Kolor się zgadza tylko nie aromat i konsystencja... Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Kłerde, ależ z Kolegów marudy! Terl ok. Terl to równy kolo, nie pęka i nie wymięka. A co do 'mania' telewizji, to TVR moglibyśmy mieć byle nam się chciało chcieć.
Chcialo sie chciec Barelkowskiemu. Panom ziewnikarzom chcialo sie tylko kasiorki. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
JORGE Nie rozumiem zaś kontekstu telewizji w zestawieniu z Frondą. Takie plany były ? JORGE>
Unia personalna jak dłużej trwa kończy się realną, tak uczy historia krajów habsburskich, Polski i Litwy czy, hue hue hue Szkocji i Anglii
. Terlik nie ma środowiska własnego, będzie musiał brać jakieś zaplecze, w środowisku FF były osoby z zacięciem dziennikarskim, przecież kogoś takiego jak ja to po co miałby brać? Ani nie mam czasu ani ochoty. Sporo FForumowiczów pewnie też, no ale ci z ambicjami? Co do telewizji i w ogóle. No ja przyznam nie bardzo rozumiem sens w ogóle robienia telewizji innego niż propagandowy. Telewizja nie jest człowiekowi potrzebna do niczego, podkreślam do niczego. Filmy są w necie, można pożyczyć legalnie dvd za 1 zł jak ktoś bardzo chce (w Krakowie jest taka możliwość, na prowincji video on demand i też dostanie), mecze są w necie, wiadomości są w necie i to znacznie lepsze. Wszystko sami wybieramy, a nie ktoś za nas. To tak ogólnie o telewizji. Ale już absolutnie nie widzę sensu istnienia telewizji typu siedzą jacyś faceci i gadają. Żeby chociaż wyglądali jak przynajmniej Angelina Jolie to można chwilę zawiesić oko, ale jaki jest sens patrzenia na facjaty Terlikowskiego, Michnika, Ziemkiewicza, Zaremby nie mówiąc już o gębie Goćka czy Semki???? Po pierwsze, dyrdymały publicystów można czytać, jest to o tyle praktyczniejsze, że nawet jak nie umiemy szybko czytać, to i tak jest szybciej. Jak ktoś bardzo nie lubi czytać można w radiu/pliku dźwiękowym. No i naprawdę was dziwi, że ludzie nie chcą bulić za możliwość oglądania Ziemkiewicza na antenie?? Wy płacicie? To chyba dla idei się poświęcacie, czy tam swoją kase. Więc z punktu widzenia odbiorcy to nonsens, z punktu widzenia biznesowego też pewnie nonsens, ale z punktu widzenia takiego Terlika to tuba, jeszcze ci za to płacą.
rozum.von.keikobad Nie bardzo rozumiem sens w ogóle robienia telewizji innego niż propagandowy.
Dokładnie. Zrozumiał to Walter dawno temu a tzw. "nasi" nie potrafią tego zrozumieć. The author has edited this post (w 20.09.2014) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
To znaczy w perspektywie strategicznej, w jakiej są wymiarowane strategiczne inwestycje. Bo na razie na telewizji można jeszcze zarobić, tyle że jakimi środkami. Włączcie sobie kanał BBC i zobaczcie jakie tam robi się produkcje. A potem pstryk i przełączamy na bugodrzańską TV - seriale tasiemcowe jak spod sztampy, tłuczone po taniości ze studia 5x5m, budżety sztukowane plasowaniem badziewiastych produktów, cwelebryci dorabiający sobie płatnym pozowaniem na "ściance". Bida, syf, kiła i mogiła, ale póki gospodynie domowe przełączają z jednego debilnego serialu na drugi, Kasia z tego będzie. Natomiast w perspektywie strategicznej pokolenie, które zastąpi te gospodynie domowe, będzie oglądać filmiki o psie przebranym za pająka na mobilnym terminalu czy jak to się teraz nazywa, phablecie. I w tym kierunku będą szły inwestycje. Popatrzcie na zegarka. Z propagandą będzie podobnie. Już dziś inwestuje się konkretne pieniądze w trolli masowo spamujących fora dyskusyjne. To sobie teraz przyjmijmy, że to jest takie prymitywne jak przeglądarka Netscape 1.0 w 1994 roku i jak te techniki będą doskonalone za lat 5, 10 czy 20. Telewizja taka jaka jest dziś to przeszłość. Ona nie zniknie z dnia na dzień, seriale będą się kręcić, lizy i olejne będą się zapluwać z oburzenia na maszerujący kaczym krokiem faszyzm, ale szału już nie będzie. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Na portalu na razie nie znalazłem jakiejkolwiek wzmianki na ten temat. Gazownia informuje że tymczasowo p.o. naczelnego będzie Sebastian Moryń. The author has edited this post (w 25.09.2014)
ombretta Już dziś inwestuje się konkretne pieniądze w trolli masowo spamujących fora dyskusyjne.
