kania.zu.kurz a ja myślę, że oddanie głosu na dowolną postać z wyjątkiem Andrzeja Dudy jest działaniem w celu zwiększenia prawdopodobieństwa jednej tury czyli w tym szaleństwie jest 100% logiki - a nawet "Logiki"
Akurat nie. Bo wśród zwolenników Kukiza, Ogórkowej, Jarubasa, Brauna i innych wyraźną frakcjestanowiś ludzie, którzy na "PiSioora" głosu by w życiu nie oddali, ale chętnie zamanifestują swoje zmęczenie obciachowym wujkiem Bronkiem. Dlatego ich głosy prawdopodobieńtwo wygranej PO-wskiego kandydata istotnie zmniejszają (chwilowo zostawmy kwestię cudów nad urną). Problemem jest to jak zachowają sie w drugiej turze.
tom.vinci powiem więcej, jak w drugiej turze połowa korwinowców, kukizowców, 4/5 braunowców, 1/5 ogórkowców i 1/5 peofili zagłosują na Dudę to ten wygra, zatem Duda ma prezydenturę w drugie turze w kieszeni tylko bądźcie milsi do konia Nie wiem na jakiej podstawie kolega dokonał tych oszacowań ale wydają mi się hurraoptymistyczne. Przede wszystkim jakim cudem 20% peofili miałaby w drugiej ture poprzeć Dudę??? "Ogórkowcy" to SLD-owski beton, +niektóre feministki +głosujący dla beki - na drugąturę nie pójdą, albo zagłosują na "wujcia Bronka" Głosy ciasteczkowych i mikkowych w najlepszym razie rozłożą się 50-50, ale duża cześć nie pójdzie do II tury
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Czyli narracja jest znana - do wyborów ludożerka będzie zaganiana trumną Bartoszewskiego. Oby się tylko Bronku nie rozpadła w rękach od zaganiania, trumna ta.
ombretta Obywatele Polski Rozsądnej, zastanówcie się: na kogo głosowałby Pan Profesor Bartoszewski?
A gdybyś Obywatelu nadal nie wiedział, na pewno powie Ci to na przykład pani Róża Hakenkrojc-Thun, świeżo reanimowana w Radiu Kraków na tzw. okoliczność.
ombretta Obywatele Polski Rozsądnej, zastanówcie się: na kogo głosowałby Pan Profesor Bartoszewski?
W chwli obecnej - na Dudę. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Pan Profesor idąc ulicą, gdyby zobaczył Dudę, bałby się o swoje życie. Dopiero gdyby zobaczył p. Anielę, odetchnąłby z ulgą. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
extraneus Jakoś to niestety idzie na wygraną Niedotlenionego w I turze...
Na pewno wzmożoną erupcją kurestwa i hucpy będą próbowali złamać w Polakach resztki nadziei na to, że coś może się zmienić. Z drugiej strony, śmy są przewrotne i nieprzewidywalne czasami... Oby i tym razem. The author has edited this post (w 26.04.2015)
Nie będzie debaty przed II turą. Przeczytajta uważnie, co Szczynuk powiedział dziś w Radiu Kraków: "Nie obawia się pan debaty z Andrzejem Dudą? Ja się nigdy, niczego w życiu nie obawiałem. Słyszę, że mój kontrkandydat boi się dyskusji z Korwinem-Mikke, używając argumentu, który ja jemu dedykuję, że prezydentura to jest tak ważna rzecz, że nie może o niej debatować z Januszem Korwinem-Mikke. Cytat ten przekazuję z powrotem Andrzejowi Dudzie."
No to wymyślił nam hasło wyborcze na transparent: Wyłaź tchórzu! Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
To wygląda coraz gorzej. Mamy przygotowanie 'poprawionymi' wynikami sondaży, przeciągnięcie daty pogrzebu, jakieś oferty składane LSD. A ja mam pytanie czy Ruch Kontroli Wyborów przeprowadził test swojego działania? A i trzeba pamiętać, że pod patronatem Zegarka też jest już powołany taki ruch (a nawet był wcześniej).
Jeśli 24% pezetelu w wyborach samorządowych nie wzburzyło publiki na tyle, żeby protestować do skutku (tj. do powtórki wyborów), a niektórzy Sz. Forumowicze uznali działalnia Brauna i Stankiewicz za coś co można określić za Bronisławem jako "odmęty szaleństwa", to o czym mowa. Bronisław prawdopodobnie dostanie w I turze 50,53%, Duda coś kole 27% i tyle. Płaszcza nie mamy i co nam zrobicie głupole? W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
ms.wygnaniec : A i trzeba pamiętać, że pod patronatem Zegarka też jest już powołany taki ruch (a nawet był wcześniej).
A o tey zacney inicjatywie nic nie wiedziałam. Jakieś bliższe szczegóły? Zwłaszcza czym to grozi?
Młodzi 'informatycy' oburzeni chaosem i złym działaniem systemu informatycznego. To było zmontowane w 2 tygodnie po wyborach. Czym grozi? tym czym komenda WiN z kolejnym numerem.
Komentarz
Problemem jest to jak zachowają sie w drugiej turze. The author has edited this post (w 24.04.2015)
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Oby się tylko Bronku nie rozpadła w rękach od zaganiania, trumna ta.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Z drugiej strony, śmy są przewrotne i nieprzewidywalne czasami... Oby i tym razem.
The author has edited this post (w 26.04.2015)
"Nie obawia się pan debaty z Andrzejem Dudą?
Ja się nigdy, niczego w życiu nie obawiałem. Słyszę, że mój kontrkandydat boi się dyskusji z Korwinem-Mikke, używając argumentu, który ja jemu dedykuję, że prezydentura to jest tak ważna rzecz, że nie może o niej debatować z Januszem Korwinem-Mikke. Cytat ten przekazuję z powrotem Andrzejowi Dudzie."
A ja mam pytanie czy Ruch Kontroli Wyborów przeprowadził test swojego działania?
A i trzeba pamiętać, że pod patronatem Zegarka też jest już powołany taki ruch (a nawet był wcześniej).
Bronisław prawdopodobnie dostanie w I turze 50,53%, Duda coś kole 27% i tyle.
Płaszcza nie mamy i co nam zrobicie głupole?
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu