Dość znieważania sędziów!!!
Hue hue hue hue hue hue!!!!1111 jeden jeden jeden...
Ide se jak człeń na lancz do spożywczego, a tamże na ladzie kłuje me subtelne oczęta JEDYNKA Gazowni:
"Dość znieważania sędziów!!!"
Norrrrmalnie, tak mię owa jedynka zwruszyłła, że ażem pospieszył podzielić się z Koleżęstwem, gdyż mam graniczące z pewnością przeświadczenie, że hasło to znajdzie na tut. Forum znaczny rezonans, panie tego.
Wczoraj prezesi Sądu Najwyższego Małgorzata Gersdorf, Naczelnego Sądu Administracyjnego Roman Hauser i Trybunału Konstytucyjnego Andrzej Rzepliński wydali oświadczenie: "To bezprzykładny w Europie atak polityka pretendującego do sprawowania władzy wykonawczej w Polsce na władzę sądowniczą. To pełen pogardy atak wymierzony w każdego z tysięcy sędziów wszystkich sądów w Polsce. Wyrażamy głębokie oburzenie sformułowanymi pod naszym adresem zarzutami terroryzowania sędziów i namawiania ich do określonego orzekania w sprawach rozpatrywanych protestów wyborczych. To znieważające zdanie nawiązuje do najgorszych zwyczajów walki politycznej przed 1989 rokiem".
-
Żarty się skończyły. Potrzebna jest reakcja.
Społeczeństwo powinno zobaczyć, ku czemu to zmierza - mówi prof. Andrzej Zoll, były prezes TK i były rzecznik praw obywatelskich.
Cały tekst:
http://wyborcza.pl/1,75478,17136606,Dosc_zniewazania_sedziow.html#ixzz3M4KY3sZd
Eh eh... doczytałem do kąca i widzę, że to nie śmiech - a trąbka myśliwska.
Ide se jak człeń na lancz do spożywczego, a tamże na ladzie kłuje me subtelne oczęta JEDYNKA Gazowni:
"Dość znieważania sędziów!!!"
Norrrrmalnie, tak mię owa jedynka zwruszyłła, że ażem pospieszył podzielić się z Koleżęstwem, gdyż mam graniczące z pewnością przeświadczenie, że hasło to znajdzie na tut. Forum znaczny rezonans, panie tego.
Wczoraj prezesi Sądu Najwyższego Małgorzata Gersdorf, Naczelnego Sądu Administracyjnego Roman Hauser i Trybunału Konstytucyjnego Andrzej Rzepliński wydali oświadczenie: "To bezprzykładny w Europie atak polityka pretendującego do sprawowania władzy wykonawczej w Polsce na władzę sądowniczą. To pełen pogardy atak wymierzony w każdego z tysięcy sędziów wszystkich sądów w Polsce. Wyrażamy głębokie oburzenie sformułowanymi pod naszym adresem zarzutami terroryzowania sędziów i namawiania ich do określonego orzekania w sprawach rozpatrywanych protestów wyborczych. To znieważające zdanie nawiązuje do najgorszych zwyczajów walki politycznej przed 1989 rokiem".
-
Żarty się skończyły. Potrzebna jest reakcja.
Społeczeństwo powinno zobaczyć, ku czemu to zmierza - mówi prof. Andrzej Zoll, były prezes TK i były rzecznik praw obywatelskich.
Cały tekst:
http://wyborcza.pl/1,75478,17136606,Dosc_zniewazania_sedziow.html#ixzz3M4KY3sZd
Eh eh... doczytałem do kąca i widzę, że to nie śmiech - a trąbka myśliwska.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Teraz okresowe straszenie Tryb Stan nie wystarczy. Sont się rzsierditsa!!!
The author has edited this post (w 16.12.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
I - dziwna rzecz - jakoś tak się stało, że w tymże roku 1989 którejś nocy, znagła, z siepaczy komuszych przepoczwarzyli się cichcem w gwarantów praw człenia. Tagwięc, tego.
