Skip to content

SĄndasz.......Profesoru Nowaku:

edytowano March 2015 w Forum ogólne
POkazał wreszcie swe intencje
POdąża w słusznym kierunku
POlubił swą rolę
POpier...ło mu się kompletnie kto jest kim w bugoodrzu i z kim ma się zmagać.
Wpsiujcie miasta i wioski.
A może to następny na-PO-leon?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
«1

Komentarz

• "Kaczyński musi odejść" czyli prof Nowak parafrazuje Kato Starszego

• A okołotematycznie dowiedziałem się ostatnio, że p. prof. jest wery macz popularny wśród bardzo młodych, bardzo kształcących się z bardzo dużego ośrodka miejskiego. Nie wiem na ile próbka była reprezentatywna ale potencjał do prania bez namaczania jest na pewno spory.
  • Nowak
    Przeszkodą główną jest ciężki jak kamień młyński u szyi negatywny „imaż”, który został do Jarosława Kaczyńskiego przyklejony w oczach milionów naszych, czy nam się to podoba czy nie, współobywateli, naszych współwyborców.
    Peedzmy, że ustępujemy Inżynierom Dusz, Kaczyński odchodzi i PiS wygrywa. Co z tego wynika? Nic, bo choć niby wygrał PiS, to oddał władzę Inżynierom Dusz - mogą oni wynosić i strącać polityków zgodnie ze swoim widzimisie. A ta władza jest już władzą absolutną, nic więcej nie trzeba.
    Wygrywa PiS ale PiS nic nie różniący się od PO i SLD.
    Zybertowicz też miewał takie pomysły ale zrobiono mu kocówę i zmądrzał.
    Po niemiecku taki obiekt nazywa się Professorenidiot.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • No tak... gdy się czyta tylko wstęp i zakończenie, to bywa, że meritum tekstu umyka uwadze. Wstyd mi...
    Nowaku, paradoksalnie, może mieć merytorycznie dużo racji. Tylko, że to nie czas i miejsce na jej głoszenie. Teraz jest czas jedności, bo tylko jednością można wygrać dla Polski. No i rzeczywiście jest to czas skoncentrowania się na Dudzie i chwilowego (!) zejścia Jarkacza z celownika. Tyle, że Jarkacz sam wie, co ma robić, bez publicznych podpowiedzi profesoru Nowaku. A i Duda - mam nadzieję - nie pójdzie w ślady Ziobry...
    Swoją drogą, ten sondasz byłby ciekawszy, gdyby uwzględniał nie tylko profesoru Nowaku, ale i resztę Krakówka. Profesoru, przypuszczalnie, nie jest sam. A - przypomnijmy - Duda też z Krakówka i z profesorskiej rodziny... Co się tam w smoczej jamie wykluło, trudno dociec.
    Niemniej, referat Nowaku na konwencji wygłoszony nie został. I to jest pozytyw wielki.
    //edit:// Losie, masz rację.
    The author has edited this post (w 09.02.2015)
  • Nie wszystko, o czym się myśli należy upubliczniać.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Profesor Nowak to mądry człowiek. Właśnie wczoraj skończyłem lekturę jego "Dziejów Polski". Polecam. Na tematy współczesne również jak dotąd wypowiadał się mądrze, a nawet bardzo mądrze. Tym bardziej dziwi taki wyskok. Jak dla mnie to chwilowe zaćmienie umysłu. Dowodzące przy okazji słuszności stwierdzenia Fryderyka II.
    :(
    The author has edited this post (w 09.02.2015)
  • Czy każda krytyka Jarosława Kaczyńskiego musi świadczyć o złych intencjach?

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Alesz nie! Ale o braku wyczucia właściwego momentu TAK..... żeby nie powiedzieć o głupocie.
    To co szanowny kolega preferuje: złą wolę, brak wyczucia czy głupotę jedynego słusznego kandydata?
    The author has edited this post (w 10.02.2015)

