Ile dni po zejsciu Stalina poinformowano o tym populacje?
Kilka w kazdym razie minelo. To nie taka prosta rzecz napisac o takim wydarzeniu, nie mozna zrobic tego bez przygotowania.
Nie inaczej z jego dosc podrzednym ale lokalnie znaczacym fagasem. Rzad, parlament i merdia musza sobie przygotowac miny (w znaczeniu wyrazy twarzy czy co tam w tym miejscu maja a nie urzadzenia do zabijania) na okazje. Nic nie moze byc przypadkowe - jak ma wygladac zaloba, co powiedziec... Trzeba uwazac, by nie wdepnac na mine (tym razem to urzadzenie do zabijania a nie wyraz twarzy czy czegos tam) a jest ich sporo. Zwlaszcza, ze lada dzien wybory.
Dlatego bardziej wierze brukowcom niz "mediom opiniotworczym" i uwazam, ze Jaruzel jest juz na sadzie. Jest prosty test na weryfikacje - jesli jednak zejdzie (oficjalnie) w ciagu kilku dni, mialem racje.
The author has edited this post (w 14.05.2014)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Nie inaczej z jego dosc podrzednym ale lokalnie znaczacym fagasem. Rzad, parlament i merdia musza sobie przygotowac miny (w znaczeniu wyrazy twarzy czy co tam w tym miejscu maja a nie urzadzenia do zabijania) na okazje. Nic nie moze byc przypadkowe - jak ma wygladac zaloba, co powiedziec... Trzeba uwazac, by nie wdepnac na mine (tym razem to urzadzenie do zabijania a nie wyraz twarzy czy czegos tam) a jest ich sporo. Zwlaszcza, ze lada dzien wybory.
Dlatego bardziej wierze brukowcom niz "mediom opiniotworczym" i uwazam, ze Jaruzel jest juz na sadzie. Jest prosty test na weryfikacje - jesli jednak zejdzie (oficjalnie) w ciagu kilku dni, mialem racje.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Jednakże, w przypadku udaru mózgu, śmierć w ciągu kilku dni od jego zajścia jest jak najbardziej naturalnym obrotem sprawy. Nawet, jeżeli człowiek żyje, to szansa na to, że nie przeżyje tygodnia, przekracza - moim zdaniem - 50%.
Jak w ciagu tygodnia zejdzie (oficjalnie), to mialem racje.
A Jaruzel... może i umarł? Arafata trzymali w aparaturze dopóki nie załatwiono transportu zwłok i to całkiem oficjalnie. Szaron w śpiączce parę lat itd.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Przypominam, ze o sprawie napisaly niezaleznie OBA brukowce. Czyli wiadomo jak bylo - pielegniarka dostala stowe za cynk do pismaka. I nie tylko. Sam komunikat o zejsciu jest niebezpieczny - trzeba powiedziec "wielki patriota" to tak zyczy sobie plk. Spontan, ktory czasami bywa sentymentalny, a moze to kosztowac kilka kresek w wyborach. Dlatego lepiej rzecz odsunac w czasie.
Moze teraz tez cos takiego sie stalo?
FAKT.PL
14.05.2014 18:54 Co z Jaruzelskim?
Generał Wojciech Jaruzelski jest w
fatalnym stanie
. Podłączono go do płucoserca, czyli specjalnego urządzenia, które przejęło pracę dwóch organów poza jego organizmem. W szpitalu przy ul. Szaserów lekarze wciąż monitorują złe parametry medyczne generała. Codziennie
badają przepływy w mózgu. Ale wiedzą, że
Jaruzelski ma już 91 lat i
pewne rzeczy są nieodwracalne...
FAKT.PL
14.05.2014 11:04
Gdzie pochowają
Jaruzelskiego?
Czy
Jaruzelski
będzie miał
pogrzeb
ze wszystkimi honorami na warszawskich Powązkach
?
FAKT.PL
14.05.2014 10:36 Wojciech Jaruzelski żyje. Rodzina zaprzeczyła informacjom
Wojciech Jaruzelski
jednak
żyje. Nie potwierdziły się nasze informacje uzyskane od osób zajmujących się generałem.
Zaprzeczyła im rodzina.
Przepraszamy bliskich generała za ich opublikowanie
==
Njusy w odwrotnej kolejności (czasowej). Czyli, że najsampierw, że żyje (10:36), potem - gdzie pochowają (11:04), a na końcu (18:54) - że są rzeczy na tym świecie nieodwracalne!
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Ja pierdole!
Na TVPInfo prawdziwa zaloba, posluchajcie lamiacego sie glosu prowadzącej!
Kik o Jaruzelu: czlowiek ogromnego autorytetu, wprowadzajac stan wojenny zablokowal nurt dogmatyczny i otworzyl paartie na nurt liberalny, Polska miala szczescie, ze stal na hej czele. Obronil nas przed tym, co dzieje sie na Ukrainie.
The author has edited this post (w 25.05.2014)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
W miedzyczasie dedykuję piosenkę.
W swoich analizach końca komunizmu stawiałam hipotezę o możliwości takiego manewru wojskowego ze strony Rosji sowieckiej, tzn. obrony przez atak, gdzie chciano wprowadzić oddziały pod granicę zachodnią i użyć ich potem przez zaskoczenie. Myślę, że wprowadzenie stanu wojennego zablokowało ten manewr (...) - mówi prof. Jadwiga Staniszkis.
- Na to jest sporo dowodów, jednak z różnych powodów generał Wojciech Jaruzelski nie mówił o tym wprost. Ale miałam okazję z nim rozmawiać, miałam od niego zresztą też list w tej sprawie. Wiem, jak chciał się bronić w czasie procesu, chcąc użyć między innymi materiałów, które kiedyś użył prokurator przeciwko Ryszardowi Kuklińskiemu, materiałów potwierdzających możliwość wojny na terenie Polski - dodaje.
- Uważam, tak jak powiedziałam, że był postacią tragiczną, często niesprawiedliwie ocenianą. Myślę, że w przyszłości ujawnienie wszystkich dokumentów, kiedy te emocje opadną, być może pozwoli inaczej go lokować w polskiej historii. Na pewno był rozgoryczony, że nie może się bronić, używając wszystkich argumentów, bo ręce Moskwy są ciągle długie
- W kontakcie osobistym było w nim coś takiego niezniszczonego, miałam dla niego, trudno powiedzieć szacunek, ale to poczucie tragiczności. Wojciech Jaruzelski nie mógł wybierać tego, co byłoby najlepsze, tylko zawsze to mniejsze zło - dodaje.
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Właściwie powiedział wszystko i nie mam nic do dodania. Cycował nie będę, bo wszyscy znają