Skip to content

TV Republika w ofercie UPC od dziś

2

Komentarz

• Czułam, że będzie jakiś dym, gdy BW ostro ocenił ostatnie "Od Rzeczy". Myślałam, że raczej się pożegna z tym tygodnikiem, a tu taki numer.
    Ale może jakoś się to łączy.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Terlikower nastepca
    imageKogo Bog chce ukarac, temu rozum odbiera.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Terlik naczelnym? Ups... to będzie "telewizja jednego autora"
    ;)
  • O, to może Powiatowego zaprosi.

• a nie mówiłem?  Nie ma mediów poza Toruniem !!!
  • Na Pejzbuku wyczytawszy, że inwestorem skonfliktowanym z Dzikim Kamienien jest
    http://www.transcolor.pl/
    Wie coś ktoś?
  • qiz
    a nie mówiłem?  Nie ma mediów poza Toruniem !!!
    Zapomniał Kolega dodać, że na Uralu nie ma mediów poza Toruniem.
  • adampio
    Na Pejzbuku wyczytawszy, że inwestorem skonfliktowanym z Dzikim Kamienien jest
    http://www.transcolor.pl/
    Wie coś ktoś?
    Lucjan Siwczyk. Ponoć zainwestował też w GPC.
    http://www.muzykaitechnologia.pl/wywiady/Transcolor-%E2%80%93-konsekwentny-rozwoj_106093
    The author has edited this post (w 18.09.2014)

• los
    Terlikower nastepca
    image Kogo Bog chce ukarac, temu rozum odbiera.
    Targalski, styczen AD 2014: "beda przejmowac tzw naszych dziennikarzy".

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Wiedzac tzw. conieco o Bronku jednak podejrzewam, ze to pan inwestor mial racje. Choc z Terlikiem to nie bardzo ehem ehem trafil.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    qiz
    :
    Oczywiście, że na Uralu - też i na Białorusi, w Kazachstanie, w Kanadzie - wszędzie tam, gdzie są Polacy.
    Także ci żyjący na nieludzkiej ziemi, na których wszyscy pozostali Rodacy w Ojczyźnie się wypięli.
  • tv Republika? nie, dziękuję
  • Coś niepokojącego dzieje się z Republiką. Nominacja Terlikowskiego to raczej zły pomysł, szczególnie po jego występie u Wojewódzkiego!
  • kania.zu.kurz
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    qiz
    :
    Oczywiście, że na Uralu - też i na Białorusi, w Kazachstanie, w Kanadzie - wszędzie tam, gdzie są Polacy.
    Także ci żyjący na nieludzkiej ziemi, na których wszyscy pozostali Rodacy w Ojczyźnie się wypięli.
    Tak tak, też jestem pełen podziwu dla Ojca Redaktora, że poniósł tak ogromne poświęcenia, których wymagało ustawienie nadajników na nieluckiej ziemi.
    Natomiast jeszcze bardziej frappuje mnie, jak to się stało, że był sobie na luckiej ziemi, koło Gąbina, taki nadajnik co cały świat lucki i nielucki, miłosnym uściskiem obejmował, i jakoś tak podczas rutynowej naprawy zużył się ze starości, a zaś potem dziwnym trafem nie udało się go odbudować, bo cośtam.
    Tagwięc, tego, w PRL mieliśmy nadajnik Polskiego Radia na cały świat za Sochaczewem, a dziś mamy go na Uralu.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Maszt_radiowy_w_Konstantynowie
  • No i kolejna prawiconieboszczka. Szkoda. A taka ładna była, amerykancka...

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• (Antysemicka) Teoria spisku - Bronek jest kretem.
    Dowod: Kiej zostal Bronek prezesem TVP, to pierwsze co zrobil, to zwolal posiedzenie zarzadu i zrobil przerwe, ktora trwala do... konca jego kadencji. Coby jacys pisowcy z zarzadu mu sie nie wtracali w robieniu najniezalezniejszej telewizji. W ktorej rowno jechal po Samejbronie i LPR a PiSowi tez dokladal duzo ostrzej niz PO. Bo un niezalezny. Nawet w ksiazce to z duma opisal.
    Teraz najpierw wypchnal Barelkowskiego a potem pod byle pretekstem prychnal i zostawil rozgrzebana firme.

