balwan.ze.zbrucza BTW Schifffahrt pisze się przez 3 f, nie?
No pewnie. A jak inaczej pifac? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
A to jeszcze nieboszczyk Franciszek Bibersztajn Starowieysky zwykł mawiać, że najgorszy sort człowieka to czytacze, i że on nie czytał nic w ogóle. Ofkors nie przeszkodziło mu to wcześniej odebrać gruntownego wykształcenia. Ja na ten tomiast one wykształcenie muszę przez własne lenistwo nadrabiać w wieku dojrzałym, więc dobrze byłoby ten proces usprawnić.
Bez sensu. Nie da sie szybko czytac slowo po slowie. Ja nauczylem sie szybko czytac, bo nie lubilem odkladac ksiazek w polowie, jak zaczalem, to musialem doczytac do konca. Dlatego strasznie zloscily mnie cegly po kilka tysiecy stron bo tego w zaden sposob nie da sie przeczytac w jeden wieczor. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
296/min, 60% zapamiętania. Publicystykę, czy wypełniacze czasu chętnie bym przyspieszył, ale literaturą na poziomie wolę sie "delektować" (choć może to tylko takie moje tłumaczenie;-)
Normalnie czytam wyobrażając sobie to, co czytam. Tekst z testu tego nie ułatwia. Przeczytałam szybko i dużo, ale co z tego? Tylko 30% i 50% odpowiedzi poprawnych. Na dodatek nie jestem pewna czy mój mózg nie odnalazł ich w zakamarkach pamięci. Chyba mi nie zależy na takim czytaniu. Nie chcę zaliczać książek. Chcę ćwiczyć wyobraźnię.W księgowości, w której każde słowo jest istotne, też takie czytanie jest bezużyteczne. Twój czas czytania tekstu (w sekundach): • 69 Twoje tempo czytania: • 952 słów na minutę Poprawne odpowiedzi w teście: • 30% Drugi nieco lepiej. Bez sensu. Twój czas czytania tekstu (w sekundach): • 58 Twoje tempo czytania: • 1307 słów na minutę Poprawne odpowiedzi w teście: • 50% The author has edited this post (w 07.03.2014) * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Czytanie fotograficzne można podzielić na 6 etapów:
Przygotowanie . W etapie tym oglądasz książkę i ustalasz cel jej przeczytania. Następnie przygotowujesz swój organizm i umysł do procesu czytania.
Przegląd . Etap ten polega na szybkim przeglądaniu książki, w celu zorientowania się w strukturze tekstu, oceny przydatności w osiągnięciu celu czytania, oraz wyłapaniu kluczowych słów.
Czytanie fotograficzne . W tym etapie wprowadzasz się w stan ostrości fotograficznej, przerzucasz kartki z prędkością ok. 1 strony na sekundę i kodujesz informacje do podświadomości.
Inkubacja. Po czytaniu fotograficznym należy zrobić przerwę, podczas której Twój nieświadomy umysł przetwarza materiał.
Aktywacja . Etap ten polega na przeniesieniu zapamiętanych informacji z podświadomości do świadomości. Jest kilka metod aktywacji, a najważniejsze z nich to: Mapy Myśli, sondowanie umysłu, dyskusje i czytanie błyskawiczne.
Jeśli oceniasz, że wiesz już wystarczająco dużo – na tym etapie kończysz. Jeśli nie, przechodzisz do kolejnego etapu. Czytanie błyskawiczne. Wykorzystujesz tu przeszukiwanie i przemykanie po tekście.
Trochę mi to ezoterycznie wygląda. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Nie brzmi mi to przekonywująco. Ale może tylko próbują podkręcić reklamę. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
i tu jest problem bo gdzie nie wejdę, tam mój nju-ejdżometr omal nie wyskakuje mi z kieszeni. Ja wiem, że professor dawno się szkolił, ale może trener jeszcze żyje?
Ja już nawet nie pamiętam jak się nazywa. A nazwiska tresera od pamięci też nie pamiętam
Może oni muszą takiego języka używać. Nauka szybkiego czytania jest całkiem ścisła - mapa strony, punkty kluczowe, połaczenia. Próbuj pierwszy z brzegu. The author has edited this post (w 17.03.2014) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Tomáš_Hal%C3%ADk
http://elitedaily.com/news/technology/this-insane-new-app-will-allow-you-to-read-novels-in-under-90-minutes/
Ja nauczylem sie szybko czytac, bo nie lubilem odkladac ksiazek w polowie, jak zaczalem, to musialem doczytac do konca. Dlatego strasznie zloscily mnie cegly po kilka tysiecy stron bo tego w zaden sposob nie da sie przeczytac w jeden wieczor.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Publicystykę, czy wypełniacze czasu chętnie bym przyspieszył, ale literaturą na poziomie wolę sie "delektować" (choć może to tylko takie moje tłumaczenie;-)
Twój czas czytania tekstu (w sekundach):
• 69
Twoje tempo czytania:
• 952 słów na minutę
Poprawne odpowiedzi w teście:
• 30%
Drugi nieco lepiej. Bez sensu.
Twój czas czytania tekstu (w sekundach):
• 58
Twoje tempo czytania:
• 1307 słów na minutę
Poprawne odpowiedzi w teście:
• 50%
The author has edited this post (w 07.03.2014)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
Czy możecie zerknąć na tę stronkę. Zastanawiam się nad wyborem kursu. Jestem zielony w temacie, potrzebuję jakichś rekomendacji:
http://kursszybkiegoczytania.waw.pl/
Jakoś mnie zaciekawił człowiek.
Bo to poniżej to już cytat z innego miejsca. Niezłe sajensfikszyn jak dla mnie:
http://www.projektsukces.pl/czytanie_fotograficzne.html
Czytanie fotograficzne można podzielić na 6 etapów:
- Przygotowanie
- Przegląd
- Czytanie fotograficzne
- Inkubacja. Po czytaniu fotograficznym należy zrobić przerwę, podczas której Twój nieświadomy umysł przetwarza materiał.
- Aktywacja
Jeśli oceniasz, że wiesz już wystarczająco dużo – na tym etapie kończysz. Jeśli nie, przechodzisz do kolejnego etapu.. W etapie tym oglądasz książkę i ustalasz cel jej przeczytania. Następnie przygotowujesz swój organizm i umysł do procesu czytania.
. Etap ten polega na szybkim przeglądaniu książki, w celu zorientowania się w strukturze tekstu, oceny przydatności w osiągnięciu celu czytania, oraz wyłapaniu kluczowych słów.
. W tym etapie wprowadzasz się w stan ostrości fotograficznej, przerzucasz kartki z prędkością ok. 1 strony na sekundę i kodujesz informacje do podświadomości.
. Etap ten polega na przeniesieniu zapamiętanych informacji z podświadomości do świadomości. Jest kilka metod aktywacji, a najważniejsze z nich to: Mapy Myśli, sondowanie umysłu, dyskusje i czytanie błyskawiczne.
Czytanie błyskawiczne. Wykorzystujesz tu przeszukiwanie i przemykanie po tekście.
Może oni muszą takiego języka używać. Nauka szybkiego czytania jest całkiem ścisła - mapa strony, punkty kluczowe, połaczenia.
Próbuj pierwszy z brzegu.
The author has edited this post (w 17.03.2014)