Skip to content

Ewa 'Skrobacz' Kopacz dokonania:

edytowano March 2015 w Forum ogólne
  • Ministrowanie
- aktywna pomoc w zabiciu nienarodzonego dziecka 'Agaty'
- przeprowadzenie ustawy o odpłatności za leki, która wprowadziła 2 miesięczny chaos na rynkui leków i spowodowała wzrost cen dla pacjenta, kosztem interesów koncernów farmaceutycznych
  • Smoleńsk
- kłamstwa o przekopywaniu ziemi
- manipulacja o pomocy polskich patomorfologów w sekcjach zwłok w Rosji
- aktywne utrudnianie otwierania trumien ze zwłokami w Polsce (relacje rodzin ofiar)
  • Marszałkowanie
- zamrażanie projektów ustaw zgłaszanych przez opozycję
«1

Komentarz

• W jakimś artykule niemieckiej prasy pisano o Kopacz w kontekście żelaznej damy. Pewnie to klasyka, czyli Polak napisał tam a u nas się cytuje, że to ich. A idiota z Biłgoraju nie szczędząc krytyki Kopaczowej stwierdził, że właściwie tylko na plus to była twarda postawa wobec Putina po katastrofie smoleńskiej. Wymięc wymieknąć można.
    Wg mnie jedynym wytłumaczalnym logicznie argumentem Kopaczowej jako premierowej jest to, że ma dorżnąć PO.
    JORGE>
  • Przed ministrowaniem zadłużyła ZOZ w Szydłowcu na 3,5 mln
  • swoją drogą znacie panieńskie nazwisko Skrobacz?
    :D
  • lupus71
    swoją drogą znacie panieńskie nazwisko Skrobacz?
    Poprzednie wSieci to napisały wraz ze sprostowaniem iż nie z Szydłowca
  • botoks, zabiegi plastyczne oraz protetyka uzębienia plus zabiegi kosmetyki skórnej......wszystko zmarnowany szmal.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • ms.wygnaniec
    lupus71
    :
    swoją drogą znacie panieńskie nazwisko Skrobacz?
    Poprzednie wSieci to napisały wraz ze sprostowaniem iż nie z Szydłowca
    Co napisali, wariant "psikutas bez es" czy "bandyta nie z pabianic"?
    ;)
  • fatuswombatus
    botoks, zabiegi plastyczne oraz protetyka uzębienia plus zabiegi kosmetyki skórnej......wszystko zmarnowany szmal.
    Nowaśnie. Wyeksponowane oczy (te oczy!)  na gładkiej twarzy to błąd. Przed zabiegami była bardziej ludzka.
    OT, a swoją drogą premiera Belgii tyż niezła sztuka.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

• “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Do dokonań doliczyłby jeszcze nagrodę im. św. Brata Alberta w 2010 roku za"serce i wsparcie okazane w Moskwie rodzinom tragicznie zmarłych w katastrofie smoleńskiej, w duchu miłosierdzia św. Brata Alberta".
  • De domo ona jest...
  • przemk0
    Do dokonań doliczyłby jeszcze nagrodę im. św. Brata Alberta w 2010 roku za"serce i wsparcie okazane w Moskwie rodzinom tragicznie zmarłych w katastrofie smoleńskiej, w duchu miłosierdzia św. Brata Alberta".
    To ja jeszcze dopytam, bo serio serio nie wię, czy te nagrody to dystrybuuje Duszpasterz Berktu czy ktoś inny?
  • Na Kielecczyźnie Lisów jak mrówków, u mnie w klasie było trzech.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    Na Kielecczyźnie Lisów jak mrówków, u mnie w klasie było trzech.
    Był taki kolarz - Lucjan Lis
    Lucjan Roman Lis
    (ur.
    8 sierpnia
    1950
    w
    Bytomiu
    ) - polski
    kolarz szosowy
    , wicemistrz olimpijski oraz dwukrotny medalista mistrzostw świata.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • starybelf
    Był taki kolarz - Lucjan Lis
    Lucjan Roman Lis
    (ur.
    8 sierpnia
    1950
    w
    Bytomiu
    ) - polski
    kolarz szosowy
    , wicemistrz olimpijski oraz dwukrotny medalista mistrzostw świata.
    Pamiętam. Kiedyś w Tour de Pologne pokonał Szurkowskiego.
  • Mania
    Na Kielecczyźnie Lisów jak mrówków, u mnie w klasie było trzech.
    jak kto chc szukac, to p
    roszszsze

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Odpowiedź Kopaczowej na pytanie o wysyłkę broni to jest bełkot nad bełkoty. Idiotka. Totalna. Nie ma żadnego drugiego dna w tej amebie. Generalnie ten rzad to jest, kurwa jego mać, jakiś ponury żart. Mamy bardzo trudna sytuację międzynarodowa i wewnętrzna a tu banda pajaców. Dlaczego mam prawie pewność, że Tusk teraz siedzi gdzieś i płacze ze śmiechu ? Taka torpedę temu durnemu narodowi na odchodne wysłał.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 21.09.2014)
  • na tle Kopaczowej to Tusk wygląda jak mąż stanu - i oto chyba chodziło....
    tfu..

