Dlaczego Donek jest śmertelnie przerażony?
Czytać mowę ciała.
Moim zdaniem nie idzie o analogię - że skoro na Ukrainie to też i w Polsce. Moim zdaniem bardziej boi sie tego, co zdenerwowane i upokorzone Ruskie mogą odpalić. Podejrzewam też, ze z tej przyczyny Zdradek szantażował Ukraińców.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Moim zdaniem nie idzie o analogię - że skoro na Ukrainie to też i w Polsce. Moim zdaniem bardziej boi sie tego, co zdenerwowane i upokorzone Ruskie mogą odpalić. Podejrzewam też, ze z tej przyczyny Zdradek szantażował Ukraińców.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Bo ten samolot to z Warszawy wystartował.
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
"Naukowcy dowodzą, że u każdego człowieka usiłującego skłamać najpierw na twarzy
pojawia się przez moment odruch prawdy
, a dopiero po nim świadomość dokonuje zmiany w naszym wyrazie twarzy…
... udawane miny będą zawsze nieco spóźnione w stosunku do naturalnych.
... reakcje, które trwają dłużej niż kilka sekund, są udawane."
Wezewiązku iże nie oglądam Słońca na co dzień, oraz od początku (czyli ze 20 lat wstecz), trudno mi ten moment zauważyć.
Ale:
"
osoba mówiąca prawdę będzie patrzeć w prawo i w górę, a w przypadku fikcji odwrotnie."
Słońce od 58 sekundy spogląda w dół-lewo i długo reaguje, myśli powoli, jakby nie tyle ważył słowa, co starał się sobie coś przypomnieć i wtedy znaleźć odpowiedź. Nuale ja amator jestem....
The author has edited this post (w 22.02.2014)
Mnie się wydawał on bardzo zmaltretowany.
"Rosyjski minister stanowczo wezwał Niemcy, Polskę i Francję jako kraje, które aktywnie forsowały i zaświadczyły swoimi podpisami porozumienie z 21 lutego, by użyły swojego wpływu na opozycję, aby zapewnić niezwłoczne wykonanie przez nią tego porozumienia i położenie kresu awanturnictwu bojówkarzy" - przekazało MSZ Rosji.
"Już czas, by przestać wprowadzać w błąd światową opinię publiczną i udawać, że dzisiejszy Majdan rzekomo reprezentuje interesy narodu ukraińskiego"
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Ale Ławrow ma problem. Porozumienie gwarantowało wcześniejsze wybory prezydenckie najpóźniej
do
grudnia. Maj jak najbardziej spełnia to kryterium.
A Tusku nie zezuje czasem na laptopa (tekst), ustawionego po lewej stronie na jakimś blacie, którego nie objęła kamera?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
"Till Birnam wood remove to Dunsinane, I can not taint with fear"
Myślał ze będzie wieczny. A tu zonk. Wszystko się wali. Władca marionetek ma oczy które Ryży Wuj widzi nawet w swoich snach.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
A czy Donek ? On już boi się własnego cienia, podejrzewam że jest non stop pod presją, zatracił się człowiek zupełnie. Ale Zdradek się wysprzęglił. Albo ukryjemy prawdę o Smoleńsku, albo wszystkich nas nie będzie. Przecież to jest bardzo prawdopodobne.
JORGE>
nie pomne: czy byl kto z Ukrainy na pogrzebie Pary Prezydenckiej?
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
----
A Moskwa niby dlaczego miałaby teraz bardziej cisnąć? Muszą skupić się na Ukrainie i w razie czego korzystać z pomocy swoich "zasobów" w Polsce. Czyli niekoniecznie w ich interesie jest dodatkowe zamieszanie w Polsce. Wszystko raczej według starego planu, czyli przed nami test wyborów do PE.
ja nie wiem czy oni sa odwazniejsi od nas: my tez 30 lat temu bylismy odwazniejsi bo wtedy my, tak jak oni dzisiaj, nie mielismy nic do stracenia.
tak jak my kiedys, tak oni dzis buntuja sie bo ...sa mlodzi. sa pokoleniem internetu, maja Kosciol.
to chyba Jorge gdzies tu napisal, ze niestety dobrobyt rozleniwia ludzi. zwlaszcza stosunkowo szybki dobrobyt. moi czescy znajomi nabrali do mnie dystansu po tym jak poznali moje zdanie w temacie Smolenska. wtedy zobaczyli we mnie te polska twarz znieksztalcona przez propagande: ci Polacy to jednak szalency. a juz w nas uwierrzyli, ze stac nas na ...rozsadek.
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
A później, po latach, utwierdzała mnie w tej niewierze jego mowa ciała. Pamiętam takie spotkanie w tv przed wyborami prezydenckimi w 2005 r. - LK odpowiadał na pytania normalnie, z przekonaniem, wiarygodnie, a DT przy trudniejszych kwestiach charakterystycznie mrużył oczy (od razu przychodziła myśl: o, kręci!), trochę to wyglądało jak nerwowy tik, ale generalnie nie budziło zaufania.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Swoimi spostrzeżeniami podzieliłam się na drugi dzień z koleżanką z pracy. Nie przekonałam jej. Uznała Tuska za idola, bo obiecywał podatek liniowy.
Gdy wygrał Kaczyński, śmiertelnie się na mnie obraziła. Zupełny odjazd.
Dodam, że w poprzednich wyborach zawsze głosowała na UPR, ale w sprawach politycznych zazwyczaj byłyśmy zgodne, tzn. antykomunistyczne.
do 2010. niezbyt interesowałem się polityką. W 2007. głosowałem na PO. Ale nie piszę tego, żeby składać samokrytykę. Chodzi o to, iż rano, po wyborcach, byłem szczerze zadowolony, że w końcu udało się odsunąć PiS od władzy. Stricte na poziomie emocjonalnym. Bo jak sobie myślałem, to nie potrafiłem wymienić jednego faktu, który powodował, że źle patrzyłem na rządy pisowskie.
https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