Skip to content

Nowa definicja wojny

2

Komentarz

• los
    Bartnik
    :
    szadenfrojnde wobec tej tluszczy wsrod ktorej stales w dlugasnej kolejce w wyborach  w 2007 roku nie czujesz? Jaki jest adres jakiegos portalu bugodrzan na wyspie? Zerkne z ciekawoscia...
    http://londynek.net/
    A szadenfrojde jakos nie czuje. Raczej wspolczucie i to nie tylko z powodu pogorszenia sytuacji materialnej.
    to jak jest w koncu ? Masz poczucie wspolnoty z nimi czy masz ich za bezkregowce/bezbialkowce?

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Slabe, odlegle i raczej wymuszone rozumowo poczucie wspolnoty. Faktycznie nic mnie z nimi nie laczy. Nie chcialem np. chodzic do polskiego kosciola.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Premier zgodził się na ograniczenie praw socjalnych Polaków w Wielkiej Brytanii za poparcie Camerona przy wyborze na szefa Rady Europejskiej. Układ, który obaj politycy zawarli w rozmowie telefonicznej we wtorek, 26 sierpnia, ujawniają najważniejsze brytyjskie media.
    Cos takiego by wyzerowalo poparcie kazdej partii na tym okropnym, zgnilym i pedalskim Zachodzie.
    Niektorych razi okreslenie "cwel" na populacje miedzy Odra a Bugiem ale czy jest inne slowo choc w polowie rownie dobrze oddajace istote rzeczy?
    Mówisz - masz!
    http://ewybory.eu/sondaz-millward-brown-02-09-2014/
  • los
    Jak Tusk wyjezdza, to "mamy wreszcie szansę na odwrócenie efektów rządów ciemnogrodu"?
    Ależ oczywizda! Aby naprawić trzeba wyjechać aby tam w Brukselce zacząć pracę od POdstaw! Przeciez na odbudowę będą POtrzebne pieniądze......
    Zresztą.......A co mnie sie kolega szanowny pyta? Ja tylko cytuję
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • los
    http://londynek.net/
    Temat:
    Donald Tusk Prezydentem UE.
    User1:
    Powinniśmy być dumni?
    User2:
    tak
    User3:
    uhm
    User4:
    Powinniśmy być dumni, że Tusk jest prezydentem EU. Nie ma w tym nic śmiesznego bo to jest bardzo ważne wydarzenie.
    ....
    Po czym temat został wymoderowany, bo zapewne pojawiła się dzicz pisowska i swoimi butami całymi we gnoju i cebulowymi
    wyziewami z paszcz zepsuła miłą atmosferę
    ;)
  • Cytuję dalej:
    "Donal Tusk został wybrany na te stanowisko w uznaniu za swóje umiejętności i wspaniałe przywódctwo dzięki którymi jako jedyny lider w Europie potrafił nie tylko uchronić swój kraj przed strasznymi skutkami kryzysu, ale co więcej potrafił w tych jakże cięzkich czasach podnieść z kolan naszą gospodarkę i znacząco poprawić nasz poziom życia. Każdy z nas powinien być dumny z jego dokonań. Każdy z nas powinien także trochę żałować, że nie będzie on teraz mógł prowadzić nas dalej osobiście"

• fatuswombatus
    Cytuję dalej:
    "Donal Tusk został wybrany na te stanowisko w uznaniu za swóje umiejętności i wspaniałe przywódctwo dzięki którymi jako jedyny lider w Europie potrafił nie tylko uchronić swój kraj przed strasznymi skutkami kryzysu, ale co więcej potrafił w tych jakże cięzkich czasach podnieść z kolan naszą gospodarkę i znacząco poprawić nasz poziom życia. Każdy z nas powinien być dumny z jego dokonań. Każdy z nas powinien także trochę żałować, że nie będzie on teraz mógł prowadzić nas dalej osobiście"
    i niech mi kros powie ak z takim odczuwac choc cien wspolnoty. Moskale wewnetrzni sa gorsi od bratnich mocarstw rozbiorczych.