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    To ja jeszcze dopytam, bo serio serio nie wię, czy te nagrody to dystrybuuje Duszpasterz Berktu czy ktoś inny?
    Przewodniczącym kapituły jest o. Wacław Oszajca.
  • JORGE
    Dlaczego mam prawie pewność, że Tusk teraz siedzi gdzieś i płacze ze śmiechu?
    Nie sądzę. Jest psychopatą doskonałym, dla niego teren między Odrą a Bugiem już nie istnieje.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Donek nie ma planów co do PO, ona go już nie obchodzi - tak samo jak Polska. To psychopata doskonały.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • No ale jakiś powód że akurat Kopacz została premierem chyba jest. Czy po prostu chodzi o to że najlepiej ze wszystkich się nadawała i inaczej być nie mogło? Wydaje mi się że nie, bo nawet to że najlepiej się nadawała jest konsekwencją takich a nie innych posunięć Tuska w przeszłości. Chyba że znowu - nie jego tylko jej, najlepiej się nadawała od początku.
  • przemk0
    No ale jakiś powód że akurat Kopacz została premierem chyba jest. Czy po prostu chodzi o to że najlepiej ze wszystkich się nadawała i inaczej być nie mogło?
    Dokładnie tak. Osoba najbardziej podporządkowana Donkowi.
    Żyjemy w czasach, kiedy największe kariery robią sekretarki, znam tego więcej przykładów. Właściwie to mało znam przykładów innych.

• Ciekawe spostrzeżenie, mam dokładnie takie samo z obserwacji korporacji, TVN konkretnie. Od różnych pracowników słyszę teksty "myślałem że mi się zdawało ale nie, tamta dziewucha co kiedyś na recepcji/w sekretariacie/itp. itd. pracowała teraz ma ludzi pod sobą".
  • Skretarka niekoniecznie musi być pci żeńskiej i niekoniecznie musi pracować na tym etacie. Sekretarka to pewien typ psychiczny - to osoba bardzo użyteczna komuś ważniejszemu: sprawnie wykonująca polecenia, pozbawiona własnych ambicji i nigdy nie sprawiająca problemów. Kiedy rzeczony awansuje, pociągnie sekretarkę za sobą. To lepszy przepis na awans niż ambicja - człowiek ambitny pcha się w górę własnymi siłami, sekretarka jest ciągnietą przez kogoś mocniejszego. Znam przykłady sekretarek (pci najczęściej męskiej) w zarządach wielkich międzynarodowych korporacji.
    Stąd moją nieufność do spiskologów - bo ja widziałem na własne oczy, jak są podejmowane decyzje o wielkim znaczeniu. Nie było w tym nadludzkich reptilionów i illuminatów, były natomiast zwykłe ludzkie głupota, podłota i małota i to w dawkach sporo większych niż w tzw. normalnym życiu.
    The author has edited this post (w 21.09.2014)

• Ministrowanie:
    wprowadzenie refundacji procedury in vitro
  • los
    Skretarka niekoniecznie musi być pci żeńskiej i niekoniecznie musi pracować na tym etacie.
    Jasne, ja też nie miałem na myśli dokładnie tego stanowiska i tej płci dlatego to "itd.". W każdym razie z jednej strony to straszne z drugiej dobrze zrozumieć kolejny fragment świata.
  • W słowniku korporacyjnym funkcjonuje sformułowanie "żołnierz". Ten jest żołnierzem Papadupajewa, ten Żaboklikackiego. Schemat funkcjonowania to |rozkaz|wykonanie po trupach|idziemy w górę razem z dowódcą|. Ciekawym jest że często odbywa się to ze stratą dla firmy, choć konkretny zespół odnosi korzyści.
  • Być żołnierzem to mało, to musi być ten żołnierz, który wykona rozkaz przełożonego, zanim jeszcze ten go w myslach sformułuje. Sługa idealny.
    Off topic. Dawno temu liberałowie znieśli feudalną hierarchię, bo "wszyscy ludzie są równi." Nie wiem, czy w tym twierdzeniu było więcej naiwności czy cynizmu, bo ludzie równi nie są - jeden każe a drugi ma wykonać. Za ancien regime'u polecenia wydawał książe pan, który mógł być głupcem, mógł być psychopatą ale też mógł być zwykłym współczującym człowiekiem a mógł też być świętym. Dziś polecenia wydają ludzie, którzy awansowali - a awansuje najgorsza swołocz, jaką tej nieszczęsnej ziemi zdarzyło się nosić.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.