Skip to content

Dość znieważania sędziów!!!

Hue hue hue hue hue hue!!!!1111 jeden jeden jeden...
Ide se jak człeń na lancz do spożywczego, a tamże na ladzie kłuje me subtelne oczęta JEDYNKA Gazowni:
"Dość znieważania sędziów!!!"
Norrrrmalnie, tak mię owa jedynka zwruszyłła, że ażem pospieszył podzielić się z Koleżęstwem, gdyż mam graniczące z pewnością przeświadczenie, że hasło to znajdzie na tut. Forum znaczny rezonans, panie tego.
Wczoraj prezesi Sądu Najwyższego Małgorzata Gersdorf, Naczelnego Sądu Administracyjnego Roman Hauser i Trybunału Konstytucyjnego Andrzej Rzepliński wydali oświadczenie: "To bezprzykładny w Europie atak polityka pretendującego do sprawowania władzy wykonawczej w Polsce na władzę sądowniczą. To pełen pogardy atak wymierzony w każdego z tysięcy sędziów wszystkich sądów w Polsce. Wyrażamy głębokie oburzenie sformułowanymi pod naszym adresem zarzutami terroryzowania sędziów i namawiania ich do określonego orzekania w sprawach rozpatrywanych protestów wyborczych. To znieważające zdanie nawiązuje do najgorszych zwyczajów walki politycznej przed 1989 rokiem".
-
Żarty się skończyły. Potrzebna jest reakcja.
Społeczeństwo powinno zobaczyć, ku czemu to zmierza - mówi prof. Andrzej Zoll, były prezes TK i były rzecznik praw obywatelskich.
Cały tekst:
http://wyborcza.pl/1,75478,17136606,Dosc_zniewazania_sedziow.html#ixzz3M4KY3sZd
Eh eh... doczytałem do kąca i widzę, że to nie śmiech - a trąbka myśliwska.
«1

Komentarz

• Czy już wspomniałem o panu Chmieleńskim? Nie widzę, by coś było możliwe bez niego.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Znaczy się zabolało! Oj jak zabolało!!!
    Teraz okresowe straszenie Tryb Stan nie wystarczy. Sont się rzsierditsa!!!
    The author has edited this post (w 16.12.2014)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Zastanawia mnie, skąd u tayszy sędziów taka chętka do nawiązywania do okresu "sprzed roku 1989", kedy to byli podporą przodującego ustroju.
    I - dziwna rzecz - jakoś tak się stało, że w tymże roku 1989 którejś nocy, znagła, z siepaczy komuszych przepoczwarzyli się cichcem w gwarantów praw człenia. Tagwięc, tego.
  • fatuswombatus
    Sont się rzsierditsa!!!
    Razserdywsia duże!!!
    Szturmowiec.Rzplitej
    , z siepaczy komuszych przepoczwarzyli się cichcem w gwarantów praw człenia. Tagwięc, tego.
    fsięsie, że przepoczwarczanie w dowolną stronę jest dobrze opanowaną przez nich sztuką? Zaiste, ich retoryka...
  • A macie koledzy jakiekolwiek pozytywne pomysły? Bo ja nie mam.
    Chmieleński by może coś załatwił ale jest nierealny - bo jakby cudem się objawił zostałby od razu zajebany. Nie przez nich tylko przez nas. Wyrwano nam niestety zęby.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • No proszę. Więc nawet sędziowie powstają przeciw reżimowi kaczystoskiemu. Jeszcze chwila a przemienią słowa w czyny i zbrojnie a też ostatecznie rozstrzygną kwestię kaczystoską.
  • Nie rozstrzygną. Jagby mię spytali, to bym im peedział - nie ma kwestii kaczystowskiej, jest kwestia polska.

• Nie zapytają. Bo wiedzą. I sądzą, że wiedzą lepiej. Nota bene: oczyma wyobraźni widzę profesora Zolla, któren z pianą ustach mówi JarKaczowi: Nie znieważaj nas.
  • Tylko to nie jest pojedynek na miny, to jest wzywanie kolejnego Ryszarda Cyby, by coś zrobił dla ojczyzny. A od 19 października 2010 roku nie ma wymówki "a my nie wiedzieliśmy."
    Dla mnie ci wszyscy ludzie są po prostu mordercami i tak ich należy traktować.

