Skip to content

Nowe seriale angielskie

2»

Komentarz

• edytowano January 2016
    Wreszcie obejrzałam Grand Budapest . :D R.Fiennes- super.
  • Wszystkie filmy tego reżysera są świetne.
  • los napisal(a):
    Właśnie obejrzałem Cherlaka Szolmsa. Miodzio.
    Mój syn - absolutny fan tej mini-serii (poprzedniej i zapowiedzi nowej, czyli wczorajszy seans) - dwa dni tylko gadał o tym odcinku!

Warto go obejrzeć i jeszcz raz i jeszcze, No i nową mini-serię!

Aktorzy grający holmsa i watsona - rewelacja!
  • To ja sobie pozwolę polecić moim zdaniem lepszą od Sherlocka (bo równą, podczas gdy 10 epizodów Sherlocka wygląda na wykresie jakości niczym Tatry) serię "Jonathan Strange i pan Norrell".
    Urban fantasy w realiach wojen napoleońskich.

Jak ktoś ma czas to jeszcze bardziej polecam powieść ale i serial (7 odc) miodny.
  • Hmmmmm, może się skuszę. Dla mnie seriale z GB zatrzymały sie na The Singing Detective.
  • fatuswombatus napisal(a):
    Hmmmmm, może się skuszę. Dla mnie seriale z GB zatrzymały sie na The Singing Detective.
    A dla mnie na Palliserach.

• balbina napisal(a):
    @Cyrylica

ja, kiedy patrze na te angielskie wnetrza, mam tylko jedna mysl w glowie: matko! jak oni to ogrzewali!?
    hiszpanskiej filmoteki w ogole nie znam.
    Davenio, dzięki. Świetny serial. Może masz jeszcze jakiegoś pomysła, bo kończę 3 serię?
  • Cyrylico droga,

to masz jeszcze dwie przed soba!
    szosty sezon juz tez zrobiony: na Amazonie za 46€:(
  • Odnośnie angielskich seriali to jest tylko jeden który uwielbiam i do którego powracam. Ja oglądając go po prostu zaśmiewam się do łez, ale nie wiem na ile z powodu branżowego zboczenia. Chodzi oczywiście o "Fawlty Towers" z Johnem Cleesem w roli głównej.
  • Już mi żal, że tylko dwie serie przede mną. Fantastyczna jest Maggie Smith i świetna postać, którą gra.
  • balbina napisal(a):
    Cyrylico droga,

to masz jeszcze dwie przed soba!
    szosty sezon juz tez zrobiony: na Amazonie za 46€:(
    Znalazłam na chomiku. Już obejrzałam. Nie masz tam konta? Przysłałabym Ci linka. Ale odkryłam inny serial, też superaśny - "Życie w Cranford". Zafascynowało mnie miasteczko, sprawdziłam, gdzie kręcony i się okazuje, że w cudnym Lacock. :)
  • nie mam.

ale jak zaloze, to sie zglosze do Ciebie, oki?

dzieki!
  • balbina napisal(a):
    nie mam.

ale jak zaloze, to sie zglosze do Ciebie, oki?

dzieki!
    Jasne. :) Można kupić też bez zakładania, ale chyba jeden odcinek kosztuje 4 zł.
  • Dostałam lekkiego bzika na punkcie seriali kostiumowych. Natknęłam się na taką stronkę:
    http://vider.pl/ziomek72/z-lark-rise-do-candleford-lark-rise-to-candleford-2008+dvc15

Cudny serial i mnóstwo innych seriali i filmów za free, tylko trzeba obejrzeć ze trzy reklamy na początku i w środku jakąś króciutką. Nie przeszkadza mi to, jak pomyślę, że nie płacę za te fajoskie filmy. :)
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    Odnośnie angielskich seriali to jest tylko jeden który uwielbiam i do którego powracam. Ja oglądając go po prostu zaśmiewam się do łez, ale nie wiem na ile z powodu branżowego zboczenia. Chodzi oczywiście o "Fawlty Towers" z Johnem Cleesem w roli głównej.
    Też lubię Capital City. Branżowe zboczenie dotyka wielu.
  • rdrrdr
    edytowano March 2016
    Los pisze sama prawde o Anglikach. I jeszcze: nie maja przyjaciol tylko interesy. Zadnych sentymentow.

image

EDIT: troche mnie niepokoi czy PIS ukladajac sie z Kamerunem ma jasny obraz sytuacji

• Cyrylica napisal(a):
    Dostałam lekkiego bzika na punkcie seriali kostiumowych. Natknęłam się na taką stronkę:
    http://vider.pl/ziomek72/z-lark-rise-do-candleford-lark-rise-to-candleford-2008+dvc15

Cudny serial i mnóstwo innych seriali i filmów za free, tylko trzeba obejrzeć ze trzy reklamy na początku i w środku jakąś króciutką. Nie przeszkadza mi to, jak pomyślę, że nie płacę za te fajoskie filmy. :)
    no to może spodoba ci sie @Cyrylica serial 10 Przykazań na tv puls....
    telenowela brazylijska podbija Am. Płd. i Europę

http://tvpuls.pl/seriale/dziesiec-przykazan#
  • a ktuś lubi Black Sails? choc to nie angielskie to jednak o Anglikach i z Anglikami, trzy sezony były, jeden lepszy od drugiego
  • marniok napisal(a):
    Cyrylica napisal(a):
    Dostałam lekkiego bzika na punkcie seriali kostiumowych. Natknęłam się na taką stronkę:

no to może spodoba ci sie @Cyrylica serial 10 Przykazań na tv puls....
    telenowela brazylijska podbija Am. Płd. i Europę

http://tvpuls.pl/seriale/dziesiec-przykazan#
    Dzięki, sprawdzę. :) Średnio lubię telenowele brazylijskie, ale hiszpańskich kiedyś też nie lubiłam i polubiłam.
  • tomvinci napisal(a):
    a ktuś lubi Black Sails? choc to nie angielskie to jednak o Anglikach i z Anglikami, trzy sezony były, jeden lepszy od drugiego
    Faktycznie, klasa.

Wychodzi na to, że Bear McCreary nie potrafi zrobić muzyki do złego serialu (BSG, Agenci T.A.R.C.Z.Y., Walking Dead, Demony Da Vinci, Defiance, nawet Outlander).
  • Polecam Luthera. Policyjny detektyw w Londynie, nie-Sherlock (ale tez nie x Brown)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.