Skip to content

Klub Parlamentarny SP Z. Ziobry przechodzi do historii

2»

Komentarz

• Krytyka Rafal to jest jeden wpis na miesiac, w razie wiekszego pobudzenia jeden wpis na tydzien. A ile twoich wpisow jest o Kaczynskim w krotkim czasie? 50? Bo ja juz stracilem rachube.
    Sa liczne sposoby wyrazania zlej opinii o bliznim a wyrazanie ich jest jeszcze latwiejsze, jesli owym bliznim jest polityk. Mozesz glosowac na wroga rzeczonemu partie, mozesz ja wspierac w dowolny sposob, mozesz rozklejac plakaty, mozesz agitowac. Jakbys w ten sposob chcial wyrazic dezaprobate wobec np. mnie, publika moglaby na ciebie patrzec z pewnym zdziwieniem.
    Ale kilkadziesiat wpisow na forum o paskudnym Kaczynskim w krotkim czasie - to nie budzi zachwytu publicznosci.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • przemk0
    Ale go masz, jesteś nim ty sam. To dość powszechna przypadłość, nie jesteś sam. Mnie się już znudziło zwracanie ci uwagi jak sobie sam zaprzeczasz w odstępach piętnastominutowych.
    No gdzie sobie zaprzeczam ? To jest męczące - ta niezdolność do przyjęcia do wiadomości, że są ludzie mający inne poglądy na sprawy szczegółówe i prawo do oceny postawy, skuteczności i przydatności polityków którzy startują w wyborach. W który miejscu, do cholery, robię z siebie idola ? Tam gdzie ośmielam się mieć wymagania w stosunku do faceta, który chce rządzić moją Ojczyzną i potrzebuje do tego mojego głosu? Pisałem wiele razy, że na tym polega demokracja. Jesli wyborca - lud jest w demokracji idolem to rzeczywiście grając w tę grę zostałem idolem. Nie ja jednak się postawiłem w tej roli. Jeśli Kolega jest taki skromny to powinien Kolega zrezygnowac z udziału w wyborach.
  • los
    Krytyka Rafal to jest jeden wpis na miesiac, w razie wiekszego pobudzenia jeden wpis na tydzien. A ile twoich wpisow jest o Kaczynskim w krotkim czasie? 50? Bo ja juz stracilem rachube.
    Sa liczne sposoby wyrazania zlej opinii o bliznim a wyrazanie ich jest jeszcze latwiejsze, jesli owym bliznim jest polityk. Mozesz glosowac na wroga rzeczonemu partie, mozesz ja wspierac w dowolny sposob, mozesz rozklejac plakaty, mozesz agitowac. Jakbys w ten sposob chcial wyrazic dezaprobate wobec np. mnie, publika moglaby na ciebie patrzec z pewnym zdziwieniem.
    Ale kilkadziesiat wpisow na forum o paskudnym Kaczynskim w krotkim czasie - to nie budzi zachwytu publicznosci.
    Nie kpij sobie. Te wpisy są na jeden temat w kilku wątkach, których ja nie rozpocząłem. To jest dyskusja - wymiana pinii , hipotez i argumentów. Niby jak mam w niej uczestniczyć ? Milcząc ? Odnosze wrażenie, że o to własnie chodzi. Losie to twoje forum więc może być i tak.Jest bardziej twoje niż Fronda była Górnego, a z niej odszedłem jak za bardzo mu wybujało poczucie własności.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    W ogóle, słabe są doświadczenia w przejmowaniu władzy w organizacjach, które są zorganizowane raczej wokół silnej jednostki niż na zasadzie statutu równościowego i demokratycznego. Salazaryzm po Salazarze, frankizm po France, duvalieryzm po Duvalierze wyszły raczej słabo.
    Małe sprostowanie: akurat Duvalier to kiepski przykład, jego syn po jego śmierci rządził dobrych kilkanaście lat, nawet odrobinę dłużej od ojca.
