los : Nie idzie o Mikkego, idzie o otwarcie drzwi.
Znaczy sądzisz, że - idąc za przyładem krula - od teraz ludożerka masowo zabierze się za pranie po pyskach murwich synów i ajentów? Optymista!
Aż tak to nie. Ale tomat przestanie być tabu. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
I nastał się koniec na samym początku. No to teraz po Mikke pojadą. Szczególnie dziennikarze, bo oni się boją najbardziej. Czołowa idiotka mejnstrimowa Wielwiejska Dominika już coś pieprzy o bojkocie. Nie chodzi o Boniego, ale o plaskacza. Naruszona nienaruszalność cielesna !!! Demony budzo sie. Póki co, pozbawione dyrektyw społeczeństwo internetowe stoi za Januszkiem. Wycie zacznie się od poniedziałku, wcale nie jestem pewien czy długofalowo Korwinowi się to będzie opłacało. Ale los ma rację, została przełamana pewna bariera. Raczej to zamiauczą, ale kto wie ... JORGE> The author has edited this post (w 11.07.2014)
Pffffffffffffffff! Natolińczycy i Puławianie targają się po mordach. Też mi sensacja. Niech do siebie strzelają! The author has edited this post (w 12.07.2014)
JORGE Ale los ma rację, została przełamana pewna bariera. Raczej to zamiauczą, ale kto wie ... JORGE>
I tak trochę długo trwało łamanie tej bariery. Sarmaci się bigosowali po sejmikach, w II RP za sprawy polityczne potrafiono konkretnie gębę obić, a w po 25 latach "wolności" jedynym czterojajecznym okazał się Korwin. I to za plaskacza. Śmieszne, ale faktycznie, obiecujące.
Na nic nie liczcie. Jedynym cwelem całej tej operacji, jak już dwóch Kolegów zauważyło powyżej, było zagłuszenie akcji tow. Pawlaka i panicznej interwencji PDT, który wjechał na posiedzenie klubu PSL i zastosował, jak sam to określił, nadzwyczajne środki. Teraz nikt już o tym nie mówi, a wszyscy o krulu. Lasciate ogni speranza. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
ombretta Teraz nikt już o tym nie mówi, a wszyscy o krulu.
Także samo będą mówili poczczas najbliższego aktu wyborczego. Tak tak, już za cztery lata Polska będzie miszczem świata! Przynajmniej w kategorii "Największy % głosów na partię libertariańską w wyborach powszechnych".
Czy libertariańską, to się dopiero okaże. Nie wykluczałbym, że do czasu wyborów parlamentarnych, partia krulewska okopie się na pozycjach socjalistyczno-etatystycznych. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Dał mu z liścia? Tylko? ObOOdźta mnie jak jakiego TW powieszą. Oburzony idę napić się kawy bo mi ciśnienie spada. “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
No ale jest pole dla popisu dla mediów bocznonurtowych i takichże satyryków. Toż to wspaniały materiał: ten żałosny wypierdek, kłamczuch, potwarca, agencina z naburmuszoną miną skarżący się że dostał po buzi. Nie dostał mocno tylko został spoliczkowany. Ma rację Krul, ze to akt symboliczny. Obdukcji nawet nie zrobił bo to nie było bicie. Niech się cieszy, że akt był symboliczny bo są z pewnością tacy, którzy by woleli piąchą. Dwa to że słusznie został spoliczkowany bo skłamał, zdradził i jeszcze ucziwych obrażał i dawal fałszywe świadectwo przez długie lata w międzyczasie czerpiąc profity ze swojego rzekomego partiotyzmu i poświęcenia w opozycji.To trzeba w kólko powtarzać i żądać dalszych ujawnień. Oczywiście, że nagłaśnianie tego teraz ma zakryć taśmy, potencjalny rozłam w koalicji, bardzo prawdopodobny szantaż z rewizjami itp. JKM być może zrobił to specjalnie teraz, a może nie jest zdolny do takiego wyrachowania tylko manipulowany i sterowany. Robotę potem odwalaja merdia, a jego tylko uruchamiają pilotem i tworzą sytuację. Czemu jednak ma być jeden przekaz dnia ? Chyba ze trzy się zmieszczą. Prócz tego, jak napisałem wyżej, nikt nam nie broni wykorzystać tej akcji po swojemu bez kupowania mainstreamowej narracji. Dajmy swoją. The author has edited this post (w 12.07.2014)
Poza tym - koledzy łyknęli propagandę. To wcale nie jest przełom, wcześniej był incydent na Woodstocku z Miecugowem. Już koleżeństwo go zapomniało? Nie bądźmy naiwni. Poza tym - skąd pewność, że oni tego również nie przejmą? The author has edited this post (w 12.07.2014)
Bez związku dowcip mnie najszedł: W wiosenny dzień Gagarin poleciał w Kosmos, Ojciec pracuje w polu gdy od strony obejścia biegnie podekscytowany małoletni syn i krzyczy: - Tata ! Tata ruskie w kosmos polecieli! - Wszystkie? (zapytał się Ojciec przerywając robotę) - Nie tylko jeden - No to co mi gówniarzu pierdołami głowę zawracasz!
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
D
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
JORGE>
The author has edited this post (w 11.07.2014)
Natolińczycy i Puławianie targają się po mordach. Też mi sensacja.
Niech do siebie strzelają!
The author has edited this post (w 12.07.2014)
Teraz nikt już o tym nie mówi, a wszyscy o krulu.
Lasciate ogni speranza.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Nie wykluczałbym, że do czasu wyborów parlamentarnych, partia krulewska okopie się na pozycjach socjalistyczno-etatystycznych.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
ObOOdźta mnie jak jakiego TW powieszą. Oburzony idę napić się kawy bo mi ciśnienie spada.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Oczywiście, że nagłaśnianie tego teraz ma zakryć taśmy, potencjalny rozłam w koalicji, bardzo prawdopodobny szantaż z rewizjami itp. JKM być może zrobił to specjalnie teraz, a może nie jest zdolny do takiego wyrachowania tylko manipulowany i sterowany. Robotę potem odwalaja merdia, a jego tylko uruchamiają pilotem i tworzą sytuację. Czemu jednak ma być jeden przekaz dnia ? Chyba ze trzy się zmieszczą. Prócz tego, jak napisałem wyżej, nikt nam nie broni wykorzystać tej akcji po swojemu bez kupowania mainstreamowej narracji. Dajmy swoją.
Poza tym - skąd pewność, że oni tego również nie przejmą?
W wiosenny dzień Gagarin poleciał w Kosmos, Ojciec pracuje w polu gdy od strony obejścia biegnie podekscytowany małoletni syn i krzyczy:
- Tata ! Tata ruskie w kosmos polecieli!
- Wszystkie? (zapytał się Ojciec przerywając robotę)
- Nie tylko jeden
- No to co mi gówniarzu pierdołami głowę zawracasz!