Skip to content

Korwinizm w praktyce

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Historia tutej.
Jak wiadomo naczelna a wlasciwie jedyna wartoscia jest wolnosc rozumiana jako robienie tego, co sie chce.
Wiec pracownik pracowal zupelnie dobrowolnie. Potem zglosil sie do pracodawcy, by ten mu dobrowolnie zaplacil. A pracodawca dobrowolnie placic nie chcial - tak rozumial swa wolnosc i mial do tego prawo, bo wolnosc jest wolnosc. Pracownik pracodawce nachodzil naruszajac jego wolnosc do ogladania kogo zechce i nieogladania kogo nie zechce, wiec ten sie troche zdenerowal. Nie powinien sie denerwowac ale tak po ludzku powinnismy zrozumiec wzburzenie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«1

Komentarz

• Kto podnosi palec na Niewidzialną Rękę Rynku, owa ręka mu ten palec utnie!
  • Jaki "pracownik"? Umowa jest? Nie ma.
    Znaczy się pan przychodził sobie dla sportu  pomachać łopatą i nie dość że za możliwość rekreqacji nie zapłacił to jeszcze sam domagał się pieniędzy. No i jak tu nie wyjść z nerw?
    No bo przecież nikt by nie był taki głupi żeby pracować bez umowy, czyż nie?
    I to powinno sprawę zamknąć. Ale nie, przesiąknięta duchem socjalizmu prokuratura będzie teraz nękać rzutkiego businessmana...
  • Tak, korwinisci podpis obdarzaja jakas religijna czcia. Sa w stanie uznac zobowiazanie uwentualnie wtedy jak jest potwierdzone podpisem. Dlatego nie ma dla nich zobowiazac wobec rodzicow, wobec dzieci, wobec ojczyzny. No bo ja akurat z rodzicami kontraktu o powolanie na swiat nie podpisywalem.
    The author has edited this post (w 05.09.2013)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jak go spotkam, dostanie w pysk z pozdrowieniami od górników— zapowiedział Piotr Duda, kierując swoje słowa do Janusza Korwin-Mikkego.
    Co tak mocno zbulwersowało szefa „Solidarności”? Chodzi o wypowiedź kandydata na prezydenta, który zapowiedział, że strzelałby do strajkujących górników.
    Polska nie ma sprzecznych interesów z Rosją, w interesie Polski jest niepodległa, ale słaba Ukraina, a Polska robi dobrze Ameryce. Putin byłby dobrym prezydentem Polski, a do protestujących górników kazał bym strzelać— mówi w swoim najnowszym wywiadzie dla Wirtualnej Polski kandydat na prezydenta Janusz Korwin-Mikke.
    Jak czytamy na stronach „Solidarności”, Korwin-Mikke dodatkowo górników nazwał rabusiami, którzy kilofami wymusili po 50 tys. zł dla każdego.
    Do tej pory myślałem, że to zwykły kretyn, ale teraz widzę, że to pospolity bandyta— skomentował na Twitterze szef Solidarności Piotr Duda.
    http://wpolityce.pl/polityka/241011-korwin-mikke-znow-probuje-szokowac-strzelalbym-do-protestujacych-gornikow-natychmiastowa-reakcja-piotra-dudy-jak-go-spotkam-dostanie-w-pysk

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Odnotowuje na wlasne potrzeby (wiekszosc z was pewnie od dawna nie ma zludzen), ze Janusz Mikke na 3 tygodnie przed I tura wyborow gosci u Jakuba Wojewodzkiego, "wyzywa na pojedynek" i obraza Andrzeja Dude a nastepnie atakuje Solidarnosc.
    Wipler szmaciarzu odpowiadasz za to tak samo jak twoj pryncypal!

• I idzie na to, że Wipleru po ryju dostał całkiem zasadnie.
    A czy kto zauważył, że Mikki się wysypał mówiąc, że "
    Putin byłby świetnym prezydentem Polski"?
    Być może istotnie z jakiegoś punktu widzenia Putę
    byłby dobrym prezydentem Polski ale nie z tego, który Mikki wypisał sobie na sztandarze - Putę nie wspiera w Rosji wolności, ani gospodarczej ani innej, nie
    wspierałby jej też w Polsce.
    W ten sposób Mikki przyznał się do tego, co przeciętnie inteligentnym było wiadome od lat - że wolność ma w miejscu wilgotnym i zacienionym, używał tego hasła wyłącznie cynicznie, w innej konfiguracji by wojował o socjalizm. A naprawdę jest tylko moskiewskim kutasem obwiązanym wstążeczką.
    The author has edited this post (w 15.04.2015)

• To samo mozna zaobserwowac na konserwatyzm.prl - wielki liberal gospodarczy Wielomski Adam oddal lamy w niepodzielne wladanie Rękasa Konrada- ktory zalewa je tekstami (skadinad miejscami naprawde ciekawymi) o wyzszosci gospodarki bialoruskiej i w ogole "socjalizmu" nad kapitalizmem - oraz "partii" Zmiana.

