Skip to content

Co nalezy robic z dziennikarzami?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Oglaszam konkurs ale musze ostrzyc, ze w razie zbyt werystycznych odpowiedzi tomat wyladuje w hejt parku
pismak/czka w dodatku nasz/a
Skandalu wokół wyborów samorządowych ciąg dalszy. Dziś każdy internauta może zobaczyć bazę programu, który miał je obsłużyć. Miał, to adekwatne słowo.
Pod linkiem, który wykradli hakerzy znajdują się szablony kart protokołów,
logarytmy
liczenia głosów, a nawet imiona i nazwiska członków komisji wyborczych w całej Polsce.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«1

Komentarz

• Nosz ja jusz napisałem co w innym wywlątku:
    ale nie będę linkował bo się nam hejt park rozedmie do granic niewytrzymałości
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Rafał Molenda z Radia Szczecin jest nasz?

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Z wPolityce przekleilem
    image
    Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Matematyczny analfabetyzm jest cechą nie tylko dziennikarzy.
  • Zakładam, że ktoś mógł zgubić literkę wpisując, a potem zadziałała autokorekta. Zresztą tak naprawdę nie ma to znaczenia, gdyż dla większości osób obydwa slowa są niezrozumiałe.
  • O jakis maturach slyszalem. Podobno sie je zdaje.

• "Dziennikarz ma mieć wiedzę jak kałuża - rozległą ale niezbyt głęboką".
  • los
    Z wPolityce przekleilem
    image
    Ale to wczorajszy news Radia Szczecin.

• Ktos czytal przez przepisaniem. Czy nie?

• los
    O jakis maturach slyszalem. Podobno sie je zdaje.
    Niestety, wyrosła cała generacja, która do otrzymania tego certyfikatu nie musiała zdać egzaminu z królowej nauk.
  • los
    Ktos czytal przez przepisaniem. Czy nie?
    Stażyści na portalach są od wklepywania, a nie od czytania
    ;)

• los
    Ctrl-c, ctrl-v. Uniwersalna metoda zarówno pisania tekstów, jak i projektowania. Czytanie nie jest wymagane
    ;)
  • Brzost
    los
    :
    O jakis maturach slyszalem. Podobno sie je zdaje.
    Niestety, wyrosła cała generacja, która do otrzymania tego certyfikatu nie musiała zdać egzaminu z królowej nauk.
    O swiadectwach ukonczenia klasy tez slyszalem.
    The author has edited this post (w 20.11.2014)

• los
    Ale powtarzam - jakie to ma znaczenie, skoro dla większości odbiorcow mogloby się tam równie dobrze znaleźć słowo "martyngały" albo "funktory" (jeśli już jesteśmy w kręgu wyrażeń okołomatematycznych).
  • To pewnie jakiś prymas pisał
    ;)
  • Żeby się tak jednostronnie nie natrząsać z chómanistuf, odnotuję znany mi przypadek wybitnego matematyka, który nie umiał napisać słownie kwoty "600" a gdy mu kolega dopomógł, to on nie dowierzał, że jest dobrze, bo w slowie pisanym zabrakło 'j"
    ;)
  • Exspectans
    Ale powtarzam - jakie to ma znaczenie, skoro dla większości odbiorcow mogloby się tam równie dobrze znaleźć słowo "martyngały" albo "funktory" (jeśli już jesteśmy w kręgu wyrażeń okołomatematycznych).
    Jesli dla większości odbiorcow moglby się tam równie dobrze znaleźć dowolny ciag znakow i nie zmieniloby to rozumienia tekstu, to znaczy, ze owa wiekszosc sa to regularni idioci.

• Prymus nie prymas. O taki:
    Nic a nic się nie znacie a komĘntujecie
    :D

• Brzost
    Żeby się tak jednostronnie nie natrząsać z chómanistuf, odnotuję znany mi przypadek wybitnego matematyka, który nie umiał napisać słownie kwoty "600" a gdy mu kolega dopomógł, to on nie dowierzał, że jest dobrze, bo w slowie pisanym zabrakło 'j"
    ;)
    Sześcet. Nie ma jota. A ten pan chcial napisac szejset czy jak?

• los
    A ten pan chcial napisac szejset czy jak?
    Tak.
  • los
    A ten pan chcial napisac szejset czy jak?
    Nosz przeciesz wyraźnie Je słychać!!!

• los
    Exspectans
    :
    Jesli dla większości odbiorcow moglby się tam równie dobrze znaleźć dowolny ciag znakow i nie zmieniloby to rozumienia tekstu, to znaczy, ze owa wiekszosc sa to regularni idioci.
    No właśnie. Ale przynajmniej idioci po naszej stronie
    :)
  • Ojtam, kłerwens, ktoś tam nie wie co to takego logarytm. Ji co? Jiwuj. Ja też już prawie nie pamiętam.
    Tak czy śmak za to akurat się honorowy Nadżibullach nie należy.
  • los
    Exspectans
    :
    U mnie, na przykład wogle nie zmieniłło to rozumnienia tekstu pisanego.
    Gdyż jest jasnem, że jakieś tam były ważne sprawy wyborcze, pod tem linkiem. I wsio, a za logarytm - nieznacznie uniosłem kąciki ust.
  • w ostateczności kazać nostalgizować dyplom
  • Szturmowiec.Rzplitej
    A pamietasz, czym sie rozni nasze podejscie do tekstu pisanego? Ty z tekstu pisanego czerpiesz wiadomosci o swiecie a ja o autorze.

• fatuswombatus
    Prymus nie prymas.
    Prymas mam to na papieżu!
  • los
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    A pamietasz, czym sie rozni nasze podejscie do tekstu pisanego? Ty z tekstu pisanego czerpiesz wiadomosci o swiecie a ja o autorze.
    Ech Losie....
    A tak na prawdę to tekst pisany mówi nam więcey o wartości papieru na którym go spłodzono.

• O ludziach mozna sie bardzo wiele dowiedziec z tego, co mowia.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.