z fejsia: Prezes PiS Jarosław Kaczyński na pytanie - podczas spotkania z mieszkańcami Cieszyna - o szanse ugrupowania powołanego przez Jarosława Gowina, PJN i Republikanów: "Jarosław Gowin ma dwie zalety. Pierwsza to imię, ładne. Druga to, że jest wysoki i przystojny. Czy to wystarczy? Zobaczymy. Sądzę, że to może nie wystarczyć." Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Miałem coś mądrego o panu Gowę napisać. Lecz im dłużej się na tym zastanawiałem tym bardziej mój wewnętrzny głos mówił mi: Nie da się Nie da się Nie da się........ “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Będzie jak w bajce, no. The author has edited this post (w 08.12.2013) * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Nie ma co. Trza byc wielkim patriotom i kochać swój kraj by na zjeździe nowej POlitycznej siły bugoodrza nawoływac do bycia razemPolską śpiewajonc PO angielsku. OK wiem siem czepiam........... Ale jakoś sobie nie wyobrażam spiewania Walcujoncej Matyldy po polsku
http://www.youtube.com/watch The author has edited this post (w 08.12.2013) “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Odnoszę wrażenie, że szum nad P ontonem R atunkowym JG dla najrozmaitszych trupów politycznych już się wycisza. Ale może to tylko łokrutny Ksawry ucich
Swoją drogą, chociaż od początku nie wiązałam żadnych nadziei z osobą wówczas jeszcze kandydata na posła Wiplera, to jednak za aż takiego idiotę go nie miałam. Mam wrażenie, że utopił w tej chwili ruch republikański i za to powinien wisieć. Szkoda mi bardzo Anny Streżyńskiej, chociaż to kobieta czynu jest, więc pewnie szybko otrzeźwieje i da nogę z PR .
mmaria Szkoda mi bardzo Anny Streżyńskiej, chociaż to kobieta czynu jest, więc pewnie szybko otrzeźwieje i da nogę z PR .
Jeśli ceni Jarosława G. wyżej od Jarosława K. to mi jej nie szkoda. Dla mnie - duże rozczarowanie. I nawet nie chce mi się zastanawiac czym się ta kobieta kierowała podejmujac taką decyzję. Z Bogiem! Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
mmaria @Mania - miałam wrażenie, że Streżyńska wybrała Wiplera, ale się nie upieram, bo nie mam czasu śledzić tych wszystkich odejść, powrotów, zwrotów itd.
Kiedyś wybrała, ale, żeby skończyć u Gowina....!?!? Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Robaczki powinny mieć czerwone kubraczki. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Twój Polska Razem Ruch Polski Ruch Twój Razem Razem Ruch Polska Twój hyyy ... jak to połączyć? Wiem. Razem Wyruchamy Twoją Polskę albo: Ruchaj Polskę Razem z Nami! Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A na poważniej: http://rebelya.pl/post/5218/matyja-wybor-gowina-nie-dla-panstwowcow Nawiązanie do tego języka w jego ostrej populistycznej wersji zakorzenia partię Gowina w tradycji platformerskiej, ale wychylonej nie ku zrozumieniu wagi spraw państwowych (jak chciał Rokita), ale ku kulturowemu konserwatyzmowi, według którego społeczeństwo żyje w konflikcie z „dyskryminującym rodziny” i przedsiębiorców państwem. Jak taka retoryka przekłada się na rządzenie – trudno powiedzieć. Matyja jest jaki jest, ale uwagi bardzo trzeźwe. Zastanowiło mnie tylko jedno: „Trzeba po dwudziestu latach wrócić do ustawy Wilczka”. Powroty takie postulowano już kilkakrotnie. Może mi ktoś któtko (a jak trzeba to może i dłużej...) wytłumaczyć o co chodzi w takich postulatach? Czy oni to na poważnie zgłaszają? Ustawa Wilczka zawierała, przełomową w 1988 czy 1989 r. zasadę, że wszystkie zezwolenia, koncesje itp. na prowadzenie dział. gosp. muszą być przewidziane w prawie. Obecnie zasada ta cały czas obowiązuje, o tyle jest korzystniejsza dla obywatela, że teraz to już tylko w ustawie (ew. prawie unijnym), a nie w jakiejś uchwale samoistnej RM. Skala tak pojętej reglamentacji nie jest większa niż w 1989 r., kiedyś sobie porównywałem, z tego co obecnie jest reglamentowane, a formalnie nie było w 1989 r. to odkrywałem tylko branże fizycznie w 1989 r. nieistniejące (np. hipermarkety). Najistotniejsza różnica dotyczy koncesjonowania handlu zagranicznego - w 1989 r. były koncesje, teraz nie ma, w obrębie UE nawet cła ani podobnych opłat. Więc: czy oni w ogóle czytali ustawę Wilczka i obecną z 2004 r. (po licznych zmianach)? A jesli tak - co mają konkretnie na myśli? The author has edited this post (w 12.12.2013)
A co maja miec? Fakty sa nudne. Milej a przede wszystkim latwiej powiedziec "stopa zwrotu OFE jest nizsza niz bankowe oprocentowanie depozytow" niz pracowicie rachowac, nie? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Matyja dość ciekawie punktuje PRJG (kto wymyśla te nazwy i czemu zawsze z nazwiskiem Napoleona?). Takie działanie PRJG stwarza PiSowi szansę na propaństwową, patriotyczną, niepodległościową i wolnościową (niekoniecznie liberalną) narrację wyborczą.