  • rafalodnowa
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    [quote="rafalodnowa"]
    Nadto, Manitou jest jednostką wybitną i trochę trudno by ją było zastąpić. Zeznał to Macierewicz, i ja mu wierzę. Inna sprawa, że mógłby Manitou samse hodować apparatus, ażeby odciążył go, no ale może gdyby mógł toby hodowałby.
    Otóż to! Znam te zachowania z mojego podwórka korporacyjnego. Wiesz po czym poznaję i odróżniam dobrego managera od złego? Mam na myśli doświadczonych i już zasiedziałych managerów. Otóz dobry ma następcę, a czasem dwóch-trzech kandydatów na nastepcę. Dobry dba o rozwój swoich podwładnych, dzieli się z nimi wiedzą i daje szansę się wykazać, zdobyć doświadczenie i autorytet w zespole. Zły jest wodzem niezagrożonym. Utrzymuje w zespole i w otoczeniu (u inwestorów) przekonanie że jest niezastąpiony, że pozostali do pięt mu nie dorastają i nie ma dla niego alternatywy. Zwyle otacza się dworem klakierów-miernot. Myślę, że ten sam model oceny należy zastosować do wszelkich organizacji w tym partii i ruchów politycznych. Jakimi przywódcami są Donald Tusk i Jarosław Kaczyński wedle tego kryterium? JarKacz ma zadatki na wybitnego wodza bo czasem znajdzie wybitne indywidualności i skłoni do współpracy. Niestety jest w tym niekonsekwentny. Nie daje im się rozwijać i usamodzielniać.
    Opowieści o tym, że nie ma odpowiednich kandydatów wsadzam między polityczne bajki. To przywódca odpowiada za ich wyszukanie i wychowanie. Jak nie ma takich to jego wina, a nie narodu, okoliczności itp.
    Niestety nie ma odpowiednich. Poza tym - skąd wiesz, że nie ma miejsca szukanie i wychowywanie?
    Aha, jeszcze jedno. JKacz znalazł następcę. Widział w nim Janusza Kurtykę. Niestety miało miejsce to wydarzenie, o którym samemu sobie zakazałeś pisać.
  • rafalodnowa
    Nie kpij sobie. Te wpisy są na jeden temat w kilku wątkach, których ja nie rozpocząłem. To jest dyskusja - wymiana pinii , hipotez i argumentów.
    Ale Rafał, wypowiedzieliśmy nasze opinie. Przedstawiłeś swoje zarzuty co do Kaczyńskiego, nierzadko rzeczące sobie nawzajem moim zdaniem, my odpowiedzieliśmy, co tam nad do głowy przyszło.
    To jest urok forum dyskusyjnego - wszystkie wpisy widać jednocześnie, więc człowiek wcale nie musi mieć ostatniego słowa. Czasem najmocniejszy jest argument ze środka strony.
    A Górny zdaje się ani razu na forum Frondy nie zajrzał. On jest z innego pokolenia, choć metrykalnie niby młodszy.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • rafalodnowa
    No gdzie sobie zaprzeczam ? To jest męczące - ta niezdolność do przyjęcia do wiadomości, że są ludzie mający inne poglądy na sprawy szczegółówe i prawo do oceny postawy, skuteczności i przydatności polityków którzy startują w wyborach.
    Prawda? Więc czemu nie zastosujesz się do swojej własnej rady i nie przyjmiesz tego do wiadomości że się różnimy w tej ocenie? No np. tutaj sobie zaprzeczasz, a mnie chodziło o co innego ale też dotyczące tego wątku, nieważne, nie widzę sensu tego kontynuować.
  • Rzchanym
    rafalodnowa
    :
    [quote="Szturmowiec.Rzplitej"] [quote="rafalodnowa"]
    Opowieści o tym, że nie ma odpowiednich kandydatów wsadzam między polityczne bajki. To przywódca odpowiada za ich wyszukanie i wychowanie. Jak nie ma takich to jego wina, a nie narodu, okoliczności itp.
    Niestety nie ma odpowiednich. Poza tym - skąd wiesz, że nie ma miejsca szukanie i wychowywanie?
