Skip to content

Ile dni po zejsciu Stalina poinformowano o tym populacje?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Kilka w kazdym razie minelo. To nie taka prosta rzecz napisac o takim wydarzeniu, nie mozna zrobic tego bez przygotowania.
Nie inaczej z jego dosc podrzednym ale lokalnie znaczacym fagasem. Rzad, parlament i merdia musza sobie przygotowac miny (w znaczeniu wyrazy twarzy czy co tam w tym miejscu maja a nie urzadzenia do zabijania) na okazje. Nic nie moze byc przypadkowe - jak ma wygladac zaloba, co powiedziec... Trzeba uwazac, by nie wdepnac na mine (tym razem to urzadzenie do zabijania a nie wyraz twarzy czy czegos tam) a jest ich sporo. Zwlaszcza, ze lada dzien wybory.
Dlatego bardziej wierze brukowcom niz "mediom opiniotworczym" i uwazam, ze Jaruzel jest juz na sadzie. Jest prosty test na weryfikacje - jesli jednak zejdzie (oficjalnie) w ciagu kilku dni, mialem racje.
The author has edited this post (w 14.05.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«1

Komentarz

• Un wiecznie rzywy!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Też mi się to, losie, nasunęło.
    Jednakże, w przypadku udaru mózgu, śmierć w ciągu kilku dni od jego zajścia jest jak najbardziej naturalnym obrotem sprawy. Nawet, jeżeli człowiek żyje, to szansa na to, że nie przeżyje tygodnia, przekracza - moim zdaniem - 50%.
  • Ale brukowce na udar mozgu by nie reagowaly haslem "diabli go wzieli." Choroba to choroba, smierc to smierc a w szpitalu generalnie umieja odroznic jedno od drugiego. Przeciez nie pan nocnikarz sam mierzyl puls tylko dostal przeciek od lekarza lub pielegniarki a oni w tomacie szpece.
    Jak w ciagu tygodnia zejdzie (oficjalnie), to mialem racje.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Ale brukowce na udar mozgu by nie reagowaly haslem "diabli go wzieli." Choroba to choroba, smierc to smierc a w szpitalu generalnie umieja odroznic jedno od drugiego. Przeciez nie pan nocnikarz sam mierzyl puls tylko dostal przeciek od lekarza lub pielegniarki a oni w tomacie szpece.
    Jak w ciagu tygodnia zejdzie (oficjalnie), to mialem racje.
    Bo na ten przykład dziennikarz to nic nigdy sam nie wymyśla, nie pisze reportaży zza biurka, nie blefuje i w ogóle jest autorytetem moralnym od 8 przykazania. Aha.
    A Jaruzel... może i umarł? Arafata trzymali w aparaturze dopóki nie załatwiono transportu zwłok i to całkiem oficjalnie. Szaron w śpiączce parę lat itd.
  • Potrzymają go do wyborów, by potem spokojnie wzięli udział w stypie ci, co dziś by tego udziału nie wzięli. Ze względu na PR.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• rozum.von.keikobad
    Bo na ten przykład dziennikarz to nic nigdy sam nie wymyśla.
    W sprawie, ktora zostanie natychmiast zauwazona i zweryfikowana - nie wymysla. Konfabuluje tylko wtedy, gdy oczekuje, ze konfabulacja przyniesie mu korzysc. Jakiej korzysci moglby oczekiwac z wymyslenia falszywego njusa o zejsciu Jaruzela?
    Przypominam, ze o sprawie napisaly niezaleznie OBA brukowce. Czyli wiadomo jak bylo - pielegniarka dostala stowe za cynk do pismaka.
    AnnaE
    Potrzymają go do wyborów, by potem spokojnie wzięli udział w stypie ci, co dziś by tego udziału nie wzięli. Ze względu na PR.
    I nie tylko. Sam komunikat o zejsciu jest niebezpieczny - trzeba powiedziec "wielki patriota" to tak zyczy sobie plk. Spontan, ktory czasami bywa sentymentalny, a moze to kosztowac kilka kresek w wyborach. Dlatego lepiej rzecz odsunac w czasie.

