Skip to content

Pytanie do Apoca

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Apoc
"Estestów należy zabijać w pierwszej kolejności. Esteta nie jest zgorszonym świadkiem, esteta jest stroną sporu. "
:D
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Czy zarejestrował się kolega na tym forum po to, by mieć dostęp do tematów prywatnych i dzięki temu skuteczniej szkalować uczestników forum w innych miejscach?
Nie będę ukrywać, że coś od odpowiedzi zależy. Nie lubimy szpiegów z Krainy Deszczowców. Nasz obyczaj jest taki, że jeśli z jakimś poglądem się nie zgadzamy, to dyskutujem o nim tutaj a nie szydzimy radośnie gdzie indziej.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«1

Komentarz

• Jak widać Jebepepectwo jest niczym opętanie (a może się przenikają?), takie jak np. u Chużysty. Wcześniej czy później każdy z nich zapada na tą dolegliwość.
  • Dajmy Apocowi szanse obrony jego pozycji. Bedzie oczywiscie musial zechciec z tej szansy skorzystac.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • qiz
    Jak widać Jebepepectwo jest niczym opętanie (a może się przenikają?), takie jak np. u Chużysty. Wcześniej czy później każdy z nich zapada na tą dolegliwość.
    http://opole.gosc.pl/doc/1747471.Nie-przechodzmy-na-poziom-magii
  • Z kolei dualizm antropologiczny związany jest z tym, że coraz bardziej dzielimy ludzi na dobrych, do których ja należę, i złych, którzy inaczej widzą i oceniają. Taka postawa to nie jest chrześcijaństwo.
    Swiat mi sie zawalil. I co ja poczne z tym chrzescijanstwem, w ktorym nie ma miejsca dla Apostolow? W ktorym nie wolno mowic "tak-tak, nie-nie" a dozwolone jest jedynie, co nadto jest, bo od biskupa pochodzi?

• Szyderczy nick, szyderczy wpis na swojej tablicy, szyderczy pierwszy wpis. Co tu bronić losie, im szybciej stąd wyleci tym lepiej dla jego duszy, bo mniej skrzywdzi siebie oraz innych.
    The author has edited this post (w 08.11.2013)
  • W kwestii formalnej - ponieważ jest to konkretne pytanie do konkretnego adresata, proponuję dyskusję na tematy poboczne przenieść do innego wątku.
  • los
    skuteczniej szkalować uczestników forum w innych miejscach
    Obiecuję, że odpowiem na to pytanie, kiedy tylko Kolega sforumuje je bez imputacji.
    Moim generlanym zwyczajem jest omijanie wszelikich wątków tajnych, bo - jak pouczał Klasyk - "gdyby nie czyniły one niczego złego, nie nienawidziłyby tak światła".
  • Dla kolegi wszystko. Omijajac ornamentyke pytanie sie rozbija na dwa:
    1. Co tak zabawnego lub niestosownego zobaczyl kolega w zacytowanym zdaniu?
    2. Dlaczego zdecydowa sie kolega je obsmiac gdzie indziej a nie na forum, gdzie zostalo napisane? Jest tu kolega zarejestrowany, wiec nic nie przeszkadzalo.

• Dlaczego zdecydowa sie kolega je obsmiac gdzie indziej a nie na forum, gdzie zostalo napisane? Jest tu kolega zarejestrowany, wiec nic nie przeszkadzalo.
    A jak kolegę Losa oburzy coś napisanego na Rebelku to tam o tym dyskutuje czy tutaj?
  • los
    Dla kolegi wszystko. Omijajac ornamentyke pytanie sie rozbija na dwa:
    1. Co tak zabawnego lub niestosownego zobaczyl kolega w zacytowanym zdaniu?
    2. Dlaczego zdecydowa sie kolega je obsmiac gdzie indziej a nie na forum, gdzie zostalo napisane? Jest tu kolega zarejestrowany, wiec nic nie przeszkadzalo.
    1. Jeśli do tego Kolega pije: nie miałem żadnych "
    utøyowych" skojarzeń. Już prędzej z łukiem Odyseusza, bo ten cudny Kolegi cytat, to napinka wręcz epicka. Skojarzyło mi sie z Brawariem, który ponoć wpadnie na sylwestra bić tańczących tańce DM, oraz z Phantomem, rozważajacym przyjazd tam, aby pomścić swoje ogórki (wesołą historie z pogranicza fr i pejsa).
    2. Gdyż albowiem żem się zarejestrował tuż po przeczytaniu wątku na rebe; najpierw zacytowałem dobrą, znaleziona w necie bekę, potem zaciekawilo mnie, skad taka beka się bierze. Przyznaję, bez bicia, że to cytat Kolegi o estetach mnie przekonał, aby czytywać to forum. Dopiero potem zobaczyłem, że są tu... cóż, ludzie mniej estatologiczni w stylu.
  • 1. Napisal kolega kilka impresji luzno inspirowanych slowami kluczowymi. Nie mialo to nawet przyblizonych cech odpowiedzi na pytanie.
    2. Jesli traktuje kolega tutejszych forumowiczow z pogarda, beka to pogardliwe okreslenie, zle kolega zrobil sie rejestrujac. W regulaminie wyraznie stoi:
    Jesli wiec swa wspaniala osobe znizasz do rozmowy z kims innym, to jest to rowniez osoba wspaniala pod kazdym wzgledem: inteligenta, swiatu zyczliwa i pelna poczucia humoru, itd. Jesli o kims uwazasz inaczej, to z nim nie rozmawiaj.

