Skip to content

Zostały 3 tygodnie

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Założenia:
  1. Komora to psychiczny wrak, którego nie wolno wystawić do żadnej debaty, bo może być różnie.
  2. Druga tura to konieczność debaty.
  3. Poparcia nie ma wystarczająco na zwycięstwo w 1 turze, kratokracja na poziomie kraju działa zbyt słabo.
Teza:
Aby sfałszować bezkonsekwencyjnie wybory trzeba tak rozhuśtać nastroje społeczne aby każda inicjatywa opozycji była postrzegana przez pozostałą część społeczeństwa jako warcholstwo oszalałych z nienawiści frustratów. UWAGA to musi działać nie na fanbojów Leonarda Myszkiewicza ale na ćpaczy telewizyjnych.
Alternatywa to stan wyjątkowy i zawieszenie wyborów (może Pijane Wyjki pomogą zrobić jakiś myk w tym kierunku).
Co obserwujemy:
1.
Bezpardonowe wałki sądów (Kamiński)
2.
Sejmowe wałki (Ziobro)
3.
Medialne wałki (atak na SKOK, wrzutki postsmoleńskie, itp.)
4.
Reanimacja biłgorajskiego bimbrownika (wyjątkowa ohyda)
5.
Mocno zorkiestrowane media
Pytanie do czego to uwertura? Ewentualnie mam ponowny atak psychopatii pełnoobjawowej więc poproszę o adres lekarza.
Oczywiście pamiętając specyficzne doświadczenie posła Nitrasa (i nie chodzi mi o jechanie na wstecznym po autobanie) spodziewam się ataku w okolicach 6-7 maja.
«1

Komentarz

• Wydaje się flawless, choć zostaje w rezerwie też opcja niewystawiania Bronxa do debaty uzasadniając to brakiem płaszcza.
    The author has edited this post (w 23.04.2015)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • ms.wygnaniec
    Co obserwujemy:
    1.
    Bezpardonowe wałki sądów (Kamiński)
    2.
    Sejmowe wałki (Ziobro)
    3.
    Medialne wałki (atak na SKOK, wrzutki postsmoleńskie, itp.)
    4.
    5.
    Mocno zorkiestrowane media
    Ad 2 i ad 4, że tak kulturalnie zapytam: dafuq?
  • Drodz Koledzy, otóż pracuję wśród grupki lemingów poruszających się w trójkąciie TVN-ToKfm-GWno. Oni dodoskonale wiedzą jaki jest Bronx - 100% opciachu i kpiny wśród młodych na dzielni. Ale za swój POlski obowiązek uważają głosowanie na tego buca. On może odwalić doslownie wszystko i nic tego POczucia obowiązku nie zmieni. Co więcej, żaden inny kandydat nie jest brany pod uwagę jako drugi wybór.
  • Słusznie, gdyż wybory nie są po to, ażeby coś tam wybierać, tylko po to żeby głosiować.
    Oczekiwać, że ktoś tam uzna, że Bronx jest bez wąsa mniej przystojny i pójdzie głosować na Dudę, to jak oczekiwać od Ndebele, żeby zagłosował na Szonę, bo ten ma lepszy program gospodarczy, bua bua bua.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    ms.wygnaniec
    :
    2.
    Sejmowe wałki (Ziobro)
    4.
    Ad 2 i ad 4, że tak kulturalnie zapytam: dafuq?
    Ad 2) Ziobro przed Trybunał itp
    Ad 4) Linkowany w sąsiednim wątku zajazd na Nowogrodzką
  • Mruk
    Drodz Koledzy, otóż pracuję wśród grupki lemingów poruszających się w trójkąciie TVN-ToKfm-GWno.
    Fani Leonarda Myszkiewicza nikogo nie interesują.
  • To nie tak. Właściwie mają już dość PO, ale WIEDZĄ, że pod rządami PISu będzie gorzej, dużo gorzej oraz WIEDZĄ, że istnieje tylko altrenatywa Duda-Bronx.