• Jest to oczywiście całkiem możliwe, że Bronek jest kretem, natomiast tu akurat niekoniecznie musiała mieć miejsce krecia robota.
    Zacznijmy od tego, że p. Barełkowski jest człowieniem od Zegarka.  Ja jego odejście interpretuję w ten sposób, że zegarek, osoba znana z asekuranckiego podejścia do polityki i przytulania rozmaitych inicjatyw prawicowych (pamiętacie niejakiego Chrabotę?), nie uzyskała odpowiednich wpływów w TVR i wycofała swojego emisariusza.  Tagwięc ja specjalnie po p. Barełkowskim nie płaczę.
    Bronek niby nie mówi o co chodzi, ale jednak mówi.  Trzy rzeczy: problem z akcjonariuszem, z radą nadzorczą i z jakąś ważną decyzją, która zapadła ponad jego głową dwa dni temu, a zgodnie z zasadami ładu korporacyjnego, powinna być przez niego podjęta.  Co do akcjonariuszy to nie mam pojęcia co to za ludzie, więc się nie wypowiem.  RN to głównie gupol, a także RAZ i jakiś papuga, który swoją zawodową karierę zaczynał w BiG (hue hue).  3:2 dla gupola, chyba że RAZ plus tamten kolo jednak są mocniejsi od Sako et consortes.  Hipoteza gupolowa zresztą ma sens, bo (1) media Sako to końkurencja dla zega (w pewnym segmencie rynku naturalnie, nie branży merdialnej całościowo), (2) gupol jest chyba największym reklamodawcą w TVR i rzeczywiście to musi być przełożenie, (3) akcjonariusze TVR mogą być też udziałowcami biznesów okołogupolowych.
    Moja teoria: RN podjęła jakąś ważną decyzję formalnie będącą w zakresie statutowych prerogatyw zarządu.  Mogło to być mianowanie Terlika naczelnym, ale mogło to też być coś innego np. jakieś wydatki na biznesy okołogupolowe, szczególnie że TVR weszła chyba do rozdzielnika domów mediowych, więc jakaś Kasia się pojawiła albo lada moment się pojawi.  Bronek się zwyczajnie po ludzku wmurwił i powiedział basta - szczególnie że to on za to odpowiada i w razie czego on może pójść za takie numery siedzieć.  No ale niestety, za brak tak pojętej lojalności się płaci i dlatego rada nadzorcza powiedziała Bronkowi bajo (albo Bronek radzie).
    Ja jak tut. forumkowicze pewnie pamiętają, jestem sceptykiem odnośnie sukcesu TVR od samego początku.  Do tego niestety zbyt wiele osób zwąchało geszeft w robieniu merdiów opozycyjnych i kłótnie o Kasię przyczyniły się (m.s.z.) walnie do rozbicia środowiska "niepokornego".  Z pewnością nie bez udziału osób trzecich.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Gościnnie, bo widzę, że poza trollowaniem meo.lassiego na forum nie ma ekscesów ostatnio...
    Można powiedzieć tyle - gdyby w 2010 r. grupa użytkowników nie zrobiła secesji na wiadome zamknięte forum i nie strollowała FF, dzisiaj prawdopodobnie mielibyśmy mniej podzielone środowisko i mniejszy lub większy dostęp do telewizji.
    A co mamy? no właśnie...
  • rozum.von.keikobad
    Gościnnie, bo widzę, że poza trollowaniem meo.lassiego na forum nie ma ekscesów ostatnio...
    Można powiedzieć tyle - gdyby w 2010 r. grupa użytkowników nie zrobiła secesji na wiadome zamknięte forum i nie strollowała FF, dzisiaj prawdopodobnie mielibyśmy mniej podzielone środowisko i mniejszy lub większy dostęp do telewizji.
    A co mamy? no właśnie...
    Uszanowanie Gościowi!
    Siądź, a odpocznij sobie
    :)
    Nualle jest li szansa na FF-reaktywacja?
    Nobo wicierozumicie, tagjagby wakat wyzierał?
    Jak się wkracza, to różnie to potem bywa. Jest coś do stracenia, ale i do odzyskania...
    Bywało
    http://portalmedialny.pl/art/11314/na-rynek-wkracza-nowy-portal-frondapl.html
    http://media2.pl/media/40582-Fronda-ponownie-wkracza-do-Polski.html

*

*

• O czołem Rozum, myśłałem że już się na forum totalnie obraziłeś po zamieszaniu, gdzie raczej wg mnie racji nie miałeś.
    A leo.messi generalnie ok, tylko że czasami, jak to świeżaki upiera się, żeby losa wkurwić. Nie rozumiem zaś kontekstu telewizji w zestawieniu z Frondą. Takie plany były ?
    JORGE>
  • JORGE
    Nie rozumiem zaś kontekstu telewizji w zestawieniu z Frondą. Takie plany były ?
    JORGE>
    Wyjszła unia personalna.

