klęska
Czekają nas dziewiąte wybory w których znów przekaz będzie kierowany do lemingów.
A leming dziewiąty raz okazę się nie taki głupi jak go malują.
A leming dziewiąty raz okazę się nie taki głupi jak go malują.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
nie ma najmniejszego sensu zabiegać o głosy lemingów, czyli widzów TVN. Oni wybiorą ładniejszego, Donald Jest ładniejszy.
Uważam że JKM np. zebrał tych którzy zostaliby w domu.
Ciekawy jestem czy w PiS sobie zdają sprawę z tej sytuacji. Zakładam, że tak bo są tam ludzie nie w ciemię bici. Natomiast mnie zaskoczyła postawa chociażby Suskiego. Miałem z nim okazję dość długo porozmawiać podczas jakiejśtam imprezy. Długo czekałem na moment kiedy w końcu będę mógł dorwać do kogoś z wierchuszki pisowskiej, więc starałem się z niego wycisnąć jak najwięcej. Gość sprawiał wrażenie niezniszczalnego. Ja mu tam gadałem, że szacun że tyle na klatę bierzecie, a on - o czym ty chłopczyku gadasz, my zaoramy to wszystko, to są pikusie, kleił z dziennikarzy, jakby zupełnie nie przejmował się kopami, które od nich dostaje regularnie. Miał w sobie taką świadomość, że tak czy inaczej PiS idzie po władzę. Ba, pewność.
Cóż, poseł Suski jest politykiem, doskonale zdającym sobie sprawę z całej sytuacji, JORGE jest forumowym napinaczem, bez żadnej praktycznie insajderskiej wiedzy. By wypadło dać się ponieść optymizmowi pana posła. Ale jakoś mi się to nie składa. Bardzo możliwe, że słowa Suskiego to jest element szerszej strategii, żeby każdy PiSowiec emanował optymizmem, w celu podniesienia morale już trochę zniechęconego elektoratu, ale ja w nim nie dostrzegłem żadnego elementu gry. Facet wierzył w to co mówił, sporo też udzielała się jego żona, która ewidentnie waliła co jej na sercu leży. Zadziwili mnie. I sorki, nie kupuję tego. Ja jestem nisko, na dole, i wiem co ludzie myślą i mówią. Prędzej kaktus mi na ręce wyrośnie niż ludzie głosujący dotąd na PO poprą PiSw tej formule. Podobnie jak prawicowa prawica, Rebelka to jest ekstremum, ale dobrze oddaje pewne tendencje. Więc jak ? Kto ma dobić PiSowi do większości, żeby móc rządzić ? Ci, którzy wybory olewają, aktywować ich ? A niby jak ? Cóż Kaczyński ma asa w rękawie i jestem przekonany że sobie zdaje z tego sprawę. Ma świadomość, że PiS uzyska +7% kiedy ogłosi, że odchodzi z partii, przkazuje ster młodszym. I to kiedyś wykorzysta.
JORGE>
A Kul. Kafederata byl juz taki szczesliwy...
Peedzmy tak - zwyciestwo piSu, klęska Polski.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Patrząc statycznie to perspektywicznie klęska, ale na szczęście nie ma nic stałego na tym świecie. Widać nowe trendy i postęp procesów społecznych - dobre i złe zmiany. Z dobrych to widzimy zadyszkę mediów głównego nurtu: Agora i TVN bez stałych kroplówek reklamowych z administracji oraz zaprzyjaźnionych z nią biznesów splajtowałyby już ze dwa lata temu. To się będzie pogłębiać. Starsze pokolenie, zacne w części ale mało rozgarnięte, odchodzi stopniowo na druga stronę. Wiele babć, cioć i wujków nigdy nie zrozumie, że media kłamią i że jest coś poza głównymi telewizjami i kolorową prasą. Do kościoła chodzi mniejszość i mniejszość czyta Nasz Dziennik czy Gościa Niedzielnego. Idealizujemy sobie to pokolenie jako konserwatywne i katolickie. Pamiętajmy, że znaczna jego część to podstarzali hippisi - sieroty po 68-mym. Nowe pokolenia przynajmniej potrafią coś znależć dla siebie w necie i na rynku medialnym. Coraz trudniej o monopol informacyjny. Wynik KNP świadczy o tym, że naturalna buntowniczość nie zanikła zupelnie wśród młodzieży. Nie wszystcy są lub chcą być MWzWM. Lepiej że głosują na niego niż na Palikota. Może są do odzyskania z krainy nihilizmu i jajcarstwa. Prócz tego ekonomia jednak też działa. Nawet MWzWM niebędą w nieskończoność głosować na PO z bezrobocia, spod szklanego sufitu w korpo po 111-tu godzinach harówki biurkowej albo z Londynu. W Londynie będą się mieli okazję zapoznać z pogladami eurosceptyków tamtejszych, skoro własnymi na razie gardzą. Będą tez mieli okazję przyjrzec się sprawnej administracji i polityce realizujacej interes narodowy.