Chmieleński by może coś załatwił ale jest nierealny - bo jakby cudem się objawił zostałby od razu zajebany. Nie przez nich tylko przez nas. Wyrwano nam niestety zęby.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Dla mnie ci wszyscy ludzie są po prostu mordercami i tak ich należy traktować.
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Do uszczelnienia systemu potrzeba tylko dwu elementów - dyspozycyjnych sądów i fałszowanych wyborów. Oba elementy są. Ja nie bardzo widzę jak bez Chmieleńskiego coś zrobić - bez względu na rzeczywiste społeczne poparcie będą zwyciężać w wyborach a sądy przypilnują, by nie było legalnego sposoby wykazania fałszerstw wyborczych.
A Chmieleński zostałby zajebany (przez nas, oni by nie musieli roszyć palcem) pierwszego dnia, kiedy by się skąś pojawił, na jego metody nie ma społecznej akceptacji i to w wiekszym stopniu po naszej stronie ale i po ich - Cyby jednak nikt otwarcie nie pochwalił.
Dlatego jedyne co można, to przechować jak najwięcej dla przyszłych pokoleń. Piszę "jak najwięcej" ale to będzie bardzo mało, zresztą jesteśmy w stanie tym przyszłym pokoleniom bardzo mało ofiarować.
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Ja też do niedawna nie zdawałem sobie sprawy ze znaczenie wolnych i sprawiedliwych wyborów. Jeśli tego nie ma (a nie ma), to przeciwnikom systemu (w Polsce to 30-40% populacji) zostają dwa wyjścia - przemoc albo ucieczka. Przemoc z różnych względów wykluczamy, zostaje ucieczka. Po wyjeździe najaktywniejszych Polaków i przy zapaści demograficznej między Odrą a Bugiem zostanie czarna dziura.
A Kaczor jest jedynym ratunkiem dla establiszmentu, bo PiS to pokojowa, parlamentarna i konstruktywna partia. Bez PiSu Polska osunie się w chaos.
Ja bym jednak ucieczki 30% narodu nie zakładała, ani bym na 100% nie wykluczała przemocy.
A propos podżegania - przeczytałam Cyrusowy wątek o przeglądze prasy w tvn, w ktorym dwoje "dziennikarzy", na luzie, mówi o odstrzeleniu Kaczyńskiego. No więc, póki tu żyjemy, zastanówmy sie co z takim fantem możemy zrobić.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
1) Młoda osoba przed wyborami: "Zrobiłam sobie test wyborczy w internecie i wyszło że najbardziej odpowiada mi program Sasina. No ale przecież nie będę głosować na PiS!"
2) Osoba 50+ w państwowej instytucji "zarządzanej" przez PO-wskiego mianowańca i jego kochankę, która przeszła oszałamiającą karierę od zaopatrzeniowca do "dyrektora biura". W odpowiedzi na przytomną uwagę koleżanki, że ludzie ci są niezatapialni, dopóki nie zmieni się coś na najwyższym szczeblu, okrzyk pełen przerażenia: "To, co, żeby tych idiotów odsunąć od władzy, to mam głosować na PiS?????!"
3) Młoda, wykształcona singielka ze średniego miasta, jako komentarz do szybkiej kariery pewnego człowieka w zielonym mundurze o zerowych kwalifikacjach, który wszystko zawdzięcza układom partyjnym: "Ja się dziwię, że Kopaczowej nikt nie ostrzegł, co to za człowiek."
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
W sumie to jednak poprę postulat w temacie. Dość. Najwyższy czas przestać znieważać. Czas na poważne traktowanie.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Nasz problem polega na tym, ze sitwa wlasnie moze falszowac i manipulowac a my nie jestesmy w stanie sie temu sprzeciwic.
http://www.wykop.pl/wpis/10504640/pokaz-spoiler-w-szkole-sredniej-w-ktorej-sie-uczyl/
Skończyło się tak - PO w powiecie załatwione, a niepokorny chłopak na emigracji (zagrożenie zawiasami i grzywną). Ciekawostka jest taka, że główny bohater nie jest żadnym pisowcem, a już na pewno nie układnym, grzecznym i stonowanym konserwatystą.
Swoją drogą mikroblog na wykop.pl daje trochę wglądu w polskie umysły.