• To jest dobry i mądry tekst. Ale nie na konwencję wyborczą - co widać po reakcjach mainstreamu: wyciągnęły z niego "sympatyk PiS mówi, że Kaczyński musi odejść". Jest to stały problem publicystów-półpolityków: sianie fermentu bez oglądania się na konsekwencje.
  • Rzchanym
    Profesor Nowak to mądry człowiek.
    Zwykle nie stoi to na przeszkodzie w byciu idiotą.
    Achtundachtzig Professoren: Vaterland, du bist verloren.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • agent
    To jest dobry i mądry tekst. Ale nie na konwencję wyborczą - co widać po reakcjach mainstreamu: wyciągnęły z niego "sympatyk PiS mówi, że Kaczyński musi odejść". Jest to stały problem publicystów-półpolityków: sianie fermentu bez oglądania się na konsekwencje.
    W wypadku profesora ten brak wyczucia jest jednak nieco bardziej zaskakujący. Jeszcze jeden ornitolog, któremu się wydało, że umie być ptakiem. Mówię to z dużym żalem, bo od dwóch dekad byłem jego wielkim fanem.
  • Nawet kundelek platfusa, w którego zmieniono 'Dziennik Polski', ochoczo obgryza dziś nogawki, i to na dwóch stronach.
    Jakie to wszystko przewidywalne...
  • Ja myślę, że nadal można być jego wielgim fanem, bo jest to mądry człeń. Ale też nie widzę przeszkód, żeby mnieć nerwa na jego politykierstwo. Bo tu przestrzelił.
  • Też mam nadzieję, że przede wszystkim dokończy z rozmachem rozpoczęte "Dzieje Polski" i tym swój ślad w historii pozytywnie zaznaczy.
  • Brzost
    W wypadku profesora ten brak wyczucia jest jednak nieco bardziej zaskakujący. Jeszcze jeden ornitolog, któremu się wydało, że umie być ptakiem. Mówię to z dużym żalem, bo od dwóch dekad byłem jego wielkim fanem.
    Niestety nie jest to specjalnie zaskakujące - po prostu pewna część osób potrafi łączyć ogromną inteligencję i wiedzę z kompletnym brakiem umiejętnośći ich praktycznego wykorzystania. Taka "inteligencka nieporadność" jak to okresla mój kolega - choc zapodany przez pana losa termin niemieckojęzyczny jest zdecydowanie lepszy. I obawiam się, że jak dobrze poszperać to każdy w swojej "branży" znajdzie takie przykłady. W szpitalu uniwersyteckim w Krakowie był (a może jeszce jest) pan docent, o którym było wiadomo, że z jednej strony jest bodaj najlepszym dizgnostą ale po poprawnym zdiagnozowaniu podejmuje głupawe leczenie.
    W przypadku prof. Nowaka, najbardziej dziwi to, że przecież nie ma on porblemu z dotarciem ze swoimi przemyśleniami do najważniejszych osób w PiS-ie.
  • pawel.adamski
    W przypadku prof. Nowaka, najbardziej dziwi to, że przecież nie ma on porblemu z dotarciem ze swoimi przemyśleniami do najważniejszych osób w PiS-ie.
    A może ma problem i nie jest to problem prof. Nowaka tylko kogoś innego?

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Mój szef stwierdził, że profesor za bardzo uwierzył w swoją charyzmę kandydata na prezydenta - po tym, jak go niektórzy przekonywali, że jest najlepszy. Podobno dorzeczaki grzeją temat. Co nie dziwi.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    Mój szef stwierdził, (....)
    W ciekawym 1 przedsiębiorstwie Koleżanka pracuje (i nie jest to szydera - bo zazdroszczę
    :)
    ).

W jedności siła!

• starybelf
    W ciekawym 1 przedsiębiorstwie Koleżanka pracuje (i nie jest to szydera - bo zazdroszczę
    ).
    E tam, leminżeria powyżej średniej krajowej. Mój bezpośredni przełożony należy do wyjątków.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Prof. Nowak bedzie 16.03. w Roninie. mial byc dzisiaj ale chory. przyszla masa osob.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Do sĄndaszu dopiszmy Pavla Ciastko, też znanego z tego że chce być prezydĘtem i wie kto wróg i kogo należy atakować.

• Ten wielbiciel służb niebiańsko umundurowanych i bywalec ichnich forumków rzeczywiście krętymi drogami chadza
    ;)
  • "Do nietypowego wypadku doszło na autostradzie A2 między Kołem i Koninem. Pijany muzyk brytyjskiego zespołu wypadł z jadącego autobusu, ponieważ pomylił toaletą z drzwiami wyjściowymi. Ranny trafił do szpitala."
    http://wiadomosci.wp.pl/kat
    ,1019407,title,Pijany-muzyk-wypadl-z-jadacego-autobusu-Myslal-ze-wchodzi-do-toalety,wid,17248667,wiadomosc.html?ticaid=11452b
    Komętów zwykle nie czytam, ale tym razem zajrzałem:
    Aleks
    2015-02-10
    (15:49)
    A j myślałem ze to nasz Paweł Kukiz wyjechał już w trase prezydencką Kukizobusem
  • :)
    )
    to najlepsze podsumowanie tej karykatury:)

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Ciacho jest chyba zaleczonym alkoholikiem.
  • fatuswombatus
    Do sĄndaszu dopiszmy Pavla Ciastko, też znanego z tego że chce być prezydĘtem i wie kto wróg i kogo należy atakować.
    Nie no bez przesady, to jednak zupełnie inne kategorie - tak jakby zestwić przejazd "na czerwonym" środku nocy przez puste skrzyżowanie z wyczynami niejakiego "Froga"
  • ciasteczkowy
    Opozycja nie jest lepsza. PiS woli krzyknąć parę razy "liberum veto" i że jest fatalnie, a następnie idzie po pieniądze zabrane nam w formie przeróżnych podatków. Oni nie chą dojść do władzy, ale pozostać wieczną opozycją. Ona za nic nie odpowiada, ale wszystko może obiecać. Bardzo wygodna sytuacja i pomysł na życie dla dużej grupy "opozycjonistów". PiS jest rewersem systemu, który stworzyła Platforma Obywatelska.
    The author has edited this post (w 11.02.2015)
  • ciasteczkowy
    Opozycja nie jest lepsza. PiS woli krzyknąć parę razy "liberum veto" i że jest fatalnie, a następnie idzie po pieniądze zabrane nam w formie przeróżnych podatków. Oni nie chą dojść do władzy, ale pozostać wieczną opozycją. Ona za nic nie odpowiada, ale wszystko może obiecać. Bardzo wygodna sytuacja i pomysł na życie dla dużej grupy "opozycjonistów".
    Więc tego "pomysłu na życie" wielu nie udało się zrealizować. Z Prezydentem na czele.
    Co za wesz...

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.