Skip to content

Pierwsze dni bardzo gorącej jesieni

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Zapowiada się fala gorących dni w mieście stołecznym Warszawie. Niektórzy spodziewają się na dodatek miejscowych opadów gradu stalowych nakrętek oraz wybuchu spontanicznych i niekontrolowanych pożarów kukieł. Władze miasta zapewne znowu umieszczą, z pomocą polycji, punkty chłodzenia wodą pod wysokim ciśnieniem. Jednak gdyby aura spłatała figla i padał deszcz można się spodziewać szcypiących w oczy mgieł jakie zasnują okolice Aleji Ujazdowskich i Sejmu.
Wasz oddany obserwator terenów wokoło kancelarii i Belwederu będzie starał sie donosić, o zaobserwowanych z jego punktu widokowego wydarzeniach, na biegnąco.
Popołudniowy spacer wzdłuż Lazienek może być ciekawy
:D
The author has edited this post (w 11.09.2013)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
«1

Komentarz

• W sobotę mam w planie tam być.
  • Czekam na relację,
    @Fatus, a prywatnie ode mnie możesz tam jednemu rudemu przekazać z liścia  pozdrowienia.
  • Na gorąco:
    Na razie cicho i spokojnie. Na Pl. Unii Lubeksjiej stoją polucjanci i faceci w kaskach robotników (może wysłańcy "wiwatującego" ludu aby dogadać ostatnie detale). Na ul. Bagatela mnóstwo policyjnych suk. To samo w Alejach.  Demostrujących na razie nie widać.

• fatuswombatus
    stoją polucjanci i faceci w kaskach robotników
    Mógłbyś fote cyknąć? To byłby smaczek!
  • Nie widzę ich bezpośrednio z balkonu (widziałem ich 30 min temu jak wysiadłem z tramwaju i szedłem do siebie) ale ruszę tyłek i wyjdę przed hawirę. Jak jeszce będą to cyknę im słit focię
    :)

• Niestety słit foci nie będzie bowiem zostali sami polucjanci. jestem już na balkonie i melduję że "wiawatujący lud" na razie znajduje się na ul. Rakowieckiej przed gmachem MSW dając tam wyrazy swojego zadowolenia i radości.

• Melduję grupa tajniaków (około 10 sztuk) wysiada z autokaru na Puławskiej na przeciw koszar MSW i miesza się z protestującymi. Mam fotkę.

• Interesujące takie informacje z pierwszej ręki. W tv histeria: ile to będzie kosztowało, Warszawa sparaliżowana, komu zabrać, żeby dać "im".
  • fatuswombatus
    Melduję grupa tajniaków (około 10 sztuk) wysiada z autokaru na Puławskiej na przeciw koszar MSW i miesza się z protestującymi. Mam fotkę.
    Może się uda zamieścić?
  • Fotki zamieszczę ale wpierw musze je obrobić by weszły na forum (są zbyt duże ok. 5Mb każda).
    Na Puławskiej na razie spokój. Demonstracja w dalszym ciągu przezd MSW. Głośno!!!!!!!!! Dają czadu!!!!

• Jeśli nagle kontakt się urwie uprzejmie prosze o odwiedzenie mnie na Rakowieckiej (z paczką z wyzerką oczywiście)

• Do protestujących dołaczają strażacy z ul. Polnej.

• Co chwilę podjeżdżają atobusy - z różncyh stron Polski (zatrzymują się na przystanku na przeciwko PKO) i dołączają nowi "zadowoleni"

• The author has deleted this post (w 11.09.2013)

• Pierwsze 6 zdjęć juz wrzucone. jakość słaba bo sprzęt i obsługa (ja) kiepscy
    :(
    Ale co widac to widać.
    Na razie melduję spokój na Puławskiej i głosno na Rakowieckiej. Polucjanci szykują się do zamknięcia zjazdu z Puławskiej na ul. Goworka.
    Co siędzieje na ul. Rakowieckiej nie widze gdyż zasłaniają koszary MSW. Ale jest głośno (syreny, gwizdy i krzyki).

• fatuswombatus
    Jeśli nagle kontakt się urwie uprzejmie prosze o odwiedzenie mnie na Rakowieckiej (z paczką z wyzerką oczywiście)
  • Demonstracja w dalszym ciągu przed MSW. Ciągle dochodzą nowe grupy protestujących. W większości to strażacy, policjanci i inne chyba służby mundurowe (zbyt daleko abym rozpoznał napisy na mundurach i flagach).

• Czoło na Puławskiej. Idą!!!
    Czoło wyszło z ul. Rakowieckiej na ul. Puławską o 12:55

• I po pochodzie. Niezbyt wielu szło. Tym co szli dodawałem animuszu Biało-Czerwoną. Pomachaliśmy sobie na wzajem. Nie jest źle.
    Nie podejmuję się oceny ilu bo nie potrafię. Wrzucam fotki aby kuleżeństwo oceniło. Są w folderze 12.09.2013 Puławska / Rakowiecka.
    Fotka nr 16 to "grupka tajniaków" o której wspominałem. Nie szli z pochodem ale zawsze obok niego.

• Dzięki Fatus, Ex Cathedra ma rękę na pulsie
  • Dzięki, Fatusie, za zdjęcia również. Nie mogłam sobie poradzić, ale w końcu udało mi się zapisać na dysku.
  • Właśnie, z tymi zdjęciami coś nie tak, umieściłbyś tak, żeby było widać, a nie tylko ściągać, nieprzymierzając.
  • Som do wglądu

• Teraz foty ok, dzięki Fatusie!

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

• *
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Jarosław jest jednak geniuszem.
    Duda chyba na początku nie zrozumiał, że to też dla jego dobra.
    Związki ponad partiami.

*

*

• Szkoda, że pogoda niekoniecznie sprzyja. Dzięki za relację Fatus.
  • fatuswombatus
    Są w folderze 12.09.2013 Puławska / Rakowiecka.
    Zdaje się, że tam w pobliżu, po lewej stronie Puławskiej było kiedyś kino Moskwa. Dobrze pamiętam?

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ela.ella
    fatuswombatus
    :
    Zdaje się, że tam w pobliżu, po lewej stronie Puławskiej było kiedyś kino Moskwa. Dobrze pamiętam?
    Dobrze
    Była za dawnych czasów ale teraz stoi maszkaron PKO i biurowiec EUROPLEX

• fatuswombatus
    ela.ella
    :
    fatuswombatus
    :
    Dobrze
    Była za dawnych czasów ale teraz stoi maszkaron PKO i biurowiec EUROPLEX
    Dzięki. Krążyłam tam w latach 80.
    ;)
    Przez rok mieszkałam przy jednej z ulic dochodzących do Rakowieckiej, a konkretnie, przy Kieleckiej.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.