  • Mruk
    Drodz Koledzy, otóż pracuję wśród grupki lemingów poruszających się w trójkąciie TVN-ToKfm-GWno. Oni dodoskonale wiedzą jaki jest Bronx - 100% opciachu i kpiny wśród młodych na dzielni. Ale za swój POlski obowiązek uważają głosowanie na tego buca. On może odwalić doslownie wszystko i nic tego POczucia obowiązku nie zmieni. Co więcej, żaden inny kandydat nie jest brany pod uwagę jako drugi wybór.
    tak z ciekawości, gdzie kolega pracuje?
  • Ogólnie - w lekramie. Bardziej szczegółowo - studio projektowe.
  • Mruk
    Ogólnie - w lekramie. Bardziej szczegółowo - studio projektowe.
    a to ciekawe, znaczy fotoszopowcy grających w grand theft auto V i wyznający po kryjomu spisek reptiliański
  • Ja pracuję w kilku baaardzo znanych i dużych firmach w bugoodrzu i dzięki temu rozmawiam i muszę słuchac wielu wysoko postawionych tamże lemingów i absolutnie potwierdzam przykrą obserwację kolegi Mruka.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • tom.vinci
    Mruk
    :
    Ogólnie - w lekramie. Bardziej szczegółowo - studio projektowe.
    a to ciekawe, znaczy fotoszopowcy grających w grand theft auto V i wyznający po kryjomu spisek reptiliański
    A nie, nie. Młodzieży jak na lekarstwo. Głównie między 40 a 50. Stateczne matki i ojcowie, dzietność spora. No i w imię tej stateczności i dobrobytu cza Bronxu kreskę dać.
  • I tura podfałszowana tak na granicy, tzn. Duda ok. 27-30% i bez żadnej już grubej hucpy wcześniej.
    II tura wygrana przez Bronka (albo fałszowana, albo i nie) po jakichś zawieruchach typu "straszny PiS", ale bez wielkiego zadęcia, natomiast
    bez debaty
    . Płaszcz, czyli cokolwiek w ostatniej chwili np. choroba.
    Prawdziwa walka rozegra się jesienią. Inna sprawa, że mi się cały czas wydaje, że (o ile na wschodzie nie będzie spokoju) Bronek gdzieś poleci... Wtedy być może marszałkiem będzie już ktoś inny.
  • mmaria
    Inna sprawa, że mi się cały czas wydaje, że (o ile na wschodzie nie będzie spokoju) Bronek gdzieś poleci... Wtedy być może marszałkiem będzie już ktoś inny.
    Mam podobnie.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Mruk
    Młodzieży jak na lekarstwo. Głównie między 40 a 50. Stateczne matki i ojcowie, dzietność spora. No i w imię tej stateczności i dobrobytu cza Bronxu kreskę dać.
    Też to obserwuję, tz. najbardziej zdeprawowani są 40-60 latkowie, betonowi fani Leonarda Myszkiewicza. Młodzi są bardzo różnorodni i nawet dość odważnie bronią PiS, i to jest niebezpieczne bo młodzi bywają aktywni i potrafią się zorganizować.
    Tu musi być huśtanie nastrojów.
    Tak przy okazji Duda mówi konkretami, a Komora w stylu "musimy wzmóc wysiłki w celu zapewnienia podniesienia efektów polityki w tym zakresie".
  • fatuswombatus
    Ja pracuję w kilku baaardzo znanych i dużych firmach w bugoodrzu i dzięki temu rozmawiam i muszę słuchac wielu wysoko postawionych tamże lemingów i absolutnie potwierdzam przykrą obserwację kolegi Mruka.
    Kratokracja plus wmówienie ludziom, że są zbyt głupi aby bez protekcji otrzymali pracę, odnieśli sukces w biznesie itp. Patrz mały słonik przywiązany do pala, to warunkowanie jest skrajnym sku..em. A jedynie w tym temacie przypomniał mi się dowcip: przychodzi mąż do lekarza i mówi "Panie doktorze moja żona ma strasznie niskie poczucie wartości własnej, czy ma pan jakieś tabletki aby jej to nie przeszło?"
  • Zaczyna się narracja, że Komorowski wygra w I turze, więc być może pójdą na skróty. Moim zdaniem niepotrzebnie (z ich punku widzenia), ale może to i lepiej, bo oburzanko będzie większe.
