A ja się zastanawiam czy z owym indyjskim otwarciem na transcendencję to prawda, czy tylko taki zachodni mit (wszędzie dobrze gdzie nas nie ma)? Zaznaczam że jestem w tej kwestii absolutnym laikiem. The author has edited this post (w 28.08.2014)
Myślę, że coś jest na rzeczy z tą żarliwością skoro o niej pisze. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Brzost A ja się zastanawiam czy z owym indyjskim otwarciem na transcendencję to prawda, czy tylko taki zachodni mit (wszędzie dobrze gdzie nas nie ma)? Zaznaczam że jestem w tej kwestii absolutnym laikiem.
Jest to raczej prawda, ale oni wierzą (jeśli już wierzą) w reinkarnację w kółko, aż do nirvany. Może to łatwiej niż u katolików: "postanowiono ludziom raz umrzeć, a potem sąd". The author has edited this post (w 28.08.2014) * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
dodane 2015-05-05 14:12 jdud /independent.co.uk Włoska policja użyła swych technik kryminalistycznych, by dowiedzieć się, jak wyglądała postać z całunu turyńskiego, gdy była nastolatkiem. Czy tak wyglądał 12-letni Jezus? Zastosowana technika stosowana jest przy poszukiwaniach policyjnych. Służy za równo do "odmładzania", jak i "postarzania" wizerunków. Dzięki jej zastosowaniu stróżom prawa udało się w 2006 r. aresztować mafijnego bossa Bernarda Provenzano, choć policjanci dysponowali jedynie jego fotografią z roku 1959. Kościół nigdy nie potwierdził autentyczności całunu. Jest on jednak ze czcią przechowywany w katedrze w Turynie. Obecnie trwa jego publiczne wystawienie, które zakończy się 24 czerwca. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Komentarz
Zaznaczam że jestem w tej kwestii absolutnym laikiem.
The author has edited this post (w 28.08.2014)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
"postanowiono ludziom
raz
umrzeć, a
potem
sąd".
The author has edited this post (w 28.08.2014)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
"Odmłodzili" twarz z całunu turyńskiego
dodane2015-05-05 14:12
jdud /independent.co.uk
Włoska policja użyła swych technik kryminalistycznych, by dowiedzieć się, jak wyglądała postać z całunu turyńskiego, gdy była nastolatkiem. Czy tak wyglądał 12-letni Jezus?
Zastosowana technika stosowana jest przy poszukiwaniach policyjnych. Służy za równo do "odmładzania", jak i "postarzania" wizerunków. Dzięki jej zastosowaniu stróżom prawa udało się w 2006 r. aresztować mafijnego bossa Bernarda Provenzano, choć policjanci dysponowali jedynie jego fotografią z roku 1959.
Kościół nigdy nie potwierdził autentyczności całunu. Jest on jednak ze czcią przechowywany w katedrze w Turynie. Obecnie trwa jego publiczne wystawienie, które zakończy się 24 czerwca.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.