Weźmy konkretny przykład - Marek Jurek. Idol FF/Rebelki w czasie jak PR startowała oddzielnie. Na FF/FR spokojnie kilkadziesiąt % poparcia.
Real: 2009 r., w PE Jurek dostaje 30 tys. glosów
Jurek z PR na listach PiS. Na FF/FR pogarda, że zdradził trve prawicę i odszedł do Kaczora. Pojedyncze głosy poparcia. Z kolei tu, w "twardopisowym" środowisku wcale nie zyskał zaufania.
Real: 2014 r., w PE Jurek dostaje 52 tys. głosów. Czyli zyskał, a gdyby brać pod uwagę opinie na FF/FR/EC to powinien dostać totalnego kopa. Naprawdę oderwijmy się od naszych forumowych napierdalanek.
W 2010 r. pamiętam deklaracje głosowania w I turze na Jurka spotykały się z następującymi ocenami PiSowców:
1) forum - głosujesz na zdrajcę, przez ciebie wygra Bronek
2) real - to w drugiej głosuj na Kaczora, a MJ jest ok, szkoda, że nie jest w PiSie
W tomacie
mam niezwykle wygórowane oczekiwania. Marzy mi się by opozycja kóra przetrzebiono 10.04 mówiła o III RP prawdę, a nie nieustannie migdaliła się do lemingów którzy są zbiorem straconym.
Marzy mi się by opozycji przestały trząść się nogi gdy w tv zostanie nazwana opozycją antypaństwową. W ogóle marzy mi się by opozycja nie chodziła do telewizora, gdyż wówczas słusznie postrzegana jest jako jedno ce ha.
,
edukacja lemingów trwa od wielu lat i jest już tylko uporczywą terapią.
Cezary Gmyz podał niedawno informacje że w Dublinie do którego uciekli z PL młodzi ludzie zwycięzył Korwin, Drugi był PiS? Tez nie, bo ruch narodowy.
Pis postrzegany jest jako taki sam element systemu jak Peło.
Dziwne prawda? Czy ci młodzi ludzie których pozbawiono w Polsce jakichkolwiek szans nie wiedzą że PiS ma ten, no jak mu tam, konstruktywny program?
Może wszystko przez to że nie ogładają gównianych mediów w których posłowie PiS rozmawiają z posłami Peło jak partner z partnerem.
To jest równiez niepraktyczne. W ten sposób nie pozyskasz sojuszników. Oczywiście mozna wówczas zostać zwolennikiem światłej dyktatury i wprowadzac ja siłą. Czy taki jest twój koncept?
The author has edited this post (w 26.05.2014)
http://pe2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/protokoly/91918
RN jest trzeci, o 1 głos wyprzedził PiS, Mikke faktycznie pierwszy, druga PO
http://pe2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/protokoly/91919
Pierwszy Mikke, druga PO, trzeci PiS, RN dopiero czwarty - różnica między PiS a RN 20 głosów
http://pe2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/protokoly/91920
Pierwszy Mikke, drugi PiS, trzecia PO, czwarty RN - różnica między PiS a RN 21 głosów
http://pe2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/protokoly/91921
Pierwszy Mikke, drugi PiS, trzecia PO, RN jeszcze za Palikotem - różnica między PiS a RN 30 głosów
Podsumowując, RN nigdzie w Dublinie nie był drugi i łącznie miał sporo głosów mniej niż PiS. W liczbach bezwzględnych 163:83, czyli prawie 2:1.
Pamiętacie, czemu nie nalezy czytać i kupować tygodnika Lisieckiego?
http://www.ivrp.pl/viewtopic.php
Glupota Polakow to jest dokladnie ta wypracowana i skoncentrowana glupota fornala przed dziedzicem, ta glupota na ktora czlowiek po prostu glupi sobie nie moze pozwolic, bo jest za glupi, by ani przez chwile nie wypasc z roli.
Skad to wiem? A jak myslisz, jak sobie radze w trudnych sytuacjach?
Wygląda na to, że polskojęzyczni dublińczycy byli bardziej zainteresowani głosiowaniem na kandydatów irlandzkich. Co o tyle ma sens, że oni do Tenkraju nie zamierzają wracać, więc co ich obchodzi jakaś Hübnerowa czy krul Mycke. Pewnie nawet większość z nich nie bardzo wie, kto to jest. W każdym razie nie zdziwiłbym się, gdyby tak było.
Cezary Gmyz
@
cezarygmyz
·
3 godz.
W Dublinie wygrał KNP przed RN
Literalnie to zdanie jest prawdziwe, ale sugeruje, że RN był drugi. Równie prawdziwe byłoby zdanie - wygrał KNP przed Demokracją Bezpośrednią. Wygrał? Tak. Demokracja Bezpośrednia miała mniej głosów? Tak.
na całym świecie
, łącznie z USA i Kanadą.
Wyprawa na eurowybory za granicą to jest zmarnowany czas i najczęściej wydatek. W imię czego? Nawet tak znakomite kandydatury jak Michał Boni czy Henryka Krzywonos najwyraźniej nie są tego warte.