Skip to content

Kilka słów ignoranta w obronie cweli

2»

Komentarz

• ombretta
    Ja tam bym się nie zgodził z tym, że w słowie cwel mieści się współczucie.
    Jak można nie mieć współczucia wobec bliźniego?
    Choć oczywiście tego współczucia można mieć więcej lub mniej.
    Taką sytuację sobie wyobrażmy - idziemy sobie uliczką i widzimy naszego przyjaciela leżącego w stanie upojenia alkoholowego w błocie i własnych wymiocinach z błogim uśmiechem szczęscia na obrzyganej buźce. Scieramy mu pawia z ust coby się nie udusił i tak zostawiamy, przecież jest szczęśliwy, albo kopiemy w dupę i wrzeszczymy "Wstawaj szmato, żona i dzieci na ciebie czekają!"
    W którym zachowaniu jest więcej współczucia?
    The author has edited this post (w 30.09.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jeśli jesteśmy przy szaraczkach, to pozostając przy tym określeniu stanowczo protestuję przeciwko zaliczaniu do tej grupy bezrefleksyjnie popierających Zieloną Wyspę z "klasy średniej" (jak ktoś uważa, że nie ma takiej, to niech w to miejsce wstawi sobie "korpoludków", "lemingi", czy tam inne MWZiWMy).
    Szaraczkami to są moje ziomy ze stadionu. Proste chłopaki, z których w 2005 część krzyczała "yebać Kaczora!", bo myśleli, że wprowadzi państwo policyjne. Widząc, że to Słońce Peru zrobił z Polski drugą Białoruś nie tylko krzyczą "yebać Tuska!" kilka razu głośniej niż na Jarka, ale i biorą się za rzucanie kamieniami. Może nie napiszą na ten temat pracy socjologicznej, ale widzą co się dzieje, że jako naród zostaliśmy oszukani.
    Cwel też ma oczy i uszy, więc nie może się wymigać, że czegos nie widzi. staje jednak przed lustrem i udaje sam, przed sobą, że wszystko jest w porządku. Uśmiecha się przy każdej podwyżce. Dlatego jest cwelem.
  • ferb
    Uśmiecha się przy każdej podwyżce. Dlatego jest cwelem.
    Ludzie, którzy uśmiechają się przy podwyżce, nie są problemem.
    Problemem są ci, co uśmiechają się i przy obniżce, bo grunt panie, żeby Kaczor do władzy nie doszedł.
  • Dokladnie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    ferb
    :
    Uśmiecha się przy każdej podwyżce. Dlatego jest cwelem.
    Ludzie, którzy uśmiechają się przy podwyżce, nie są problemem.
    Problemem są ci, co uśmiechają się i przy obniżce, bo grunt panie, żeby Kaczor do władzy nie doszedł.
    Ja też się uśmiecham przy podwyżce, ale pensji. Zapomniałem dodać, że chodziło o opłaty i podatki
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.