Sensem (tak naprawdę jedynym!) ustaw Wilczka było ułatwienie procesu uwłaszczania nomenklatury, a nade wszystko służb specjalnych. Prawdę mówiąc, czekałem na dzień, w którym Wilczek pojawi się na sztandarach koncesjonowanej prawicy. The author has edited this post (w 16.12.2013) "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Oczywiście że tak było ale nieuniknionym skutkiem ubocznym było że ludożerka też dostała nowe możliwości. I to się ludziom marzy na nowo - tzn. system niech sobie będzie jaki tam jest, dobrze by było żeby za bardzo nie bili ale wiadomo, kto nie wsadza łap ten po nich nie dostanie, natomiast my chcemy poluzowania śruby. To wiele mówi co tam w tych głowach siedzi. A to że nikt nie wie o co dokładnie chodziło w ustawach Wilczka i że one nadal obowiązują to inna sprawa. Czasy się zmieniły więc potrzebna jest nowa Ustawa Wilczka i wtedy znowu będzie dobrze, znowu przez 5 lat ale dobre i to.
Zara, ale jakich chcą nowych możliwości? Żeby każdy mógł se otworzyć warzywniak? No przeca może. Byle nie za duży, bo skarbówka przylizie i przywali domiarem. Ale przecież za mitycznego Wilczka (mitycznego, bo większość pryszczatych leberałów nawet nie pamięta tych czasów) też tak było. Mogłeś otworzyć budkę z cebulą albo szczęki, byle nie za duże. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Komentarz
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
http://www.youtube.com/watch
The author has edited this post (w 08.12.2013)
:)
Prezes PiS Jarosław Kaczyński na pytanie - podczas spotkania z mieszkańcami Cieszyna - o szanse ugrupowania powołanego przez Jarosława Gowina, PJN i Republikanów: "Jarosław Gowin ma dwie zalety. Pierwsza to imię, ładne. Druga to, że jest wysoki i przystojny. Czy to wystarczy? Zobaczymy. Sądzę, że to może nie wystarczyć."
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Wszystko już było.
Nie da się
Nie da się
Nie da się........
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Tweety
Polska Razem
@
PolskaRazem
16 h
Witamy się z twitterem piosenką z dzisiejszej konwencji
http://
youtu.be/sY72MSSElHc
Dlatego zielone
Będzie jak w bajce, no.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
OK wiem siem czepiam...........
Ale jakoś sobie nie wyobrażam spiewania Walcujoncej Matyldy po polsku
http://www.youtube.com/watch
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
P
ontonem
R
atunkowym JG dla najrozmaitszych trupów politycznych już się wycisza. Ale może to tylko łokrutny Ksawry ucich
Swoją drogą, chociaż od początku nie wiązałam żadnych nadziei z osobą wówczas jeszcze kandydata na posła Wiplera, to jednak za aż takiego idiotę go nie miałam. Mam wrażenie, że utopił w tej chwili ruch republikański i za to powinien wisieć. Szkoda mi bardzo Anny Streżyńskiej, chociaż to kobieta czynu jest, więc pewnie szybko otrzeźwieje i da nogę z
PR
.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
http://niezalezna.pl/39236-pan-od-moralnosci
*
*
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Polski Ruch Twój Razem
Razem Ruch Polska Twój
hyyy ... jak to połączyć? Wiem.
Razem Wyruchamy Twoją Polskę
albo:
Ruchaj Polskę Razem z Nami!
http://rebelya.pl/post/5218/matyja-wybor-gowina-nie-dla-panstwowcow
Nawiązanie do tego języka w jego ostrej populistycznej wersji zakorzenia partię Gowina w tradycji platformerskiej, ale wychylonej nie ku zrozumieniu wagi spraw państwowych (jak chciał Rokita), ale ku kulturowemu konserwatyzmowi, według którego społeczeństwo żyje w konflikcie z „dyskryminującym rodziny” i przedsiębiorców państwem. Jak taka retoryka przekłada się na rządzenie – trudno powiedzieć.
Matyja jest jaki jest, ale uwagi bardzo trzeźwe.
Zastanowiło mnie tylko jedno:
„Trzeba po dwudziestu latach wrócić do ustawy Wilczka”. Powroty takie postulowano już kilkakrotnie.
Może mi ktoś któtko (a jak trzeba to może i dłużej...) wytłumaczyć o co chodzi w takich postulatach? Czy oni to na poważnie zgłaszają? Ustawa Wilczka zawierała, przełomową w 1988 czy 1989 r. zasadę, że wszystkie zezwolenia, koncesje itp. na prowadzenie dział. gosp. muszą być przewidziane w prawie. Obecnie zasada ta cały czas obowiązuje, o tyle jest korzystniejsza dla obywatela, że teraz to już tylko w ustawie (ew. prawie unijnym), a nie w jakiejś uchwale samoistnej RM. Skala tak pojętej reglamentacji nie jest większa niż w 1989 r., kiedyś sobie porównywałem, z tego co obecnie jest reglamentowane, a formalnie nie było w 1989 r. to odkrywałem tylko branże fizycznie w 1989 r. nieistniejące (np. hipermarkety). Najistotniejsza różnica dotyczy koncesjonowania handlu zagranicznego - w 1989 r. były koncesje, teraz nie ma, w obrębie UE nawet cła ani podobnych opłat.
Więc: czy oni w ogóle czytali ustawę Wilczka i obecną z 2004 r. (po licznych zmianach)? A jesli tak - co mają konkretnie na myśli?
The author has edited this post (w 12.12.2013)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
The author has edited this post (w 16.12.2013)
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."