To ja sobie pozwolę polecić moim zdaniem lepszą od Sherlocka (bo równą, podczas gdy 10 epizodów Sherlocka wygląda na wykresie jakości niczym Tatry) serię "Jonathan Strange i pan Norrell". Urban fantasy w realiach wojen napoleońskich.
Jak ktoś ma czas to jeszcze bardziej polecam powieść ale i serial (7 odc) miodny.
Odnośnie angielskich seriali to jest tylko jeden który uwielbiam i do którego powracam. Ja oglądając go po prostu zaśmiewam się do łez, ale nie wiem na ile z powodu branżowego zboczenia. Chodzi oczywiście o "Fawlty Towers" z Johnem Cleesem w roli głównej.
to masz jeszcze dwie przed soba! szosty sezon juz tez zrobiony: na Amazonie za 46€:(
Znalazłam na chomiku. Już obejrzałam. Nie masz tam konta? Przysłałabym Ci linka. Ale odkryłam inny serial, też superaśny - "Życie w Cranford". Zafascynowało mnie miasteczko, sprawdziłam, gdzie kręcony i się okazuje, że w cudnym Lacock.
Cudny serial i mnóstwo innych seriali i filmów za free, tylko trzeba obejrzeć ze trzy reklamy na początku i w środku jakąś króciutką. Nie przeszkadza mi to, jak pomyślę, że nie płacę za te fajoskie filmy.
Sarmata1.2 napisal(a): Odnośnie angielskich seriali to jest tylko jeden który uwielbiam i do którego powracam. Ja oglądając go po prostu zaśmiewam się do łez, ale nie wiem na ile z powodu branżowego zboczenia. Chodzi oczywiście o "Fawlty Towers" z Johnem Cleesem w roli głównej.
Też lubię Capital City. Branżowe zboczenie dotyka wielu.
Cudny serial i mnóstwo innych seriali i filmów za free, tylko trzeba obejrzeć ze trzy reklamy na początku i w środku jakąś króciutką. Nie przeszkadza mi to, jak pomyślę, że nie płacę za te fajoskie filmy.
no to może spodoba ci sie @Cyrylica serial 10 Przykazań na tv puls.... telenowela brazylijska podbija Am. Płd. i Europę
no to może spodoba ci sie @Cyrylica serial 10 Przykazań na tv puls.... telenowela brazylijska podbija Am. Płd. i Europę
tomvinci napisal(a): a ktuś lubi Black Sails? choc to nie angielskie to jednak o Anglikach i z Anglikami, trzy sezony były, jeden lepszy od drugiego
Faktycznie, klasa.
Wychodzi na to, że Bear McCreary nie potrafi zrobić muzyki do złego serialu (BSG, Agenci T.A.R.C.Z.Y., Walking Dead, Demony Da Vinci, Defiance, nawet Outlander).
Komentarz
Warto go obejrzeć i jeszcz raz i jeszcze, No i nową mini-serię!
Aktorzy grający holmsa i watsona - rewelacja!
Urban fantasy w realiach wojen napoleońskich.
Jak ktoś ma czas to jeszcze bardziej polecam powieść ale i serial (7 odc) miodny.
to masz jeszcze dwie przed soba!
szosty sezon juz tez zrobiony: na Amazonie za 46€:(
ale jak zaloze, to sie zglosze do Ciebie, oki?
dzieki!
http://vider.pl/ziomek72/z-lark-rise-do-candleford-lark-rise-to-candleford-2008+dvc15
EDIT: troche mnie niepokoi czy PIS ukladajac sie z Kamerunem ma jasny obraz sytuacji
telenowela brazylijska podbija Am. Płd. i Europę
http://tvpuls.pl/seriale/dziesiec-przykazan#
Wychodzi na to, że Bear McCreary nie potrafi zrobić muzyki do złego serialu (BSG, Agenci T.A.R.C.Z.Y., Walking Dead, Demony Da Vinci, Defiance, nawet Outlander).