Jaki jest sens reklamowania oferty bozonarodzeniowej przez Czubaszek i Nergala?
Pomijajac to, czy Czubaszek nadaje sie do reklamowania czegokolwiek, cwarz ma wyjatkowo paskudna, Nergalem pewnie mozna by sie w jakis reklamach posluzyc.
Ale przeciez to jest jak reklamowanie stekow przez zaprzysieglego wegetarianina lub wodki przez abstynenta.
Na miejscu prezesow Empiku dzial marketingu bym wywali na bruk.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ale przeciez to jest jak reklamowanie stekow przez zaprzysieglego wegetarianina lub wodki przez abstynenta.
Na miejscu prezesow Empiku dzial marketingu bym wywali na bruk.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Pani rzeczniczka Empiku nazywa sie Monika Marianowicz.
The author has edited this post (w 11.12.2014)
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Zwłaszcza, że różnego rodzaju towarzyskie układy między marketingowcami a dziennikarzami (czy raczej "media workerami") mogą być przyczyną powstawania tekstów o nieskuteczności bojkotu. Choćby po to by do niego zniechęcać - bo po co bojkowować jak bojkot nieskuteczny....
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Otóż marketingowcy empikOO cierpią na syndrom ministry muchy. Tyż nie mają zielonego pojęcia co się w bugoodrzu na prawde dzieje. No bo skont? Z GW TVN i TVN24? No se prosze nabiału nie robić
W okukule to wychodzi na to że ministry bugoodrzańskiego nierzontu to istne clairvoyantki.
Jaki sens ma zrobienie plastikowego satanisty postacią Bożego Narodzenia w sklepiku z książkami? Żaden, z której strony nie spojrzysz.
Dlaczego pojawiają się przecieki z kompromitujących rozmów sędziego, bardzo ważnej i jednak cały czas obdarzanej zaufaniem instytucji ?
Dlaczego na rympał są fałszowane wybory, idiotycznie, może i skutecznie, ale w sposób tak debilny, że aż się nie chce wierzyć, że nie dało się inaczej ?
Dlaczego ni w pięc ni w dziesięć ktoś przekazuje nagrania totalnie kompromitujące polityków rządzącej partii, która ponoć ma monopol na wszystko w Polsce ?
Bo celem nadrzędnym jest wsadzenie kija w szprychy, totalne zantagonizowanie wszystkich ze wszystkimi, plunięcie w twarz Katolom Nergalem, podważenie wiarygodności ostatniej instytucji, która stoi na straży prawa w Polsce (już pomińmy czy tak jest, chodzi co ludzie myślą). Itd., itp. Mam wkleić znowu zasady pewnego Chińczyka ?
Mamy wojnę, ona już była dawno, ale teraz się nasila.
Takiej jasności umysłu jak po pierwszej turze wyborów nie miałem dawno. Trwało to parę godzin, później zaczeły mnie nachodzić wątpliwości, czy nie odlaciałem. Ale to wraca ...
JORGE>
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Empik Media & Fashion (EMF) odnotował 41,48 mln zł skonsolidowanej straty netto z działalności kontynuowanej przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w I poł. 2014 r. wobec 10,02 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Tagi
Wyniki spółekNotowania
NFIEMFStrata
operacyjna
wyniosła 5,37 mln zł wobec 66 tys. zł zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane
przychody
ze sprzedaży sięgnęły 1269,99 mln zł w I poł. 2014 r. wobec 1330,35 mln zł rok wcześniej.
Odpisałem, że zapisałem się do bojkotu i nie kupiem.
(Wiem, że to spam rozsyłany przez firmy marketinku spamowego, ale jak oś tak lepiej się poczułem...)
"Ta "kampania reklamowa" świetnie wpisuje się w ateizowanie świąt Bożego Narodzenia. Czy to jest koordynowane? Nie sądzę."
Starzy ludzie mówią, że jest taki jeden. Mąci w głowach, na manowce sprowadza, sieje zamęt, kusi... Ale to spiskowa teoria, kto by w to wierzył!
The author has edited this post (w 12.12.2014)
JORGE>
Gorzej, świadczymy jakieś drobne usługi dla Agory i musze powiedzieć, że współpraca układa się bardzo dobrze, mam o nich dobre zdanie. Tak to jest, albo się chce jakoś w tych realich funkcjonować, albo zachować pełną konsekwencję. I jak teraz brzmią moje słowa o odpowiedzialności zbiorowej wszystkich skurwiałych mediów, z szeregowymi pracownikami włącznie ? To trąci realatywizmem, prawda ? Prawda. Mam nadzieję, że jednak pewnej bariery nie przekroczę. A zdania nie zmienię ...
JORGE>
Nie wiem czy to wersja bardziej czy mniej optymistyczna.
The author has edited this post (w 12.12.2014)
"System" musi miec strukture i sterownosc a czegos takiego nie ma. Jeszcze niedawno Tusk kierowal Polska (wbrew tekstowi niektorych, ze jest pacynka), teraz nie ma nikogo takiego. Lodz plynie bez sternika.
ktoś
podejmuje bardzo istotne decyzje o zakupie broni,
ktoś
decyduje o azotach,
ktoś
za chwilę podejmie decyzję, po której unieruchomoniony zostanie gazoport w Świnoujściu, ...