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Najsmieszniejsze jest to, ze to pisza obywatele, ktorzy uciekli od owego "znacząco poprawionego poziomu życia."

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • A nie Losie. Nie masz racji
    :)
    To mówią POzostali, na dość fajnych jak na tubylców stanowiskach, w bugoodrzu. A ja sobie siedzę, rzucam jątrzące komentarze i słucham. I wiem że mówią co czują i myślą. Albowiem mówią to w lyngwydżu. A żeby kłamać "na żywo" w języku obcym to trza miec go opanowanego dość dobrze. Oni nie mają
    The author has edited this post (w 03.09.2014)

• los
    Faktycznie nic mnie z nimi nie laczy. Nie chcialem np. chodzic do polskiego kosciola.
    Tez tak mam. Przez rok bylem prezesem Stowarzyszenia Rodzicow Uczniow Szkoly Polskiej. Bardzo szybko entuzjazm mnie przeszedl. Brrrrr. wole pszczoly. Mimo ze rzondlom.

• fatuswombatus
    A ja sobie siedzę, rzucam jątrzące komentarze i słucham. I wiem że mówią co czują i myślą. Albowiem mówią to w lyngwydżu. A żeby kłamać "na żywo" w języku obcym to trza miec go opanowanego dość dobrze.
    A biedny Tusk... odtad... po angielsku... Idzie na to, ze zrobiono mu straszna krzywde! I jak sobie teraz poradzi?

• los
    fatuswombatus
    :
    A ja sobie siedzę, rzucam jątrzące komentarze i słucham. I wiem że mówią co czują i myślą. Albowiem mówią to w lyngwydżu. A żeby kłamać "na żywo" w języku obcym to trza miec go opanowanego dość dobrze.
    A biedny Tusk... odtad... po angielsku... Idzie na to, ze zrobiono mu straszna krzywde! I jak sobie teraz poradzi?
    On jest cwany ale leniwy. Jajca juzz beda w grudniu gdy po standardowej przemowie do Parlamentu Europejskiego, ktore wyduka w lenglydzu z kartki bedzie zwyczajowo musial odpowiedziec na kilka pytan. Ja obstawiam niemiecki.

• Papież Benedykt dawał radę fonetycznie i to całkiem nieźle dawał radę. Polak mu pisał przemówienie fonetycznie "po polsku" a On wypowiadał.
    Tusk tez da radę. Nie sądzi kolega przeciez że będzie mówił co myśli.....No nie PO to go wybrano

• Przemowienie da rade. To nie problem. Nawet Bolens by dal rade. Smiech sie zacznie przy pytaniach.

• Bartnik
    Przemowienie da rade. To nie problem. Nawet Bolens by dal rade. Smiech sie zacznie przy pytaniach.
    Koledzy sądzą ze pytania będą z zaskoczenia nieznane? No co wy....?

• Faradz myslisz ze podesle? Albo jakis grecki komuch? Mysle ze wontpie

• Tak sobie mysle, ze nie da sie zrozumiec naszej radosci teraz bez dluzszego pomieszkania poza Polska.
    Polacy zagraniczni tez tworza wlasne kody kulturowe.

• Bartnik
    Faradz myslisz ze podesle? Albo jakis grecki komuch? Mysle ze wontpie
    Pytania będą zadawać tylko dopuszczeni do głosu
    A dopOOści się tylko zaufanych. Czyz nie jest tak teraz?

• Juz na samo wyobrazenie sobie buzka robi sie mniej wiecej taka
    A jagby jaki Farosz cy inszy zadal pytanie z jakims trybem warunkowym i podwojnym przeczeniem...
    To naprawde ryli bylo bardzo szczesliwe i jednoczace narod wydarzenie. Olejna sie cieszy, Liz sie cieszy, ja sie ciesze...