  • mmaria
    Zaczyna się narracja, że Komorowski wygra w I turze, więc być może pójdą na skróty. Moim zdaniem niepotrzebnie (z ich punku widzenia), ale może to i lepiej, bo oburzanko będzie większe.
    też myślę, że będzie jedena tura
  • tom.vinci
    mmaria
    :
    Zaczyna się narracja, że Komorowski wygra w I turze, więc być może pójdą na skróty. Moim zdaniem niepotrzebnie (z ich punku widzenia), ale może to i lepiej, bo oburzanko będzie większe.
    a ja myślę, że oddanie głosu na dowolną postać z wyjątkiem Andrzeja Dudy jest działaniem w celu zwiększenia prawdopodobieństwa jednej tury
    czyli w tym szaleństwie jest 100% logiki - a nawet "Logiki"
  • kania.zu.kurz
    tom.vinci
    :
    mmaria
    :
    a ja myślę, że oddanie głosu na dowolną postać z wyjątkiem Andrzeja Dudy jest działaniem w celu zwiększenia prawdopodobieństwa jednej tury
    czyli w tym szaleństwie jest 100% logiki - a nawet "Logiki"
    bo?
  • Bo każdy głos oddany na kogokolwiek a nie Dudę to głos na wagę złota!
    Kuźwa czy to asz tak impossible to pojąć?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    Bo każdy głos oddany na kogokolwiek a nie Dudę to głos na wagę złota!
    Kuźwa czy to asz tak impossible to pojąć?
    powtórzę myśl już tu wypowiedzianą, w pierwszej turze głos na wagę złota to głos odebrany komorowskiemu, na Dudę zagłosuje cały twardy elektorat pisu, więc w najgorszym przypadku będzie to 18 %,  to zaś przebije  brauna kukiza ogórkową czy korwina, Duda ma drugą ture w kieszeni jeśli nie będzie fałszerstw a pomniejsi kandydaci zyskają popularność, oznacza to , że wyznawcy Dudy powinni przychylnym okiem patrzeć na resztę bandy, żeby reszta bandy w drugiey turze przychylnym okiem spojrzała na wyznawców Dudy :O
    The author has edited this post (w 24.04.2015)
  • mmaria
    Też mi się wydaje, że pójdą na rympał. Może w I turze, może dopiero w drugiej. W końcu nie po to zabili śp. Prezydenta, by teraz narod mógł sobie Dudę wybrać.
  • powiem więcej, jak w drugiej turze połowa korwinowców, kukizowców, 4/5 braunowców, 1/5 ogórkowców i 1/5 peofili zagłosują na Dudę to ten wygra, zatem Duda ma prezydenturę w drugie turze w kieszeni tylko bądźcie milsi do konia
  • Obecne "granie na I turę" to jakaś bardziej już desperacka próba mobilizacji elektoratu PO + odebranie głosów Ogórek/Palikotowi/Jarubasowi.
    A II tura pewnie będzie, bez debaty.
  • Z powodu braku płaszcza?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Z powodu braku płaszcza?
    "Z pisiorami nie rozmawiam"
    [ aplauz i rechot ]
  • Oczywiście, że aplauz - bo z naziolami rozmawiać nie wolno.  A każdy pisior to naziol.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • los
    Z powodu braku płaszcza?
    Podchodzicie od złej strony do problemu.
    Czemu są wybory? Czemu mają dwie tury? Czemu po 5 latach? itd. To wszystko jest gdzieś zapisane i można łatwo znaleźć odpowiedź.
    Dlaczego miałaby być debata? Nigdzie nie ma zapisane w prawie że ma być. Przypominam - po nokaucie z Kennedy'ym kolejna debata odbyła się 16 lat później. W Anglii nie było debat aż do 2010 r.
    Debata wynikałaby jedynie z demokratycznego obyczaju, czyli czegoś, czego u nas nie ma.
  • ombretta
    Oczywiście, że aplauz - bo z naziolami rozmawiać nie wolno.  A każdy pisior to naziol.
    I pijak.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.