    Aha, jeszcze jedno. JKacz znalazł następcę. Widział w nim Janusza Kurtykę. Niestety miało miejsce to wydarzenie, o którym samemu sobie zakazałeś pisać.
    Dobrze więc niech szuka dalej. Byle zdążył, bo jest juz w polityce ze 30 lat. Natomisat ten zarzut, że sam sobie zakazuję pisac o Smoleńsku jest nieprawdziwy i obraźliwy - zwyczajnie wstrętny.
  • los
    rafalodnowa
    :
    Nie kpij sobie. Te wpisy są na jeden temat w kilku wątkach, których ja nie rozpocząłem. To jest dyskusja - wymiana pinii , hipotez i argumentów.
    Ale Rafał, wypowiedzieliśmy nasze opinie. Przedstawiłeś swoje zarzuty co do Kaczyńskiego, nierzadko rzeczące sobie nawzajem moim zdaniem, my odpowiedzieliśmy, co tam nad do głowy przyszło.
    To jest urok forum dyskusyjnego - wszystkie wpisy widać jednocześnie, więc człowiek wcale nie musi mieć ostatniego słowa. Czasem najmocniejszy jest argument ze środka strony.
    A Górny zdaje się ani razu na forum Frondy nie zajrzał. On jest z innego pokolenia, choć metrykalnie niby młodszy.
    Jasne.
    Co do Górnego to niestotne czy zaglądał czy nie. Chodziło mi o tę administracyjną zagrywkę z Terlikowskim itp. Dawne dzieje.
  • rafalodnowa
    Co do Górnego to niestotne czy zaglądał czy nie. Chodziło mi o tę administracyjną zagrywkę z Terlikowskim itp. Dawne dzieje.
    Wierzysz w wersję Pałki/Gnyszki? Aha. W globcio też?
  • Wracając do meritumu. Płacz i zawodzenie słychać u zdrayców.
  • rozum.von.keikobad
    rafalodnowa
    :
    Kolega nie wierzy w wersję Pałki/Gnyszki? Aha. W rosyjską napaść na Ukrainę też nie?
  • Domino
    rozum.von.keikobad
    :
    rafalodnowa
    :
    Kolega nie wierzy w wersję Pałki/Gnyszki? Aha. W rosyjską napaść na Ukrainę też nie?
    Ło, to już tak wiele lat minęło, a mi dotąd nikt przekonująco nie wytłomaczył, co to w ogóle jest wersja Pałki/Gnyszki. Bo ja nawet nie tyle w nią nie wierzę, co jej nie ogarniam.
  • Niby nie lubię zemsty, ale odpowiedź Beacie Kempie, którą wystosowała posłanka PiS przeczytałam z niemałą uciechą
    :D
    Beata Mazurek
    To niewiarygodne jak daleko można się posunąć w swoim zaślepieniu i złości po przegranych wyborach. Twój list otwarty jest dowodem na to, że są chwile kiedy człowiek powinien korzystać z okazji, by milczeć.
    Rozprawiasz dużo o honorze, a fakty są takie, że to Ty zostawiłaś Prawo i Sprawiedliwość oraz Prezesa Jarosława Kaczyńskiego w najtrudniejszym momencie, zaraz po katastrofie smoleńskiej, kiedy zginął śp. Prezydent Lech Kaczyński, Jego małżonka i wielu naszych przyjaciół. Zamiast pomóc, Ty razem ze swoimi towarzyszami knułaś jak zaszkodzić Prawu i Sprawiedliwości. Partii, dzięki której sprawowałaś funkcję wiceministra sprawiedliwości oraz posła na Sejm. Jaka jest Twoja wartość w polityce, mogliśmy się przekonać parę dni temu. Wyborcy powiedzieli wam nie. Dlatego, że ludzie nie zgadzają się na kłamstwo, brak honoru, niepohamowane ambicję i fałsz. Nie tylko oszukaliście wyborców, ale także rozbiliście głosy na prawicy.
    Wsparliście Donalda Tuska i jego fatalne rządy. Uśmiech na twarzy Tuska podczas wieczoru wyborczego to wasza zasługa, wam
    PO
    zawdzięcza zwycięstwo.