• los
    Juz na samo wyobrazenie sobie buzka robi sie mniej wiecej taka
    A jagby jaki Farosz cy inszy zadal pytanie z jakims trybem warunkowym i podwojnym przeczeniem...
    To naprawde ryli bylo bardzo szczesliwe i jednoczace narod wydarzenie. Olejna sie cieszy, Liz sie cieszy, ja sie ciesze...
    Faroż jest Anglikiem i teraz Tusek gra w jego drużynie, realizując DOKŁADNIE program jego partii. Faroż go nie skompromituje, ale decyzje o przycięciu imigrantów ogłosi na forum wewnętrznym, jako wielki sukces UKIP.
  • Znajda sie tacy, co zadadza pytanie z trybem warunkowym. Chocby z czystej radosci dokopania. Znam ich.

• Mukby też profesur Krasnodębski zadać jakoweś pytanie po niemiecku...
  • Had you known it was comming, what would you have done Mr Ryży if Mr Camera had had another stooge, to be nominated for the place you have been allowed to, in his mind?

• fatuswombatus
    Had you known it was comming, what would you have done Mr Ryży if Mr Camera had had another stooge, to be nominated for the place you have been allowed to, in his mind?

• fatuswombatus
    Had you known it was comming, what would you have done Mr Ryży if Mr Camera had had another stooge, to be nominated for the place you have been allowed to, in his mind?
    Jako najwazniejszemu sołtysowi będzie mu chiba przysługiwać symultaniczny tłumacz, wiec pytanie zrozumi, gorzej będzie zez otpedziom, chiba, ze powi dąt disterb, fakju men! Albo naumi się zwrotów typu: it łozęt kajnt kłeszczen.
    A Farydź juz mu raz przys.ał i to mocno. Myślicie, że teraz będzie uaskawy?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • I się bez bicia przyznam że literówkę sam walnąłem jak ta lala
    Coming nie comming ......
    fafluchten szajsfonem z ichniem domyslem podpowiadaniem słów

• Czy jesteś dumny z sukcesu Donalda Tuska?
    TAK
    8,7%
    NIE
    91,3%
    wszystkich:
    2012
    sondy internetowe
    Sonda podziel sie: Twitter podziel sie: Flaker ustaw opis GG
    Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    fatuswombatus
    :
    Jako najwazniejszemu sołtysowi będzie mu chiba przysługiwać symultaniczny tłumacz, wiec pytanie zrozumi, gorzej będzie zez otpedziom, chiba, ze powi dąt disterb, fakju men! Albo naumi się zwrotów typu: it łozęt kajnt kłeszczen.
    "symultaniczny" by internet tłumaczy to tak:
    Ty
    wiedział
    że to
    nadchodzi
    ,
    co
    byś
    zrobił
    Pan
    Ryży
    jeśli
    Pan
    Camera
    miał
    inny
    poplecznika
    ,
    nominowana
    do
    miejsca
    , w
    którym
    zostaliście
    upoważnieni
    do
    ,
    w
    jego
    umyśle
    ?
  • mmaria
    Mania
    :
    fatuswombatus
    :
    "symultaniczny" by internet tłumaczy to tak:
    Ty
    wiedział
    że to
    nadchodzi
    ,
    co
    byś
    zrobił
    Pan
    Ryży
    jeśli
    Pan
    Camera
    miał
    inny
    poplecznika
    ,
    nominowana
    do
    miejsca
    , w
    którym
    zostaliście
    upoważnieni
    do
    ,
    w
    jego
    umyśle
    ?
    Ja bym to przetłumaczyła tak: " Miałeś znaną to szło, co mogłbys zrobić pan Ryzy  jeśli pan Kamera miał inny przydupas, być nominowany dla miejsca tobie pozwolono do, w jego myśli?"

• Tank iou with the mouintain laddies and gentle men. Due iou half moore askings? Now? OK. Than eye ham living four Brussels sprouts!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.