV tow. Dworaka.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • I niestety nastąpiło pożegnanie mojego ulubionego redaktora - Jana Pawlickiego. Jak dla mnie, oznacza to bliski koniec TVR.
    :(
    https://twitter.com/Jan_Pawlicki/status/593299888538034177
  • Płacić czy nie płacić?

• Trzy dni temu opłaciłam kartę na następne trzy miesiące:( Ale wyślę maila, że rezygnuję i to dokładnie z tego powodu. Nie przypuszczałam, że Terlikowski tak błyskawicznie rozwali ten zespół.
    Edit - napisałam Terlikowski, bo nawet nie chce mi się dociekać, kto za tym stoi i kto naprawdę rozwala przed wyborami (pażdziernikowymi) jedyną opozycyjną telewizję.
    The author has edited this post (w 29.04.2015)
  • Hm, chciałabym wiedzieć o co naprawdę chodziło z Pawlickim.

• Włączyłem sobie tę republikę (ostatnio nie wykupiłem karty - tu taka prawidłowość , że jak odwołano Wildsteina z funcyji prezesa TVP - to od tamtey pory nie miałem wyrzuciłem ja telewizor y teraz yak nie yest prezesem TV Republika to nie ma we mnie mocy by kupować kartę) ... No zajrzałem więc y w tv Republice na czele w eksponowanym miejscu Kukiz ukraiński tudzież antyrosyjski yest  ...
    https://www.youtube.com/channel/UCc282c_TN8xIba_Z6GaDnQw

• Mania
    Hm, chciałabym wiedzieć o co naprawdę chodziło z Pawlickim.
    Też bym chciała. Natomiast coraz rzadziej oglądam TVR, bo po prostu nie wytrzymuję zestawu gości zapraszanych do studia. Pluralizm doprowadzony do granic absurdu. Z PO powyciągane jakieś wyjątkowe młotocepy - tu rekordy bije senator dwojga nazwisk, których nie pamiętam - wyłączam natychmiast. Nie rozumiem, o co chodzi. Problemy finansowe naprawdę niewiele tłumaczą, a politycznie - kolejna wojenka z Kaczyńskim?! Bo chcą wejść na multiplex?
  • mmaria
    Mania
    :
    Hm, chciałabym wiedzieć o co naprawdę chodziło z Pawlickim.
    (....)Z PO powyciągane jakieś wyjątkowe młotocepy - tu rekordy bije senator dwojga nazwisk, których nie pamiętam (....)
    Coś jak Róg-Świostek, Dąb-Kocioł tudzież Ozga-Michalski.....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • starybelf
    Witold Gintowt-Dziewałtowski. Musi - arystokrata. Urodził się w Drewnicy...
  • mmaria
    starybelf
    :
    Witold Gintowt-Dziewałtowski. Musi - arystokrata. Urodził się w Drewnicy...
    Oczywista arystokracja, jak Czeszejko-Sochaccy w III pokoleniu....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Pawlicki nie był moim ulubieńcem, a niedawno podpadł mi dziwnymi wypowiedziami. Nie pamiętam już, o co chodziło, ale niechęć/nieufność pozostała.

• Noji mamy odpowiedź

• Mania
    Noji mamy odpowiedź
    Masakra. Nie dziwię się, że go zwolnili. Idealista, która przez kilka minut mówi tylko o kasie.
    Ćwierć wieku temu, gdy byłam początkującą dziennikarką, takie coś było nie do pomyślenia. Ale już 10, 15 lat później zaczęli szukać pracy w mediach młodzi, których na dzień dobry interesowały wyłącznie zarobki. W zeszłym roku mieliśmy praktykantkę, dostała jakieś zadanie do wykonania w mieście, no i... zażyczyła sobie pieniądze na taksówkę, żeby dojechać na miejsce. Wszystkich zatkało.
    A wracając do Maślankiewicza, Macierewicz mu nie pasował? Cóż... Gdy poczytałam kiedyś, co koleś wypisuje na Twitterze, wcale mnie to nie dziwi.
    The author has edited this post (w 30.04.2015)

• A że "gwiazdy" zarabiają po kilkadziesiąt tysięcy, słyszałem też od innych źródeł. Ziemniak i s-ka kranik z kasiorką sobie znaleźli. Ech...

• Jak można popełnić taki błąd, i to jeszcze w tytule!?? Po polsku piszemy WŁĄCZAM !!
  • Jasne, że szczawik musi zarabiac sporo mniej niż doświadczony dziennikarz, ale żeby nie było go stać na wynajęcie klitki wyzywienie i zakup ksiażek? Rozumiem ich rozgoryczenie gdy porównują swoje grosze z zarobkami "gwiazd".
    Natomiast passus o Macierewiczu mnie zszokował i sympatię do Maslankiewicza diabli wzięli. Nie rozumie, że mamy wojnę? Inaczej teraz patrzę na rządy Terlika w tvR. Zdolnych szczawików należy: 1. przyzwoicie opłacić, 2. wymagać posłuszeństwa i dyscypliny. To jest walka frontowa.  Wygląda na to, ze derekcja nie spełnia pierwszego warunku- stąd bunt.

• Akurat Maślankiewicza obserwowałem na tt i potwierdzam; gość jest światopoglądowo bardziej na lewo niż na prawo. a teraz to wodać, że ma parcie na lans
  • Rano dorzecze wieczorem GaPol.
    Tak to w mojej ocenie obecnie wygląda. Aby nie było Zychowicz tak mnie zniechęcił, że nigdy ani złotówki nie wpłaciłem.
  • The author has deleted this post (w 02.05.2015)

Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.
  • Rzchanym
    Jak można popełnić taki błąd, i to jeszcze w tytule!?? Po polsku piszemy WŁĄCZAM !!
    FF speach

• Mania
    Noji mamy odpowiedź
    Mamy bełkot bez jednego konkretu, poproszę o te nazwiska i linki do owych tekstów. Najpierw konkrety potem inwestujemy emocje.
  • Prychnięcie na Antuana było konkretem.

• los
    Prychnięcie na Antuana było konkretem.
    Też zwróciłem uwagę. Machałby rękami ale mikrofon przeszkadzał.
    The author has edited this post (w 01.05.2015)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.