    Mówisz dużo o honorze - jeżeli go masz to oddaj swój mandat, który zawdzięczasz Prawu i Sprawiedliwości, zawdzięczasz go również ciężkiej pracy Adama Hofmana. On w przeciwieństwie do Ciebie nie opuszcza przyjaciół w potrzebie. Pomimo trudności, wszyscy staramy się ciężko pracować, bo chcemy zmienić ten fatalny rząd Tuska. Bo chcemy lepszej Polski.
    Powtórzę jeszcze raz - są takie chwile kiedy po prostu trzeba milczeć. Ty nawet w obliczu tak kompromitującej porażki jaką poniosłaś, nie potrafisz zachować godności. Swoimi oszczerstwami wystawiasz rachunek nie Nam, a Sobie. Szkoda patrzeć na Twoją kompromitację. Jeśli masz jeszcze odrobinę honoru, to powinnaś wycofać się z polityki. Niestety wszystko wskazuje na to, że słowo honor w Twoim słowniku nie występuje.
    A Hofman słusznie całą rzecz, czyli list Kempy, olał.
  • Ta Mazurek to z PiSu?
    Jeśli tak, to Donek spokojnie może już myśleć o czwartej kadencji.
    Co ciekawe1, wczoraj czy przedwczoraj jeszcze Ombretta mówił, że Kempę można przyjąć bez problemu. Ale widać mało. Nigdy mało, dojebać ziobrystom, a Tusk niech rządzi.
    W wolnej chwili proponuję Kolegów rozważania na temat cwelenia, w tym kontekście.
  • Beata Mazurek
    zostawiłaś Prawo i Sprawiedliwość oraz Prezesa Jarosława Kaczyńskiego w najtrudniejszym momencie,
    zaraz po katastrofie smoleńskiej
    , kiedy zginął śp. Prezydent Lech Kaczyński, Jego małżonka i wielu naszych przyjaciół. Zamiast pomóc, Ty razem ze swoimi towarzyszami knułaś jak zaszkodzić Prawu i Sprawiedliwości.
    Czyli w listopadzie 2011 r., no zaraz.
  • Domino
    rozum.von.keikobad
    :
    rafalodnowa
    :
    Pierwsza jest kłamstwem, a druga faktem.
  • rozum.von.keikobad
    Co ciekawe1, wczoraj czy przedwczoraj jeszcze Ombretta mówił, że Kempę można przyjąć bez problemu. Ale widać mało. Nigdy mało, dojebać ziobrystom, a Tusk niech rządzi.
    No akurat Ombretta cały czas podtrzymuje to, co napisał wczoraj czy przedwczoraj.
    Do tego jestem zniesmaczony tymi przysrywkami pomiędzy politykami PiS i SP.  Owszem trzeba ich przeczołgać, to jasne, ale zupełnie nie w ten sposób, bo to jest totalna dziecinada.  Tylko gazownia i WSI24 mają z tego radość.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Wściekły atak Kempy na Hofmana zniesmaczył mnie do końca. Na lojalność tej pani bym nie liczyła w żadnym wypadku.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Domino
    :
    rozum.von.keikobad
    :
    rafalodnowa
    :
    Ło, to już tak wiele lat minęło, a mi dotąd nikt przekonująco nie wytłomaczył, co to w ogóle jest wersja Pałki/Gnyszki. Bo ja nawet nie tyle w nią nie wierzę, co jej nie ogarniam.
    W skrócie jest taka, że Rebelka powstała wskutek spontanicznego sprzeciwu forumowego ludu, jak Marysia komuś dała bana za słowo akukumenizm, a ktoś napisał obraźliwy list.
    Według bazy
    http://www.dns.pl/cgi-bin/whois.pl
    rebelya.pl została zarejestrowana 6 maja 2010 r., a więc na ponad 2 tygodnie przed banem za akukumenizm i 3 tygodnie przed tym listem, który nb. był reakcją na ordynarny trolling jaki uprawiali rebelyanci.