• No nie, strzelać do imprezowiczów to za dużo, porządny wpierdol jest w sam raz.

• Zauważyliście, że ostatnio znowu go lansują? Atakuje Dudę, dostał zaproszenie do Wojewódzkiego, pojawił się na okładce Dorzecza. Muszą być naprawdę zdesperowani, skoro po niego sięgają.
  • Rzchanym
    Zauważyliście, że ostatnio znowu go lansują? Atakuje Dudę, dostał zaproszenie do Wojewódzkiego, pojawił się na okładce Dorzecza. Muszą być naprawdę zdesperowani, skoro po niego sięgają.
    już dajcie spokój z tym oszołomskim doszukiwaniem się... przed chwilą grano tutaj na prorosyjskości Brauna.  A cykl filmów "Zamach Smoleński" to robi pewnie za ruble...
    jeśli kogoś mejnstrim lansuje, jako cukierek dla elektoratu buntu- to jest to tylko i wyłacznie Kukiz.
    Korwę naprawdę jedzie na milionowej bandzie Kucy, którymi zarządza Wipler. I naprawdę, życzmy mu powodzenia. Lepszy Wipler jako koalicjant PiSu, niż RuchNarki. Ale RN nie przekroczy progu. A jeszcze ze Zmielonych Kukiza system zrobi nowego Palikota, jak będzie trzeba.
  • Ja z ust Wiplera nic go przekreslajacego nie slyszalem, a co mysli o Smolensku nie wiem. Mysle, ze po prostu policzyl ile Korwin ma lat.
    Moze Zoltki i inne stare upeeraki mialy racje, ze im Wipler robi referendum na chacie. Gdyby sie Krulowi wyczerpaly teraz baterie, to przeciez osobiscie przejmuje cale srodowisko kucow.
    The author has edited this post (w 16.04.2015)
  • Korwin przyznał, że jest socjalistą!
    Skoro bandyta spod Bezdan głosowałby na Korwina, to chyba nie może być wątplwiości?
    :)

• Reagan? Przecież on działał w związkach zawodowych!
    Piłsudski- socjalista? (jak go szufladkuje true-prawica)
    Szkoda, że nie wpisał Abrahama Lincolna.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Nasz dzielny rycerz Korwinus chce ponoć z Colta Dudzie odpowiadać...
  • Dmowski???
    Przecież liberalizm w wydaniu Korwina zakłada absurdalność koncepcji narodu.
  • yanusson
    Dmowski???
    Nieważne. Ważne że był ideowym przeciwnikem "bandyty spod Bezdan". Natomiast dlaczego do popierających dołączono również "bandytę", pozostaje słodką tajemnicą.
  • Bo "wysiadł z tramwaju socjalizm"
    ;)
    A że "na przystanku niepodległość" - któż z kuców doczyta?
  • Mania
    Reagan? Przecież on działał w związkach zawodowych!
    Piłsudski- socjalista? (jak go szufladkuje true-prawica)
    yanusson
    Dmowski???
    Szanowni Forumowicze, niestety nie nadążają za galopem mysli kuców.
    Wspomniani wyżej politycy, byli głupi lub źli ale generalnie jednak chcieli dobrze. Dlatego, gdyby tylko mieli okazje zetkąć się z najwyższym geniuszem Wielce Czczigodnego Janusza Mikkego, Wieliego Kucaszego, Korwina Samozwańca, to na pewno doznaliby iluminacji wskutek, której "
    głosowaliby
    na Korwina"
    .
  • Tymczasem Piotr Duda zapowiedział, że da mu w pysk.
    :D

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Ech, żeby to nie było pustosłowie...

