Skip to content

Włanczam sobie tv Republika i co?

2»

Komentarz

• los
    Prychnięcie na Antuana było konkretem.
    No bo też nikt takiej gwiaśdzie nie będzie gościów do programu sugerował. Natomiast faktycznie to był nieliczny konkret. Jedna sprawa mnie ubawiła, gdy kol Maślankiewicz roztacza ponurą wizję redukcji pensji o 20% to przez przypadek pokazuje uczciwość stosunków w TV Republika, wszystkim obcięto a nie jak to u konkurencji bywa że wszystkim obcinamy po 2 tysiące (motywując to ponoszeniem równych kosztów gorszej sytuacji firmy).
    The author has edited this post (w 01.05.2015)
  • Terlik zareagował:
    https://twitter.com/tterlikowski/status/594106638933630976

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • "Bohater" ostatnich wpisów ma nawet swoyego bloga, zatytułowanego wdzęcznie y profesyonalnie: "Masakra"... a powstałego na dniach wyborczych (28.04.2015)
    y tam niby coś się wysałwia, yakies wywiady przeprowadza ale głównie to ogłasza sloogany wyborcze - zbitki myślowe - osobom zainteresowanym  "masakrowaniami" yego bloga co by to wiedziały co o polityce się wypowiedzieć wśród rówieśników ...
    - że Polska była kiedys imperium a został z tego ino Smoleńsk (taka synteza historiozoficzna) ,
    że niby wszystko co wiemy yest dezinformacyją, bo obcym zależy na tem by Polacy się żarli ze sobą  ...
    - że "doktor Kościoła" Ogórek zaprawde łądna yest kandydatką ale za nią Miller stoi  --- y dlatego On "masakrator" głosuye na Kukiza ...
    (y w domyśle każdy szanujacy się masakrator y aspirant na masakratora)
    The author has edited this post (w 02.05.2015)
  • Ma rację młodzian czy nie ma - to jedno. Ale zza jego słów wyziera niemiła prawda. TV Republika spsiała ostatnio do imentu. Oglądam ją - bo mam na antenie - od pierwszego dnia. Po nieporadnym raczkowaniu jakoś ruszyli, zaczęli prostować plecy. A potem zaczął się zauważalny zjazd w dół. Nie wiedziałam wówczas, że Wildsteina wyruchali i że wszedł Terlik - i zastanawiałam się, co się takiego dzieje, że zapraszają jakieś dziwne masko-nury z PO, że te durne sprzedaże Mango rozrywające program i że w kółko gada i nudzi, coraz bardziej nudzi Terlikowski - posiadacz jedynie słusznych poglądów. Już wołałam Wildsteina z jego przekąsem i czasem powikłaną logiką. Jest przynajmniej w kilku dziedzinach bystrzejszy od Terlikowera.
    Niestety, duża różnica zarobków między "gwiazdami" a "prostaczkami" akurat w takiej telewizji jest draństwem - nazywając rzecz po imieniu. Zresztą te "gwiazdy" też nieco przejrzałe. Bo i co nowego ma nam do powiedzenia Ziemniak, Terlikowski czy Sakiewicz? W kółko Macieju to samo. Niezłe mają tam jednak filmy dokumentalne, tu prym wiodą dziewczyny.
    Jeśli chodzi o Macierewicza, mam wrażenie, że Maślankiewiczowi szło o to, że tak poważny gość w tak niepoważny wieczór to raczej bardzo kiepski wybór. Bo jeśli p. Antoni mu śmierdzi z innych powodów, to młodzian jest prosty choć wyszczekany cep.
    A że w kółko gada o kasie. To akurat rozumiem. Jak ma ktoś żyć, jeśli nie ma nawet na papu? Sama tak miałam, w tymże zawodzie, przez ładnych parę lat. Roboty po uszy, jak na dwóch etatach, płacy za to najwyżej na skromne żarcie. W końcu człowiek, którego ciśnie bida, mimo że stara się z całych sił dobrze pracować, będzie ciurkiem myślał i mówił o forsie i miał żal, że traktują go jak śmiecia a wynagradzają jeszcze gorzej.
  • Macier gościem w Sylwestra, genialne. Jak dowcipy o ruskich: czego złego sobie o TVR nie pomyślisz rzeczywistość i tak cię zaskoczy.
  • A co jest niestosownego z tym właśnie gościem w ten właśnie dzień?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.