• los
    A macie koledzy jakiekolwiek pozytywne pomysły?
    A może dokładnie takie same, jakie oni mają dla nas - przemilczeć. Jutro tego wrzasku nikt nie będzie pamietał. Zresztą i tak nikt się nim nie przejął.
  • Gaz czytają tylko prawicowcy, dla beki i dla wkurwu terapeutycznego, tak ze luzik
    :)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • los
    Tylko to nie jest pojedynek na miny, to jest wzywanie kolejnego Ryszarda Cyby, by coś zrobił dla ojczyzny. A od 19 października 2010 roku nie ma wymówki "a my nie wiedzieliśmy."
    Dla mnie ci wszyscy ludzie są po prostu mordercami i tak ich należy traktować.
    Tak. Wiem. Łagodzę sobie nastrój.
    extraneus
    Gaz czytają tylko prawicowcy, dla beki i dla wkurwu terapeutycznego, tak ze luzik
    :)
    Obawiam się, że nie jest to prawdą (choć np. kiedy śledzę mój tajmlajn na Twitterze w dniu emisji Lisa na żywo, to czasem mi się zdaje, że program ogląda tylko nasza strona, reszta olewa jakiekolwiek tematy wyższe).
  • Ale to nie okropnie brzęczące muchy na dyszlu wozu są problemem tylko kierunek, w którym on jedzie.
    Do uszczelnienia systemu potrzeba tylko dwu elementów - dyspozycyjnych sądów i fałszowanych wyborów. Oba elementy są. Ja nie bardzo widzę jak bez Chmieleńskiego coś zrobić - bez względu na rzeczywiste społeczne poparcie będą zwyciężać w wyborach a sądy przypilnują, by nie było legalnego sposoby wykazania fałszerstw wyborczych.
    A Chmieleński zostałby zajebany (przez nas, oni by nie musieli roszyć palcem) pierwszego dnia, kiedy by się skąś pojawił, na jego metody nie ma społecznej akceptacji i to w wiekszym stopniu po naszej stronie ale i po ich - Cyby jednak nikt otwarcie nie pochwalił.
    Dlatego jedyne co można, to przechować jak najwięcej dla przyszłych pokoleń. Piszę "jak najwięcej" ale to będzie bardzo mało, zresztą jesteśmy w stanie tym przyszłym pokoleniom bardzo mało ofiarować.

• Jak jaki leming w ogole zauwazy temat, to na haslo "buhaje sprawy osadzic przez 5 lat nie potrafia a interesuje ich tylko kilometrowka bo tramwajem to zaden nie znizy sie jezdzic" nawet i on przyzna, ze "tu to akurat kaczor ma racje". Alleluja i do przodu!:)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Kaczor ma rację, ale i tak - pardon - ...uj.
  • Nie wiem, czy sobie zdajecie sprawę z powagi sytuacji.
    Ja też do niedawna nie zdawałem sobie sprawy ze znaczenie wolnych i sprawiedliwych wyborów. Jeśli tego nie ma (a nie ma), to przeciwnikom systemu (w Polsce to 30-40% populacji) zostają dwa wyjścia - przemoc albo ucieczka. Przemoc z różnych względów wykluczamy, zostaje ucieczka. Po wyjeździe najaktywniejszych Polaków i przy zapaści demograficznej między Odrą a Bugiem zostanie czarna dziura.
    A Kaczor jest jedynym ratunkiem dla establiszmentu, bo PiS to pokojowa, parlamentarna i konstruktywna partia. Bez PiSu Polska osunie się w chaos.

• Zdajemy sobie sprawę z powagi sytuacji, Losie. Komuna wróciła, władza łamie prawo, media szczują i podżegają do zbrodni.
    Ja bym jednak ucieczki 30% narodu nie zakładała, ani bym na 100% nie wykluczała przemocy.
    A propos podżegania - przeczytałam Cyrusowy wątek o przeglądze prasy w tvn, w ktorym dwoje "dziennikarzy", na luzie, mówi o odstrzeleniu Kaczyńskiego. No więc, póki tu żyjemy, zastanówmy sie co z takim fantem możemy zrobić.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    Zdajemy sobie sprawę z powagi sytuacji, Losie. Komuna wróciła, władza łamie prawo, media szczują i podżegają do zbrodni.
    Ja bym jednak ucieczki 30% narodu nie zakładała, ani bym na 100% nie wykluczała przemocy.
    A propos podżegania - przeczytałam Cyrusowy wątek o przeglądze prasy w tvn, w ktorym dwoje "dziennikarzy", na luzie, mówi o odstrzeleniu Kaczyńskiego. No więc, póki tu żyjemy, zastanówmy sie co z takim fantem możemy zrobić.
    Idzie pełoizm (połączenie nazizmu z chamstwem). Treblinkę dla pisiorów trza odbudować....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Mania
    Zdajemy sobie sprawę z powagi sytuacji, Losie. Komuna wróciła, władza łamie prawo, media szczują i podżegają do zbrodni.
    Podżeganie jest, każdy tekst dziennikurwy albo POlityka naprawdę znaczy "No zamordujcie go! Zastrzelcie, porąbcie siekierą, obojętne jak, byle go zabić. No ile jeszczę będziemy czekać?" Ale odezwu nie ma, jeden Cyba potraktował to poważnie ale tylko dlatego, że wiele lat mieszkał w Kanadzie, przejął kanadyjskie obyczaje a tam się słowa traktuje poważnie.

