Żadnych szczegółowych liczbowych danych. Tak po prostu napisał. Trochę dla żartu, głównie po to, żeby przy okazji wspominania pensjonariuszy aresztów zwrócić uwagę na zmiany (mniej pospolitych realnych przestepców, więcej tych wykreowanych) leniwie zachodzące na naszych oczach.
Czyli jedno albo drugie. jak Kolega pisze na forum w trybie oznajmującym bez sugestii, że to przypuszczenia, szacunki itd. to pisze Kolega bajki czy nie? To bardzo cenna wiedza. I przypomnę, że pytałem nie o "szczegółowe liczbowe", a o jakiekolwiek dane. Nawet CAPSLOCKIEM, żeby nie umknęło. The author has edited this post (w 15.10.2013)
Tak zupełnie przyziemnie - przegrana obliguje HGW i PDT do spełnienia tych wszystkich obiecanek przedreferendalnych. Nie, no wiem, że to żarty były, ale może jednak ktoś się na nie nabrał i teraz serio się rozczaruje.
Ha, pierwsza obietnica już spełniona! Przed referendum podróż Trasą Toruńska - 20 min. Po referendum (przewężenie, cośtamcośtam, superremont) - podróż trwa 90 min!
@Rozum W 2012 r. w więzieniach znajdowało się: ok. 2600 osób skazanych i osadzonych za niepłacenie alimentów, 4574 osoby skazane i osadzone za jazdę rowerem/prowadzenie roweru pod wpływem alkoholu, 5650 osób skazanych i osadzonych za prowadzenie aut pod wpływem alkoholu. Więzienia są przepełnione (ponad 80 tyś osadzonych) na wolności, w kolejce do osadzenia czeka stale ok. 38 tyś osób. Ale "kolarze" nie czekają, tylko garują. W koszalińskim więźniu jest ich 150 na ogólną liczbę czterystu osadzonych. Państwo - podróba Polski, to jedyny członek UE, który wprowadził sankcje karne za jazdę na rowerze w stanie nieważkości.
5% osadzonych jest za zbrodnie jazdy na rowerze po pijaku. Ta dana o Polsce mowi wlasciwie wszystko. Przepraszam - nie Polsce a Miedzyrzeczu. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
@ Randolph Zmienił się autorament pensjonariuszy. Zamiast gwałcicieli i morderców siedzą głównie kierowcy aut osobowych, prowadzący pieszo rowery, alimenciarze, różni Staruchowicze, właściciele jednoosobowych d.g. rozwalcowani przez skarbówkę, bazarowi dystrybutorzy papierosów z Ukrainy, producenci księżycówki, etc. To Kolega napisał najpierw. Wyraźnie spytałem czy ma Kolega jakiekolwiek dane co do zmiany składu populacji więziennej w stosunku do poprzednich wyborów. Teraz Kolega pokazał dane aktualne, doceniam, tyle że na podstawie danych aktualnych nie można ocenić zmiany, trzeba by mieć też dane poprzednie. Po drugie, nie wiem co Kolega rozumie przez "siedzą głównie", bo ja rozumiem (po polsku), że chodzi o większość. Na razie mamy kilkanaście procent. Więc jeszcze raz zapytam - czy ma Kolega jakiekolwiek dane, że w 2012 r. populacja więzienna wygląda zasadniczo inaczej niż w 2006/2010 r.? Polecam np. sprawdzić sobie też przy okazji, kiedy to wprowadzono przestępstwo jazdy po pijaku na rowerze, kto za tym głosował itd.
Panowie, odpuscie. Przedstawiliscie swoje poglady w sposob wyczerpujacy i kazdy wyrobi sobie poglad, kto i w jakim stopniu mial racje. Dajcie szanse czytelnikom. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Komentarz
To bardzo cenna wiedza. I przypomnę, że pytałem nie o "szczegółowe liczbowe", a o jakiekolwiek dane. Nawet CAPSLOCKIEM, żeby nie umknęło.
The author has edited this post (w 15.10.2013)
Przed referendum podróż Trasą Toruńska - 20 min.
Po referendum (przewężenie, cośtamcośtam, superremont) - podróż trwa 90 min!
W 2012 r. w więzieniach znajdowało się:
ok. 2600 osób skazanych i osadzonych za niepłacenie alimentów,
4574 osoby skazane i osadzone za jazdę rowerem/prowadzenie roweru pod wpływem alkoholu,
5650 osób skazanych i osadzonych za prowadzenie aut pod wpływem alkoholu.
Więzienia są przepełnione (ponad 80 tyś osadzonych) na wolności, w kolejce do osadzenia czeka stale ok. 38 tyś osób.
Ale "kolarze" nie czekają, tylko garują. W koszalińskim więźniu jest ich 150 na ogólną liczbę czterystu osadzonych.
Państwo - podróba Polski, to jedyny członek UE, który wprowadził sankcje karne za jazdę na rowerze w stanie nieważkości.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Zmienił się
autorament pensjonariuszy. Zamiast gwałcicieli i morderców
siedzą głównie
kierowcy aut osobowych, prowadzący pieszo rowery, alimenciarze, różni Staruchowicze, właściciele jednoosobowych d.g. rozwalcowani przez skarbówkę, bazarowi dystrybutorzy papierosów z Ukrainy, producenci księżycówki, etc.
To Kolega napisał najpierw. Wyraźnie spytałem czy ma Kolega jakiekolwiek dane co do zmiany składu populacji więziennej w stosunku do poprzednich wyborów. Teraz Kolega pokazał dane aktualne, doceniam, tyle że na podstawie danych aktualnych nie można ocenić zmiany, trzeba by mieć też dane poprzednie.
Po drugie, nie wiem co Kolega rozumie przez "siedzą głównie", bo ja rozumiem (po polsku), że chodzi o większość. Na razie mamy kilkanaście procent.
Więc jeszcze raz zapytam - czy ma Kolega jakiekolwiek dane, że w 2012 r. populacja więzienna wygląda zasadniczo inaczej niż w 2006/2010 r.?
Polecam np. sprawdzić sobie też przy okazji, kiedy to wprowadzono przestępstwo jazdy po pijaku na rowerze, kto za tym głosował itd.
The author has edited this post (w 15.10.2013)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.