Skip to content

Pierwsze dni bardzo gorącej jesieni

2»

Komentarz

• ela.ella
    Przez rok mieszkałam przy jednej z ulic dochodzących do Rakowieckiej, a konkretnie, przy Kieleckiej.
    Ja też w latach 80-tych krążyłem w tych okolicach, jako student SGGW.
    Z tym że Kielecka to przeciwny kraniec Rakowieckiej w stosunku do kina "Moskwa".
    The author has edited this post (w 11.09.2013)
  • Zimno, wilgotno, zmarzną bidoki pod namiotami. Walczą chopy nie tylko dla siebie, ale i dla nas.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Brzost
    Z tym że Kielecka to przeciwny kraniec Rakowieckiej w stosunku do kina "Moskwa".
    Owszem, owszem. Bliżej oo. jezuitów.
    PS To był koniec lat 80.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Mania
    Zimno, wilgotno, zmarzną bidoki pod namiotami. Walczą chopy nie tylko dla siebie, ale i dla nas.
    Dadzą radę. Byle się nie rozgrzewali procentami, bo będzie dym.

• ela.ella
    .
    PS To był koniec lat 80.
    To się mogliśmy nie zetknąć, bo ja kończyłem w 1987. Notabene u jezuitów były Msze inauguracyjne w których uczestniczyli mimo komuny Pani Rektor i Pan Prorektor.
  • Brzost
    ela.ella
    :
    .
    PS To był koniec lat 80.
    To się mogliśmy nie zetknąć, bo ja kończyłem w 1987. Notabene u jezuitów były Msze inauguracyjne w których uczestniczyli mimo komuny Pani Rektor i Pan Prorektor.
    Strasznie oftopikujemy, zaraz nam dadzą po uszach
    ;)
    W tym kościele często spotykałam Połomskiego. Raz nawet się trafił spóźniony Mazower z obstawą. A Artur Górski był tam ministrantem
    :)

• Po północy, demonstranci odśpiewali polski hymn pod oknami hotelu Sejmowego:)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.