Pytanie do Apoca
ApocCzy zarejestrował się kolega na tym forum po to, by mieć dostęp do tematów prywatnych i dzięki temu skuteczniej szkalować uczestników forum w innych miejscach?
"Estestów należy zabijać w pierwszej kolejności. Esteta nie jest zgorszonym świadkiem, esteta jest stroną sporu. "
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nie będę ukrywać, że coś od odpowiedzi zależy. Nie lubimy szpiegów z Krainy Deszczowców. Nasz obyczaj jest taki, że jeśli z jakimś poglądem się nie zgadzamy, to dyskutujem o nim tutaj a nie szydzimy radośnie gdzie indziej.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
The author has edited this post (w 08.11.2013)
Moim generlanym zwyczajem jest omijanie wszelikich wątków tajnych, bo - jak pouczał Klasyk - "gdyby nie czyniły one niczego złego, nie nienawidziłyby tak światła".
1. Co tak zabawnego lub niestosownego zobaczyl kolega w zacytowanym zdaniu?
2. Dlaczego zdecydowa sie kolega je obsmiac gdzie indziej a nie na forum, gdzie zostalo napisane? Jest tu kolega zarejestrowany, wiec nic nie przeszkadzalo.
utøyowych" skojarzeń. Już prędzej z łukiem Odyseusza, bo ten cudny Kolegi cytat, to napinka wręcz epicka. Skojarzyło mi sie z Brawariem, który ponoć wpadnie na sylwestra bić tańczących tańce DM, oraz z Phantomem, rozważajacym przyjazd tam, aby pomścić swoje ogórki (wesołą historie z pogranicza fr i pejsa).
2. Gdyż albowiem żem się zarejestrował tuż po przeczytaniu wątku na rebe; najpierw zacytowałem dobrą, znaleziona w necie bekę, potem zaciekawilo mnie, skad taka beka się bierze. Przyznaję, bez bicia, że to cytat Kolegi o estetach mnie przekonał, aby czytywać to forum. Dopiero potem zobaczyłem, że są tu... cóż, ludzie mniej estatologiczni w stylu.
2. Jesli traktuje kolega tutejszych forumowiczow z pogarda, beka to pogardliwe okreslenie, zle kolega zrobil sie rejestrujac. W regulaminie wyraznie stoi:
1. Wezwanie do zabijania estetów mnie rozbawiło, gdyż: a) nie wierzę, że Kolega kogokolwiek, kiedykolwiek zabije b) nie wierzę, że Kolega będzie serio kogokolwiek namawiał do zabójstwa, jeśli nawet Rewolucja zastuka do bram. I dlatego ten txt jest napinką, potwierdzajacą wszelkie streotypy o Jedynej Prawicy, Bez Alternatywy.
2. Dystans do niektórych forumowiczów: tak; pogardę (a'la "ruchacze", "opętani", "szpiedzy", "Jebepepectwo"): nigdy, nigdy, nigdy!
1. Nie jestem w stanie sie tam zalogowac.
2. Wymagam pewnego minimalnego poziomu kindersztuby od osob, z ktorymi rozmawiam.
Tak samo dwie rzeczy daja mi prawo do pisania na temat tego portalu:
1. Jest on publiczny a dopuszczalne jest komentowanie obiektow publicznych.
2. Dostali ode mnie niepomijalna ilosc kasy, wiec bez wzgledu na prawne uregulowania mam prawo czuc sie wspolwlascicielem strony.
Nie korzystam nadmiernie z tego prawa, z cala pewnoscia nie przyszloby mi do glowy komentowanie pojedynczego wpisu.
Czy Wy naprawdę nie rozumiecie, dlaczego mają z Was bekę? Post powyżej nie nasuwa żadnych pomysłów?
1. Jest on publiczny a dopuszczalne jest komentowanie obiektow publicznych.</blockquote>
To zauważę, że Forum Ogólne Ex Cathedry też jest publiczne. Może je sobie zobaczyć każdy.
W dodatku w owym wątku w którym padło słowo o estetach takoż była poruszana sytuacja na FR. Trudno zatem by uznać, że ludzie na FR nie mają prawa się odnieść. Ale zawsze można umieścić ów wątek w HP jeśli tak kolega uważa.
Ja się zabiję! - jest takie powiedzonko. Odpowiednik dzisiejszego " ja pierniczę".
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
JORGE>
(gr.
hyperbola
, łac.
superlatio
, pol. wyolbrzymienie),
przesadnia
–
środek stylistyczny
polegający na wyolbrzymieniu, przejaskrawieniu cech przedmiotów, osób, zjawisk. Może dotyczyć ilości, rozmiaru, stosunku emocjonalnego, przyczyny, znaczenia lub skutku. Stosowany dla wywarcia mocnego wrażenia, spotęgowania ekspresji.
Hiperboli używa się również w mowie potocznej, np.
gigantyczny
zamiast
duży
,
Powtarzałam ci to tysiąc razy!
W
retoryce
hiperbola zaliczana jest do
tropów
.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A kolegi problemy mnie malo obchodza, to milo ze strony tych marksistow, ze jednak wykazuja zainteresowanie.
Rozmowa robi sie jalowa, prosze zakonczyc pingpong i wpisac na temat, w przeciwnym razie bede musial zamknac watek.