• los
    1. Napisal kolega kilka impresji luzno inspirowanych slowami kluczowymi. Nie mialo to nawet przyblizonych cech odpowiedzi na pytanie.
    2. Jesli traktuje kolega tutejszych forumowiczow z pogarda, beka to pogardliwe okreslenie, zle kolega zrobil sie rejestrujac. W regulaminie wyraznie stoi:
    Jesli wiec swa wspaniala osobe znizasz do rozmowy z kims innym, to jest to rowniez osoba wspaniala pod kazdym wzgledem: inteligenta, swiatu zyczliwa i pelna poczucia humoru, itd. Jesli o kims uwazasz inaczej, to z nim nie rozmawiaj.
    dobrze, to tak po polsku, jak potrafię:
    1. Wezwanie do zabijania estetów mnie rozbawiło, gdyż: a) nie wierzę, że Kolega kogokolwiek, kiedykolwiek zabije b) nie wierzę, że Kolega będzie serio kogokolwiek namawiał do zabójstwa, jeśli nawet Rewolucja zastuka do bram. I dlatego ten txt jest napinką, potwierdzajacą wszelkie streotypy o Jedynej Prawicy, Bez Alternatywy.
    2. Dystans do niektórych forumowiczów: tak; pogardę (a'la "ruchacze", "opętani", "szpiedzy", "Jebepepectwo"): nigdy, nigdy, nigdy!
  • Kazali usunąć.
  • Groza-Symetrii
    A jak kolegę Losa oburzy coś napisanego na Rebelku to tam o tym dyskutuje czy tutaj?
    Na Liberyi nic mnie juz nie oburza, choc z cala pewnoscia jest to miejsce interesujacych obserwacji socjologicznych. Pisac tam nie moge z dwu wzgledow, z ktorych kazdy jest wyczerpujacy:
    1. Nie jestem w stanie sie tam zalogowac.
    2. Wymagam pewnego minimalnego poziomu kindersztuby od osob, z ktorymi rozmawiam.
    Tak samo dwie rzeczy daja mi prawo do pisania na temat tego portalu:
    1. Jest on publiczny a dopuszczalne jest komentowanie obiektow publicznych.
    2. Dostali ode mnie niepomijalna ilosc kasy, wiec bez wzgledu na prawne uregulowania mam prawo czuc sie wspolwlascicielem strony.
    Nie korzystam nadmiernie z tego prawa, z cala pewnoscia nie przyszloby mi do glowy komentowanie pojedynczego wpisu.

• Jorge, prosze wyedytuj. Bardzo mi zalezy na trosce o formy. Zrobisz to dla mnie? Nie chce bys sam byl przekonany, chce bys spelnil prosbe.

• Edytuję edytuję ...
  • apocaliptycznyesteta
    Wezwanie do zabijania estetów mnie rozbawiło.
    Idzie na to, ze kolega nic a nic nie zrozumial z dyskusji w ogolnosci a z rzeczonego zdania w szczegolnosci. W konkluzji wyszlo na to, ze tak radosnie smial sie kolega z wlasnych problemow z percepcja. Przylaczamy sie do radosci choc z odrobina wspolczucia.

• JORGE
    Edytuję edytuję ...
    To raczej do wszystkich, prócz JORGE'go:
    Czy Wy naprawdę nie rozumiecie, dlaczego mają z Was bekę? Post powyżej nie nasuwa żadnych pomysłów?
  • The author has deleted this post (w 08.11.2013)
  • Kolego, zycze koledze duzo szczerej radosci, choc obawiam sie, ze ta akurat radosc koledze sie nie przysluzy. Zrozumie to kolega wtedy, kiedy zwykle przychodzi zrozumienie czyli poniewczasie.