• agent
    Kaczor ma rację, ale i tak - pardon - ...uj.
    Wokół siebie też widzę obszary tej epidemii;
    1) Młoda osoba przed wyborami: "Zrobiłam sobie test wyborczy w internecie i wyszło że najbardziej odpowiada mi program Sasina. No ale przecież nie będę głosować na PiS!"
    2) Osoba 50+ w państwowej instytucji "zarządzanej" przez PO-wskiego mianowańca i jego kochankę, która przeszła oszałamiającą karierę od zaopatrzeniowca do "dyrektora biura". W odpowiedzi na przytomną uwagę koleżanki, że ludzie ci są niezatapialni, dopóki nie zmieni się coś na najwyższym szczeblu, okrzyk pełen przerażenia: "To, co, żeby tych idiotów odsunąć od władzy, to mam głosować na PiS?????!"
    3) Młoda, wykształcona singielka ze średniego miasta, jako komentarz do szybkiej kariery pewnego człowieka w zielonym mundurze o zerowych kwalifikacjach, który wszystko zawdzięcza układom partyjnym: "Ja się dziwię, że Kopaczowej nikt nie ostrzegł, co to za człowiek."
  • @Brzost; kiedyś mówiło się o takich ludziach ćwierćinteligenci.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Brzost
    agent
    :
    Kaczor ma rację, ale i tak - pardon - ...uj.
    Wokół siebie też widzę obszary tej epidemii;
    1) Młoda osoba przed wyborami: "Zrobiłam sobie test wyborczy w internecie i wyszło że najbardziej odpowiada mi program Sasina. No ale przecież nie będę głosować na PiS!"
    2) Osoba 50+ w państwowej instytucji "zarządzanej" przez PO-wskiego mianowańca i jego kochankę, która przeszła oszałamiającą karierę od zaopatrzeniowca do "dyrektora biura". W odpowiedzi na przytomną uwagę koleżanki, że ludzie ci są niezatapialni, dopóki nie zmieni się coś na najwyższym szczeblu, okrzyk pełen przerażenia: "To, co, żeby tych idiotów odsunąć od władzy, to mam głosować na PiS?????!"
    3) Młoda, wykształcona singielka ze średniego miasta, jako komentarz do szybkiej kariery pewnego człowieka w zielonym mundurze o zerowych kwalifikacjach, który wszystko zawdzięcza układom partyjnym: "Ja się dziwię, że Kopaczowej nikt nie ostrzegł, co to za człowiek."
    W baaaaaaaaaaaaaaardzo dawnych czasach (lata siedemdziesiąte XX w.) ukazywały się takie vademeca (od vademecum), pisane przez Jerzego Wittlina, gdzie takie teksty padały po kilka na stronę.....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Mania
    @Brzost; kiedyś mówiło się o takich ludziach ćwierćinteligenci.
    teraz to ałtorytety i ludzie postępu.
    W sumie to jednak poprę postulat w temacie. Dość. Najwyższy czas przestać znieważać. Czas na poważne traktowanie.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    W sumie to jednak poprę postulat w temacie. Dość. Najwyższy czas przestać znieważać. Czas na poważne traktowanie.
    Ale to by znaczyło: definitywnie odsunąć. Wieszania raczej nie urządzimy, bo i jak. Rękami ludzi od "zróbmy coś"?
  • Dlatego pisze - jestemy w czarnej dupie. Bedziemy sie osuwac w nedze, niegodziwosc i marazm i im glebiej sie osuniemy, tym trudniej nam bedzie sie temu sprzeciwic.

• Co więcej, ja np. czuję, że się czasem odnajduję wśród tych "robiących coś". No ale nic, walczę.
  • Tam gdzie sitwa nie moze falszowac i manipulowac...
    Czyli nie o Polsce (jako calosci mowimy) mowimy.
    Nasz problem polega na tym, ze sitwa wlasnie moze falszowac i manipulowac a my nie jestesmy w stanie sie temu sprzeciwic.

• Póki Tomaszów Mazowiecki jest mały i nikomu nie zagraża, może zostać jak jest. Może być nawet pożyteczny, kiedy jego straszny los będzie ostrzeżeniem dla innych.

• Mam inny lokalny przykład - Police. Tu ze szczegółami (i wulgaryzmami)
    http://www.wykop.pl/wpis/10504640/pokaz-spoiler-w-szkole-sredniej-w-ktorej-sie-uczyl/
    Skończyło się tak - PO w powiecie załatwione, a niepokorny chłopak na emigracji (zagrożenie zawiasami i grzywną). Ciekawostka jest taka, że główny bohater nie jest żadnym pisowcem, a już na pewno nie układnym, grzecznym i stonowanym konserwatystą.
    Swoją drogą mikroblog na wykop.pl daje trochę wglądu w polskie umysły.
  • Robmy cokolwiek jestesmy w stanie. Ale do pokrzepienia serc to jeszcze daleko.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.