Skip to content

Zostały 3 tygodnie

2»

Komentarz

• kania.zu.kurz
    a ja myślę, że oddanie głosu na dowolną postać z wyjątkiem Andrzeja Dudy jest działaniem w celu zwiększenia prawdopodobieństwa jednej tury
    czyli w tym szaleństwie jest 100% logiki - a nawet "Logiki"
    Akurat nie.  Bo wśród zwolenników Kukiza, Ogórkowej, Jarubasa, Brauna i innych wyraźną frakcjestanowiś ludzie, którzy na "PiSioora" głosu by w życiu nie oddali, ale chętnie zamanifestują swoje zmęczenie obciachowym wujkiem Bronkiem. Dlatego ich głosy prawdopodobieńtwo wygranej PO-wskiego kandydata istotnie zmniejszają (chwilowo zostawmy kwestię cudów nad urną).
    Problemem jest to jak zachowają sie w drugiej turze.
    tom.vinci
    powiem więcej, jak w drugiej turze połowa korwinowców, kukizowców, 4/5 braunowców, 1/5 ogórkowców i 1/5 peofili zagłosują na Dudę to ten wygra, zatem Duda ma prezydenturę w drugie turze w kieszeni tylko bądźcie milsi do konia
    Nie wiem na jakiej podstawie kolega dokonał tych oszacowań ale wydają mi się hurraoptymistyczne.
    Przede wszystkim jakim cudem 20% peofili miałaby w drugiej ture poprzeć Dudę???
    "Ogórkowcy" to SLD-owski beton, +niektóre feministki +głosujący dla beki - na drugąturę nie pójdą, albo zagłosują na "wujcia Bronka"
    Głosy ciasteczkowych i mikkowych w najlepszym razie rozłożą się 50-50, ale duża cześć nie pójdzie do II tury
    The author has edited this post (w 24.04.2015)
  • los
    ombretta
    :
    Oczywiście, że aplauz - bo z naziolami rozmawiać nie wolno.  A każdy pisior to naziol.
    I pijak.
    I rozbójnik.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • tom.vinci
    oznacza to , że wyznawcy Dudy powinni przychylnym okiem patrzeć na resztę bandy
    Któż to taki - wyznawca Dudy?

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
  • Tak wyglodajo

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Czyli narracja jest znana - do wyborów ludożerka będzie zaganiana trumną Bartoszewskiego.
    Oby się tylko Bronku nie rozpadła w rękach od zaganiania, trumna ta.
  • Obywatele Polski Rozsądnej, zastanówcie się: na kogo głosowałby Pan Profesor Bartoszewski?

• ombretta
    Obywatele Polski Rozsądnej, zastanówcie się: na kogo głosowałby Pan Profesor Bartoszewski?
    A gdybyś Obywatelu nadal nie wiedział, na pewno powie Ci to na przykład pani Róża Hakenkrojc-Thun, świeżo reanimowana w Radiu Kraków na tzw. okoliczność.
  • ombretta
    Obywatele Polski Rozsądnej, zastanówcie się: na kogo głosowałby Pan Profesor Bartoszewski?
    W chwli obecnej - na Dudę.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Pan Profesor idąc ulicą, gdyby zobaczył Dudę, bałby się o swoje życie.  Dopiero gdyby zobaczył p. Anielę, odetchnąłby z ulgą.

• Jakoś to niestety idzie na wygraną Niedotlenionego w I turze...

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    Jakoś to niestety idzie na wygraną Niedotlenionego w I turze...
    Na pewno wzmożoną erupcją kurestwa i hucpy będą próbowali złamać w Polakach resztki nadziei na to, że coś może się zmienić.
    Z drugiej strony, śmy są przewrotne i nieprzewidywalne czasami... Oby i tym razem.
    The author has edited this post (w 26.04.2015)
  • Nie będzie debaty przed II turą. Przeczytajta uważnie, co Szczynuk powiedział dziś w Radiu Kraków:
    "Nie obawia się pan debaty z Andrzejem Dudą?
    Ja się nigdy, niczego w życiu nie obawiałem. Słyszę, że mój kontrkandydat boi się dyskusji z  Korwinem-Mikke, używając argumentu, który ja jemu dedykuję, że prezydentura to jest tak ważna rzecz, że nie może o niej debatować z Januszem Korwinem-Mikke. Cytat ten przekazuję z powrotem Andrzejowi Dudzie."
  • No to wymyślił nam hasło wyborcze na transparent: Wyłaź tchórzu!

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • To wygląda coraz gorzej. Mamy przygotowanie 'poprawionymi' wynikami sondaży, przeciągnięcie daty pogrzebu, jakieś oferty składane LSD.
    A ja mam pytanie czy Ruch Kontroli Wyborów przeprowadził test swojego działania?
    A i trzeba pamiętać, że pod patronatem Zegarka też jest już powołany taki ruch (a nawet był wcześniej).
  • ms.wygnaniec
    A ja mam pytanie czy Ruch Kontroli Wyborów przeprowadził test swojego działania?
    Obawiam się, że ten Ruch prowadzony jest przez Najmondrzejszych z Mondrych i żadnego testowania nie potrzebuje.
    ms.wygnaniec
    A i trzeba pamiętać, że pod patronatem Zegarka też jest już powołany taki ruch (a nawet był wcześniej).
    A o tey zacney inicjatywie nic nie wiedziałam. Jakieś bliższe szczegóły? Zwłaszcza czym to grozi?
    ms.wygnaniec
    To wygląda coraz gorzej.
    Owszem.
  • Jeśli 24% pezetelu w wyborach samorządowych nie wzburzyło publiki na tyle, żeby protestować do skutku (tj. do powtórki wyborów), a niektórzy Sz. Forumowicze uznali działalnia Brauna i Stankiewicz za coś co można określić za Bronisławem jako "odmęty szaleństwa", to o czym mowa.
    Bronisław prawdopodobnie dostanie w I turze 50,53%, Duda coś kole 27% i tyle.
    Płaszcza nie mamy i co nam zrobicie głupole?

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • mmaria
    ms.wygnaniec
    :
    A o tey zacney inicjatywie nic nie wiedziałam. Jakieś bliższe szczegóły? Zwłaszcza czym to grozi?
    Młodzi 'informatycy' oburzeni chaosem i złym działaniem systemu informatycznego. To było zmontowane w 2 tygodnie po wyborach. Czym grozi? tym czym komenda WiN z kolejnym numerem.
  • ciekawe gdziet teraz są serwery?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.