• los
    W konkluzji wyszlo na to, ze tak radosnie smial sie kolega z wlasnych problemow z percepcja.
    Albo cudzych problemów z ekspresją. W tym drugim przypadku, faktycznie nie ładnie. P,NMSP.
  • <blockquote>
    1. Jest on publiczny a dopuszczalne jest komentowanie obiektow publicznych.</blockquote>
    To zauważę, że Forum Ogólne Ex Cathedry też jest publiczne. Może je sobie zobaczyć każdy.
    W dodatku w owym wątku w którym padło słowo o estetach takoż była poruszana sytuacja na FR. Trudno zatem by uznać, że ludzie na FR nie mają prawa się odnieść. Ale zawsze można umieścić ów wątek w HP jeśli tak kolega uważa.
  • Nie mieli problemu z rozumieniem ci, ktorzy w rozmowie uczestniczyli. Idzie na to, ze wszedl kolega na seminarium z nieznanego sobie przedmiotu i sie strasznie ucieszyl z uzytego tam okreslenia. Zdarza sie nastolatkom. W kadym wieku.

• Groza-Symetrii
    To zauważę, że Forum Ogólne Ex Cathedry też jest publiczne. Może je sobie zobaczyć każdy.
    Wszystkiego najlepszego. Nie bedziemy bronic zadnym ulicznikom radosnego rechotu. Ale jesli ktos chce byc traktowany jako partner do rozmowy, musi wykazac sie, ze nie jest ulicznikiem.

• Podobne "problemy z ekspresją" ma większość pisarzy i poetów. Ale nie tylko. Ileż to ja razy słyszałam, że ktoś mnie za coś zabije i nie były to obietnice wrogów, lecz dobrych kumpli.
    Ja się zabiję! - jest takie powiedzonko. Odpowiednik dzisiejszego " ja pierniczę".

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Jak widzisz losie ten cżłowiek nic nie rozumie. Ja akceptuję twoje prośby o umiar, ale nawet w tym momencie odwraca kota ogonem, kiedy starasz się zachować się wobec niego fair.
    JORGE>
  • los
    Nie mieli problemu z rozumieniem ci, ktorzy w rozmowie uczestniczyli.
    To samo słyszę od proferorów marksistów, genederów.. etc. i każdy z nich też uwagą, że problem tkwi w mojej głowie, do której nikt nie nauczył myśleć bez alienacji.
  • JORGE
    Jak widzisz losie ten cżłowiek nic nie rozumie. Ja akceptuję twoje prośby o umiar, ale nawet w tym momencie odwraca kota ogonem, kiedy starasz się zachować się wobec niego fair.
    No i dobrze, przeszkadza to komus? Jesli pomozemy mu w zrozumieniu czegos tym lepiej.

• Hiperbola
    (gr.
    hyperbola
    , łac.
    superlatio
    , pol. wyolbrzymienie),
    przesadnia

środek stylistyczny
    polegający na wyolbrzymieniu, przejaskrawieniu cech przedmiotów, osób, zjawisk. Może dotyczyć ilości, rozmiaru, stosunku emocjonalnego, przyczyny, znaczenia lub skutku. Stosowany dla wywarcia mocnego wrażenia, spotęgowania ekspresji.
    Hiperboli używa się również w mowie potocznej, np.
    gigantyczny
    zamiast
    duży
    ,
    Powtarzałam ci to tysiąc razy!
    W
    retoryce
    hiperbola zaliczana jest do
    tropów
    .

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • apocaliptycznyesteta
    los
    :
    Nie mieli problemu z rozumieniem ci, ktorzy w rozmowie uczestniczyli.
    To samo słyszę od proferorów marksistów, genederów.. etc. i każdy z nich też uwagą, że problem tkwi w mojej głowie, do której nikt nie nauczył myśleć bez alienacji.
    Uslyszy to kolega od praktycznie kazdego, kto umie sformulowac zdanie zlozone i jest na tyle uprzejmy, by to koledze powiedziec.
    A kolegi problemy mnie malo obchodza, to milo ze strony tych marksistow, ze jednak wykazuja zainteresowanie.
    Rozmowa robi sie jalowa, prosze zakonczyc pingpong i wpisac na temat, w przeciwnym razie bede musial zamknac watek.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.