• Jarosław KACZYŃSKI
    Sądzę, że dużo poważniejszą groźbą są słowa o strzelaniu do górników. To coś znacznie groźniejszego. To Pan Korwin-Mikke stosuje metodę dawania w twarz. To zastosował w odniesieniu do eksministra. On nie jest człowiekiem, którego można uznać za godnego uszanowania. Udział Janusza Korwin-Mikkego polskiej polityce przypomina sytuację w innych krajach, jak choćby pozycję Żyrinowskiego w Rosji. To jest element patologii, która czemuś służy, żeby ten system, który mamy podtrzymywać w kształcie, który odbiera Polakom wiele szans

• Mania
    Tymczasem Piotr Duda zapowiedział, że da mu w pysk.
    sorry, blizej mi do szura Korwina niz do wsiowej figurki Dudy
  • Aleszsz, nie musisz być sorry. Ja po prostu uwielbiam drakę i chciałabym obejrzeć to mordobicie

• qiz
    sorry, blizej mi do szura Korwina niz do wsiowej figurki Dudy
    A ja widzę qiz, że cały czas próbujesz robić szpagat. Nie da się. Ludzie prawicy to nic ciekawego.
    JORGE>
  • ojtam szpagat.  Nie widzisz, że tak tutaj wyszydzany Wipler może (ale nie musi) okazać się przyczynkiem do rządów Jarra?
    Spójrz, JORGE, jak wpadacie w kanał gazetopolski. Nagonka na Brauna na tym forum, w tym samym czasie gdy on robi film Zamach Smoleński. Szydzenie z pijaństwa Wiplera... a z madryckich samolociarzy już nie?
    A z tego że naczelne cyngle żydoprawicy - Wildsztajn młodszy, Mucha, Perejra- walili w centrum miasta wódę w rocznicę Smoleńska... ktoś tu kpił?
    Staram się, na ile mogę, nie reagować na bodźce podawane nam, niczym psom pawłowa, przez agenturę. Publicznie od 10.04.10 nie powiedziałem złego słowa na PiS, Duda byłby pewnie najlepszym preziem o jakim nawet nie marzyliśmy... ale wg mnie nie będzie. Sfałszują. A jak ludzie wyjdą na ulicę, to wyprowadzi ich wprost pod lufy karabinów ktoś taki jak Piotr Duda.
    Spójrz, ilu takich typów jest po pseudonaszej stronie:
    Piotr Duda, Terlik, cała cynglarnia GP, całe to dziennikurestwo od Gadowsia począwszy po różne Reszki,
    przypomnij sobie okładkę Naszego Państwa z prezydentem Iranu pokazanym jako Hitler.
    Tu jest kilka Matrixów, jeden w drugim.
    Napieprzacie w JKMa, Wiplera- nei widziąc, że to ich kucaria odwala 99% przeszkadzania w kampanii Bronka.
    Naprawdę, trzeba mieć trochę umiaru w takich pałkarskich zapędach. Wiem, że JKM szur, szkodliwy szur... głosu oddawać nie zamierzam  i każdemu odradzę. Ale nie każ mi widzieć spraw prostszymi niż są w rzeczywistości. Bo jak będzie za prosto, to później się okaże że z PiSu tylko Jarro i prof. Pawłowicz (też już nielubiana, czy jak?) nie są na liście płac jednego z pracodawców Miśka "spoconej parówki"...  A akurat o zarządzie powierniczym wiem całkiem niemało...
  • Mania
    Aleszsz, nie musisz być sorry. Ja po prostu uwielbiam drakę i chciałabym obejrzeć to mordobicie
    Jarro powiedział, że Korwin jest bzitki bo uderzył byłego ministra.
  • Jarro to Jarro, a ja to ja. Dopierro co skończyłam lekturkę Forsytha "Czarna lista" o terroryźmie i mam nastrój radykalny i żałuję, że nie jestem komandosem płci męskiej narodowości amerykańskiej, z najtajniejszej jednostki sił specjalnych. Mordobicie to minimum tego co mi chodzi po głowie, niekoniecznie pomiędzy Dudą i Korwinem, choć i to byłoby malownicze.

• Mania
    Tymczasem Piotr Duda zapowiedział, że da mu w pysk.
    Jak się nazywał ten dowódca wojsk szkockich w pewnej dawno minionej bitwie? bo na starość mi coś pamięć szwankuje...
  • Mak coś tam.

• qiz
    A z tego że naczelne cyngle żydoprawicy - Wildsztajn młodszy, Mucha, Perejra- walili w centrum miasta wódę w rocznicę Smoleńska... ktoś tu kpił?
    "Kiedy kuropatwa to kuropatwa" że pojadę Doktorem Kościoła. Czy wzmiankowani walili wódę na uroczystościach czy na koniec dnia? Tak był poprosił o osadzenie tych zdarzeń w czasoprzestrzeni z odrobinie mniejszą ziarniną.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.