Skip to content

O co chodzi z tym zielonym jabłuszkiem?

124»

Komentarz

• przemk0
    Czasy się zmieniły więc potrzebna jest nowa Ustawa Wilczka
    Dlaczego akurat Wilczka?

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • No jak to jakich, wolnorynkowych możliwości! Ustawy W. to temat niszowy, większość jest na etapie "zus i podatki", czyli dopóki będzie trzeba tysiaka miesięcznie na zus oddawać nic w Tym Kraju się nie zmieni.
    No bo Wilczka się sprawdziły, chyba, trudno powiedzieć zresztą - większość fanów Wilczka uczyła się wtedy chodzić w najlepszym razie.
    The author has edited this post (w 16.12.2013)
  • Ja sądzę że dlatego, że jest dwóch wilczków.  Wilczek mityczny i wilczek realny.
    Wilczek mityczny jest symbolem Leberalisu Stosowanego i jaki taki pociągnie za sobą watahę pryszczatych leberałów, ktorzy w czasach wilczka realnego bawili się klockami lego i czytali "Misia" (o krulu wtedy jeszcze nie słyszeli).
    Wilczek realny natomiast stworzył formalne podwaliny pod zajumanie polskiej (wtedy jeszcze) gospodraki przez watahy bezpieczniaków.  Widocznie bezpieczniacy znowu są w potrzebie finansowej i stąd pojawił się postulat umożliwienia drugiego rzutu zmasowanego złodziejstwa.
    Sądzę, że osoby, które są rzeczywistymi autorami tego postulatu wiedzą, co mówią.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • No tak. Drugi Wilczek, drugi "okrągły stół"...
    Ech, robią z ludem, co chcą.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Zbuntowani Młodociani (już nie wnikając dlaczego - Korwin czy nie - nieważne) mają jakieś takie durne rozpoznanie rzeczywistości, no wychodzi że "system ok, wypaczenia nie". Czyli zasadniczo fudamenta (jak mawia mój kochany dziadek) są wporzo, po prostu szerzy się łapówkarstwo i kolesiostwo ale ono nie ma wiele wspólnego z systemem jako takim, raczej z przywarami narodowymi. Zatem trzeba zrobić tak, żeby się nie opłacało dawać w łapę i wtedy to wszystko się samo naprawi. No wolny rynek po prostu, przecież na wolnym rynku konkurencja wszystko sama naturalnie reguluje, nie trzeba kontrolować przetargów bo są zasady proste, wygrywa najlepsza oferta i koniec. Spytacie na jakiej podstawie wszystko będzie dobrze samo grało skoro przywary narodowe i peerelactwo są tak silne? Też tego nie wiem ale mówią że będzie ok, tylko trzeba się pozbyć tych styropianów-etatystów-socjalistów, naprawdę! No, a ponieważ pojawiają się też pomysły drugiego okrągłego stołu to całkiem prawdopodobne wydaje się inspirowanie prawackiego pisania o drugim Wilczku.
  • Ten okrągły stół to akurat mnie trochę zdziwił, że oni tak otwarcie o tym mówią.  Bo symbolika okrągłego stołu niesie za sobą następujące po nim przesilenie - nuale o jakim przesileniu może być mowa, skoro ja czytam w Zaprzyjaźnionych Merdiach o tym, że lepiej niż jest to już być po prostu nie może, bo Tenkraj to jest jak Norwegia, Szwajcaria i Singapur w jednym.  Nurmalnie raj na ziemi, jaki zapowiadają Jehowici.
    To ja sze pitam, skoro
    już mamy
    jehowicki raj na ziemi, to jakie przesilenie sze nam szykuje w niedalekiej przyszłości - hę?

• Przemku, a ja mam takie wrażenie, że Zbuntowani Młodociani gadają ze swoimi kumplami od kielicha, którzy pracują w ABW albo służą w Młodych Demokratach (albo na odwrót, mniejsza z tym), i ci kumple im mówią - zobacz chłopie, możesz żyć tak jak ja - apartament w miasteczku wilanów, ser koryciński z boczkiem, samochód służbowy, komóra z pejsbukiem.  Musisz tylko przyjąć do wiadomości realia nowoczesnego kapitalizmu.  Albo ty wydudkasz tubylczą hołotę, albo tubylcza hołota cię zadusi.  Dasz radę, musisz tylko zacząć od podpisania tego oto cyrografu.
    A cała reszta to już tylko pitolenie, by zamydlić oczy innym i zagłuszyć resztki własnego sumienia.

• Brzmi sensownie. Dlategoż nie zdziwiło mnie pierwsze głosowanie Japka - jak w każdej mafii nowy członek na dzień dobry musi się wykazać, wkupić, czym drobnym, głupim ale lekko poniżającym - wiadomo, rytuał inicjacyjny (spaja oraz jednocześnie sprawdza psychikę), oraz zrobić coś dzięki czemu szefowie będą mieli haka.
    The author has edited this post (w 16.12.2013)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.