• Tak se ostatnio myślałem, że zgon Jaruzela przed wyborami byłby troszku dla Plateformy niewyjściowy. Ergo - szoruj Jaruzelu do lodówki i nie wyłaź przed przyszłym poniedziałkiem!!!
  • Okazało się, że to jest Jaruzelski Schrödingera.
  • Bylo takie opowiadanko SF jak to zaangazowano tybetanskich magow do mumifikacji truchla Lenina ale ze wzgledu na bariere jezykowa sie nieco niedorozumieli i magowie zamienili Lenina w zombie.
    Moze teraz tez cos takiego sie stalo?

• Źródła kaczek są różne. Nie wiem jakie dwa brukowce napisały, nie śledzę mediów na okrągło. Ale bez trudu można sobie wyobrazić, że ktoś ich podpuścił celowo, że jedni zgapili od drugich, że ktoś czegoś nie zrozumiał itp. Trzeba pamiętać zawsze o 2 rzeczach - po pierwsze to kłamcy, a po drugie debile.
  • A tak w ogole to nie wiedzialem, ze imc Zub z bratniego forum byl przy smierci Stalina. Ale nie opowiada o okolicznosciach.

• Zaglądnę do brukwców tak raz w roku, więc właśnie wyczerpuję limit....
    FAKT.PL
    14.05.2014 18:54 Co z Jaruzelskim?
    Ge­ne­rał Woj­ciech Ja­ru­zel­ski jest w
    fa­tal­nym sta­nie
    . Pod­łą­czo­no go do płu­co­ser­ca, czyli spe­cjal­ne­go urzą­dze­nia, które prze­ję­ło pracę dwóch or­ga­nów poza jego or­ga­ni­zmem. W szpi­ta­lu przy ul. Sza­se­rów le­ka­rze wciąż mo­ni­to­ru­ją złe pa­ra­me­try me­dycz­ne ge­ne­ra­ła. Co­dzien­nie
    ba­da­ją prze­pły­wy w mózgu. Ale wie­dzą, że
    Ja­ru­zel­ski ma już 91 lat i
    pewne rze­czy są nie­od­wra­cal­ne...
    FAKT.PL
    14.05.2014 11:04
    Gdzie pochowają
    Jaruzelskiego?
    Czy
    Ja­ru­zel­ski
    bę­dzie miał
    po­grzeb
    ze wszyst­ki­mi ho­no­ra­mi na war­szaw­skich Po­wąz­kach
    ?
    FAKT.PL
    14.05.2014 10:36 Wojciech Jaruzelski żyje. Rodzina zaprzeczyła informacjom
    Woj­ciech Ja­ru­zel­ski
    jed­nak
    żyje. Nie po­twier­dzi­ły się nasze in­for­ma­cje uzy­ska­ne od osób zaj­mu­ją­cych się ge­ne­ra­łem.
    Za­prze­czy­ła im ro­dzi­na.
    Prze­pra­sza­my bli­skich ge­ne­ra­ła za ich opu­bli­ko­wa­nie
    ==
    Njusy w odwrotnej kolejności (czasowej). Czyli, że najsampierw, że żyje (10:36), potem - gdzie pochowają (11:04), a na końcu (18:54) - że są rzeczy na tym świecie nieodwracalne!
  • Zrobią hucpę z jego pochówkiem. SLD będzie chciał z honorami na Powązkach, bo zaproponować Wawelu chyba się nie odważą. Entuzjastycznie poprze to TR, a PO i Prezydent przychyla sie, bo to "zlożona i tragiczna postać", której przyszło"podejmować trudne decyzje i odpowiedzialność za Polskę w historycznym momencie". Z PiS i Kaczora zrobi się nienawistników kopiacych trupa umęczonego herosa.
  • Znowu umarł.
  • los
    .
    Dlatego bardziej wierze brukowcom niz "mediom opiniotworczym" i uwazam, ze Jaruzel jest juz na sadzie. Jest prosty test na weryfikacje - jesli jednak zejdzie (oficjalnie) w ciagu kilku dni, mialem racje.
    11 dni...