No i? Powoduja, ze dyskusji na onecie nikt nie czyta. Fora dyskusyjne i platformy blogowe z trollami sobie radza. Sila TV polega na tym, ze nie ty wybierasz, co ogladasz - telewizor gada a tam subtelnie agituje Janke, malo subtelnie Gozdyra albo Liz wali klonica. Kiedy masz wybor, bbaa, kiedy musisz wybierac, nie wlaczysz czegos, co cie obraza. Ja nie wiem, jak bedzie wygladac polityka w epoce netu. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
ella Czułam, że będzie jakiś dym, gdy BW ostro ocenił ostatnie "Od Rzeczy". Myślałam, że raczej się pożegna z tym tygodnikiem, a tu taki numer. Ale może jakoś się to łączy.
Komentarz
à rebours (znaczy gówniany) ?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Terl ok. Terl to równy kolo, nie pęka i nie wymięka.
A co do 'mania' telewizji, to TVR moglibyśmy mieć byle nam się chciało chcieć.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
. Terlik nie ma środowiska własnego, będzie musiał brać jakieś zaplecze, w środowisku FF były osoby z zacięciem dziennikarskim, przecież kogoś takiego jak ja to po co miałby brać? Ani nie mam czasu ani ochoty. Sporo FForumowiczów pewnie też, no ale ci z ambicjami?
Co do telewizji i w ogóle. No ja przyznam nie bardzo rozumiem sens w ogóle robienia telewizji innego niż propagandowy. Telewizja nie jest człowiekowi potrzebna do niczego, podkreślam do niczego. Filmy są w necie, można pożyczyć legalnie dvd za 1 zł jak ktoś bardzo chce (w Krakowie jest taka możliwość, na prowincji video on demand i też dostanie), mecze są w necie, wiadomości są w necie i to znacznie lepsze. Wszystko sami wybieramy, a nie ktoś za nas. To tak ogólnie o telewizji.
Ale już absolutnie nie widzę sensu istnienia telewizji typu siedzą jacyś faceci i gadają. Żeby chociaż wyglądali jak przynajmniej Angelina Jolie to można chwilę zawiesić oko, ale jaki jest sens patrzenia na facjaty Terlikowskiego, Michnika, Ziemkiewicza, Zaremby nie mówiąc już o gębie Goćka czy Semki???? Po pierwsze, dyrdymały publicystów można czytać, jest to o tyle praktyczniejsze, że nawet jak nie umiemy szybko czytać, to i tak jest szybciej. Jak ktoś bardzo nie lubi czytać można w radiu/pliku dźwiękowym. No i naprawdę was dziwi, że ludzie nie chcą bulić za możliwość oglądania Ziemkiewicza na antenie?? Wy płacicie? To chyba dla idei się poświęcacie, czy tam swoją kase.
Więc z punktu widzenia odbiorcy to nonsens, z punktu widzenia biznesowego też pewnie nonsens, ale z punktu widzenia takiego Terlika to tuba, jeszcze ci za to płacą.
The author has edited this post (w 20.09.2014)
Z propagandą będzie podobnie. Już dziś inwestuje się konkretne pieniądze w trolli masowo spamujących fora dyskusyjne. To sobie teraz przyjmijmy, że to jest takie prymitywne jak przeglądarka Netscape 1.0 w 1994 roku i jak te techniki będą doskonalone za lat 5, 10 czy 20.
Telewizja taka jaka jest dziś to przeszłość. Ona nie zniknie z dnia na dzień, seriale będą się kręcić, lizy i olejne będą się zapluwać z oburzenia na maszerujący kaczym krokiem faszyzm, ale szału już nie będzie.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Ciekawe1 kogo dadzą do Frondy?
Może Martę Od Wibratorów?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
The author has edited this post (w 25.09.2014)
Sila TV polega na tym, ze nie ty wybierasz, co ogladasz - telewizor gada a tam subtelnie agituje Janke, malo subtelnie Gozdyra albo Liz wali klonica. Kiedy masz wybor, bbaa, kiedy musisz wybierac, nie wlaczysz czegos, co cie obraza.
Ja nie wiem, jak bedzie wygladac polityka w epoce netu.
http://300polityka.pl/news/2015/02/24/wildstein-przechodzi-do-wsieci-karnowscy-na-drodze-do-medialnej-dominacji-na-prawicy-2/
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)