*

*

• Szturmowiec.Rzplitej
    kania.zu.kurz
    :
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    qiz
    :
    Tak tak, też jestem pełen podziwu dla Ojca Redaktora, że poniósł tak ogromne poświęcenia, których wymagało ustawienie nadajników na nieluckiej ziemi.
    Natomiast jeszcze bardziej frappuje mnie, jak to się stało, że był sobie na luckiej ziemi, koło Gąbina, taki nadajnik co cały świat lucki i nielucki, miłosnym uściskiem obejmował, i jakoś tak podczas rutynowej naprawy zużył się ze starości, a zaś potem dziwnym trafem nie udało się go odbudować, bo cośtam.
    Tagwięc, tego, w PRL mieliśmy nadajnik Polskiego Radia na cały świat za Sochaczewem, a dziś mamy go na Uralu.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Maszt_radiowy_w_Konstantynowie
    ojtam, co złego w tym że na Uralu? to przecież w pobilżu przyszłej granicy polsko-chińskiej
  • Terlikowski?
    Dziękuję, ja wysiadam
    http://wpolityce.pl/media/214260-czym-sie-rozni-fotka-ks-bonieckiego-z-nergalem-od-brudzia-terlikowskiego-z-wojewodzkim

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • I jeszcze jedno.
    A może o. Dyrektor będzie tworzył wraz z młodymi bliźniakami tv dla prawych wykształciuchów?

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • starybelf
    I jeszcze jedno.
    A może o. Dyrektor będzie tworzył wraz z młodymi bliźniakami tv dla prawych wykształciuchów?
    Jasne. A skąd kaska?

*

*

• Obawiam się, że w chwili obecnej nie ma za bardzo sensu robić telewizji dla wykształciuchów.  W ogóle telewizja wydaje się biznesem mało perspektywicznym, tzn. kto ma ten ma i mieć będzie, ale inwestować kupy Kasi w zupełnie nową stację to już chyba nie bardzo.  TV o. Tadeusza jest tu wyjątkiem, bo ma dość specyficzny target, który nie siedzi ciągle w internecie, nie korzysta z tabletów i komórek z LTE i nie bawią go debilne filmiki o psie przebranym za pająka.

• AnnaE
    starybelf
    :
    I jeszcze jedno.
    Jasne. A skąd kaska?
    Np. z "Cedrobu"', "Rainbow Tours" i Kasy Stefczyka. Lista otwarta

W jedności siła!

• ombretta
    Obawiam się, że w chwili obecnej nie ma za bardzo sensu robić telewizji dla wykształciuchów.  W ogóle telewizja wydaje się biznesem mało perspektywicznym, tzn. kto ma ten ma i mieć będzie, ale inwestować kupy Kasi w zupełnie nową stację to już chyba nie bardzo.  TV o. Tadeusza jest tu wyjątkiem, bo ma dość specyficzny target, który nie siedzi ciągle w internecie, nie korzysta z tabletów i komórek z LTE i nie bawią go debilne filmiki o psie przebranym za pająka.
    Kolegi punkt widzenia nieco trąci MWzWM, a w szczególności Lemmingowem spod opaczności.

W jedności siła!

• Jedyne, czym mój punkt widzenia trąci, to obserwacja (okiem nieuzbrojonym) tryndów w branży merdialnej.  Przykro mi to pisać, ale tradycyjny telewizyjny biznes model jest już mocno przestarzały, ludożerka idzie w kierunku ęternetów, końtentu na żądanie i terminali mobilnych.  Zresztą to nie tylko ja twierdzę, to twierdzi taki np. zegarek, który zainwestował w telekomunikację bynajmniej nie tylko ze względu na bazy danych, które się przydają ludkom w rozmaitych kolorach.

• ombretta
    Mogło to być mianowanie Terlika naczelnym, ale mogło to też być coś innego ...
    mianowanie Terlika naczelnym jest już sprawdzoną metodą rozpieprzania inicjatyw prawacko-medialnych...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.