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Pytanie "dziennikarki" TWPInfo do Cioska: Jak długo jeszcze postać generala bedzie dzielic Polakow?
    Ja pierdole!
    Na TVPInfo prawdziwa zaloba, posluchajcie lamiacego sie glosu prowadzącej!
    Kik o Jaruzelu: czlowiek ogromnego autorytetu, wprowadzajac stan wojenny zablokowal nurt dogmatyczny i otworzyl paartie na nurt liberalny, Polska miala szczescie, ze  stal na hej czele. Obronil nas przed tym, co dzieje sie na Ukrainie.
    The author has edited this post (w 25.05.2014)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    Obronil nas przed tym, co dzieje sie na Ukrainie.
    Z ich perspektywy na pewno.
  • Mania
    los
    :
    .
    11 dni...
    Cyli los jak zwykle prorok. Nuuuda.

• los
    Cyli los jak zwykle prorok. Nuuuda.
    Trochę mnie tylko zastanawia, dlaczego wyszło to teraz w południe, a nie np. jutro? Czyżby liczyli na mobilizację elektoratu?
  • Tak właśnie sądzę. Frekwencja jest skandalicznie niska, a przy tej okazji można pleść dowolne bzdury. Co prawda elektorat wierny Jaruzelowi i tak dzielnie pomaszerował do urn (babcie 70+) i zagłosował jak należy, więc nie bardzo wiem, kogo chcą jeszcze zmobilizować.
  • Exspectans
    Trochę mnie tylko zastanawia, dlaczego wyszło to teraz w południe, a nie np. jutro? Czyżby liczyli na mobilizację elektoratu?
    Zagrać można każdą kartą.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Pomodlę się o pana generała ale musi poczekać - najpierw Dżingis Chan. A jeszcze wcześniej miliardy zwykłych ludzi. Naprawdę jest mi do nich bliżej.
    W miedzyczasie dedykuję piosenkę.

• - Uważam go za postać tragiczną, także ze względu na okoliczności historyczne, w których funkcjonował. Zawsze mógł wybierać tylko mniejsze zło.
    W swoich analizach końca komunizmu stawiałam hipotezę o możliwości takiego manewru wojskowego ze strony Rosji sowieckiej, tzn. obrony przez atak, gdzie chciano wprowadzić oddziały pod granicę zachodnią i użyć ich potem przez zaskoczenie. Myślę, że wprowadzenie stanu wojennego zablokowało ten manewr (...) - mówi prof. Jadwiga Staniszkis.
    - Na to jest sporo dowodów, jednak z różnych powodów generał Wojciech Jaruzelski nie mówił o tym wprost. Ale miałam okazję z nim rozmawiać, miałam od niego zresztą też list w tej sprawie. Wiem, jak chciał się bronić w czasie procesu, chcąc użyć między innymi materiałów, które kiedyś użył prokurator przeciwko Ryszardowi Kuklińskiemu, materiałów potwierdzających możliwość wojny na terenie Polski - dodaje.
    - Uważam, tak jak powiedziałam, że był postacią tragiczną, często niesprawiedliwie ocenianą. Myślę, że w przyszłości ujawnienie wszystkich dokumentów, kiedy te emocje opadną, być może pozwoli inaczej go lokować w polskiej historii. Na pewno był rozgoryczony, że nie może się bronić, używając wszystkich argumentów, bo ręce Moskwy są ciągle długie
    - W kontakcie osobistym było w nim coś takiego niezniszczonego, miałam dla niego, trudno powiedzieć szacunek, ale to poczucie tragiczności. Wojciech Jaruzelski nie mógł wybierać tego, co byłoby najlepsze, tylko zawsze to mniejsze zło - dodaje.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Na Ciocie Jadzie zawsze liczyc mozna.
  • stara pinda dostająca orgazmu na widok kamery

• Kocham to forum!
    :)
  • cza bedzie odkopywać...
  • Swoją drogą, to mógł jeszcze pożyć do kolejnej rocznicy '81 - byłoby to bardzo symboliczne. Chociaż dzisiaj mamy rocznicę zamordowania Pileckiego - to też może być znak.
  • o p. Jaruzelskim wypowiedział się już dawno temu p. Emilian Kaminski.
    Właściwie powiedział wszystko i nie mam nic do dodania. Cycował nie będę, bo wszyscy znają
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.