Skip to content

Warto czytac wrogow

2»

Komentarz

• los
    Do biologii siegnal Stalin lapskami ale do fizyki nie osmielil sie.
    Mnie śp. Ojciec pouczał, że owszem sięgał i że zakazywal tranzystorów.
  • Pierwsze radio tranzystorowe to rok 1955. Soso od kilku lat zazywal juz zasluzonych kapieli.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Noji vice-rektor Kembridż też jest nasz!
    A ten Chomczynski to jakis srogi wymiatacz, do tego nie tylko naukowiec...
    The author has edited this post (w 04.04.2014)
  • Dwaj chiba jedyni uczeni ze wspomnianej strony:
    8. Prof. Wojciech Witkiewicz
    Pionier chirurgii robotowej w Polsce. Sprowadził do Polski i wdrożył do użytku robot o nazwie Da Vinci, dzięki któremu chirurg uzyskuje trójwymiarowy obraz operowanej okolicy w dziesięciokrotnym powiększeniu, w naturalnych barwach i ma możliwość bardzo precyzyjnego operowania bez kaleczenia otaczających komórek. Sterowanie narzędziami odbywa się poprzez specjalne przekładnie, które eliminują nawet najmniejsze drżenie rąk chirurga. Pacjentom oszczędza się cierpienia, którego musieliby doświadczyć podczas tradycyjnej operacji chirurgicznej.
    9. Jan Hanasz
    Astronom, mózg i organizator spektakularnej akcji hakerskiej w latach 80. Za pomocą komputera ZX Spectrum wraz ze wspólnikami dokonali zaburzenia sygnału TV i emisji planszy „»Solidarność« Toruń. Bojkot wyborów naszym obowiązkiem”. Akcja odbiła się echem także za granicą. Dziś pan Hanasz pełni funkcje w Centrum Badań Kosmicznych PAN. Uważam, że jego postać jest zbyt mało znana w naszym kraju.
    Jeden wslawil sie w nauce nadaniem planszy w tv, drugi zakupil zajefajnego robota. Ja kupilem ostatnio bardzo wygodne buty i jakos nikt nie docenia mego wkladu w obuwnictwo.
    Ot, swiadomosc naukowa w Oyczyznie. Zalek.pl

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Do biologii siegnal Stalin lapskami ale do fizyki nie osmielil sie.
    O ile mi wiadomo, ośmielił się. Krytykowano Einsteina i jego teorię względności, bo Einstein zaczerpnął jakieś idee od Ernsta Macha, który z kolei był krytykowany przez Lenina.
  • Bez teorii wzglednosci i fizyki kwantowej nie ma bomby atomowej. Kropka. Dla wielu licza sie tylko slowa ale ja sadze po czynach a te wskazuja, ze poparcie dla fizyki bylo jakies 10
    30
    razy istotniejsze od jakis wyrwanych ewentualnie slow krytyki.

• los
    Bez teorii wzglednosci i fizyki kwantowej nie ma bomby atomowej.
    W przypadku ZSRR nie byłoby raczej bez Rosenbergów i innych szpiegów, którzy wykradli co trzeba Amerykanom...
  • los
    Pierwsze radio tranzystorowe to rok 1955. Soso od kilku lat zazywal juz zasluzonych kapieli.
    no właśnie. Ergo Kolega zaprzecza, czyli potwierdza. Dźwiękuję.
  • Twierdzi kolega, że Soso zablokował rozwój elektroniki w całym świecie ze szczególnym uwzględnieniem Hameryki? Ech, te teorie spisku...

• Nie, w Źwiązku Radzieckim jedynie.
    Mierzi mnie Kolegi maniera nieroztropnego i acelowego wkurwiania interlokutorów przy każdej okazji.
  • balwan.ze.zbrucza
    Nie, w Źwiązku Radzieckim jedynie.
    Mierzi mnie Kolegi maniera nieroztropnego i acelowego wkurwiania interlokutorów przy każdej okazji.
    Pą Prezydą sie nie unosi, tętego.
    To wszystko dla dobra urzędu y umęczoney ojczyzny - za którymś ignacowym szcząsem czip musi w końcu wypaść.
  • A wiecie jak się wabi elektroniczne kury?

• ?
    (i co to są elektroniczne kury?!)
    Chyba się wycofam z pytań, bo tu się jakaś Losowa złośliwość szykui.
  • Czip czip czip

• Sze w pore wycofałam
    :D
  • Jestem w lekkim szoku, bo chciałem zaproponować postać. prof. Romana Webera, który obecnie siedzi w Niemczech, ale gógiel nie pokazuje żadnych ciekawych informacji o nim ponadto co wiedziałem wcześniej:
    Profesor jest jednym ze współtwórców kombajnu obliczeniowego Fluent do mechaniki płynów. U nas nie było mozliwości, więc wyjechał na Zachód i tam rozwijał ten program, który ostatecznie wykupili amerykanie.
  • http://www.tvn24.pl/kto-zasluguje-na-tytul-naukowca-25-lecia,420088,s.html
    Jak widac w badaniach podstawowych jestemy potega.

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.