    The author has edited this post (w 28.05.2014)
  • rozum.von.keikobad
    rafalodnowa
    :
    Ano dawne dzieje, ale wierzę. To nie znaczy, że dalej poszli dobra drogą. Jak chcial Górny mieć ścisłą kontrolę nad calością to nie trza było im dawac wczesniej i na długo takiej swobody.Ale dajmy temi spokój bo znowuz zacznie się dyskusja co komu wolno, co to jest lojalność i dyscyplina i rózne takie. Pewnie jestem większym indywidualistą niż częśc Koleżeństwa i mam wyżej ustawiona poprzeczkę niezaleznosci sądów i działań.
  • ombretta
    rozum.von.keikobad
    :
    No akurat Ombretta cały czas podtrzymuje to, co napisał wczoraj czy przedwczoraj.
    Do tego jestem zniesmaczony tymi przysrywkami pomiędzy politykami PiS i SP.  Owszem trzeba ich przeczołgać, to jasne, ale zupełnie nie w ten sposób, bo to jest totalna dziecinada.  Tylko gazownia i WSI24 mają z tego radość.
    rzygać mi się chciało, gdy przez 3 godziny jęczała w Radiu Maryja, jaka to ona pokrzywdzona, jak to źli ludzie ją wyzywają od zdrajców i że "tak nie wolno". Jeszcze rekolekcje będzie JarKaczowi urządzać!  Czołgać !!!
  • rozum.von.keikobad
    W skrócie jest taka, że Rebelka powstała wskutek spontanicznego sprzeciwu forumowego ludu, jak Marysia komuś dała bana za słowo akukumenizm, a ktoś napisał obraźliwy list.
    Ten Kolegi "skrót" to jest bardzo swobodna parafraza. Kolega rozprawia się z własnymi słowami włożonymi w usta nieobecnego w tym miejscu adwersarza.
  • Brzost
    rozum.von.keikobad
    :
    Ten Kolegi "skrót" to jest bardzo swobodna parafraza. Kolega rozprawia się z własnymi słowami włożonymi w usta nieobecnego w tym miejscu adwersarza.
    Do czasu aż mnie nie wyrzucono to pisałem na FR i mogli polemizować.
    Po wyrzuceniu zaprosiłem ich do dyskusji na specjalnie utworzonym blogu.
    Jeszcze w zeszłym roku pytałem Petepa o jego stanowisko, skoro niby ja je przekręcam, obiecał że odpisze, ale w międzyczasie został redaktorem Frondy.
  • Zrobił się mały bokotemat, ale rzeczywiście permanentny banan dla Rozuma jest niezrozumiały, chyba że faktycznie w Rozumowej teorii powstania Rebelki jest coś na rzeczy i po prostu zaczął zadawać niewygodne pytania.  Zawsze zastanawiała mnie polityka kerownictwa, które tolerowało trolli typu kumpello czy leoś, a każda próba podjęcia dyskusji nt. decyzji kerownictwa kończyła się wyrzuceniem całego wątku w niebyt.  W czasie mierzonym w pojedynczych minutach.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • 7my
    Po dzisiejszych występach Ziobry i wczorajszych Kępy oświadczam, jeżeli ci ludzi będą na listach PIS, to ja na te listy nie zagłosuje.
    Wstrętne, bezczelne, prostackie i zakłamane towarzystwo owijające swoje głupawe intrygi i małe interesiki w największe słowa.
    Przeciez pisalem.
    Kurski jest oi! chlopaczyna z gdanskiego podworka i ma ciut zasad:)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • ombretta
    Zrobił się mały bokotemat, ale rzeczywiście permanentny banan dla Rozuma jest niezrozumiały, chyba że faktycznie w Rozumowej teorii powstania Rebelki jest coś na rzeczy i po prostu zaczął zadawać niewygodne pytania.  Zawsze zastanawiała mnie polityka kerownictwa, które tolerowało trolli typu kumpello czy leoś, a każda próba podjęcia dyskusji nt. decyzji kerownictwa kończyła się wyrzuceniem całego wątku w niebyt.  W czasie mierzonym w pojedynczych minutach.
    Może oczekiwali lojalności 100%.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.