romeck napisal(a): czyli żadnej porządnej... publika taka, jak zwykle - fani Gajosa&Janndy
I o to chodzi. Bo tylko ta nagroda się liczy. Dlatego powiało mi grozą.
Poza tym, czy Ty naprawdę uważasz, że jakiekolwiek nagrody przyznawane przez jakiekolwiek gremia na jakichkolwiek festiwalach są w dzisiejszych czasach "porządne"?
festiwali już nie ma, nie liczą się. teraz liczą tv talent schow
Michał Nowak25.09.18 (10:08) https://i.wpimg.pl/644x331/d.wpimg.pl/1943070921-1531578135/krzyz.jpg W Chinach płoną krzyże. Władza walczy z chrześcijaństwem Wciąż nasilają się represje komunistycznego rządu Chin wobec chrześcijan. Najgorzej jest w regionie Pekinu. Symbole wiary mają zostać zastąpione przez chińskie flagi oraz portrety przedstawicieli władzy.
Krzyże zastępowane są flagami oraz portretami prezydenta Xi Jinpinga oraz Mao Zedonga. W sieci pojawiło się nagranie, na którym widać płonący symbol wiary chrześcijańskiej na kościele w XinXiang – centralnym punkcie prowincji Henan.
Liang Zhang, 49-letni proboszcz parafii w XinXiang mówi, że w ostatnim czasie władza intensyfikuje swoje działania przeciwko wierzącym. Od obywateli Chin wymaga się, by byli ateistami.
Ogłoszono, że dzieci nie mają wstępu do kościoła, a znaki na zewnątrz budynku mają zostać zdemontowane – mówi Liang Zhang w rozmowie z ABC.
Władze wkraczają do kościołów, zabierają całe wyposażenie. Drewniane ławy oraz krzyże, a także księgi liturgiczne płoną na wielkich ogniskach. Wyznawców Chrystusa zmusza się do podpisywania dokumentów świadczących o wyrzeczeniu się religii.
Karą za sprzeciwienie się woli władzy jest utrata pracy a także pozbawienie świadczeń socjalnych. Nowe represje mają związek z umacnianiem się u władzy prezydenta Xi Jinpinga. Wielu chrześcijan modli się w domach oraz zakłada niezalegalizowane przez władzę kościoły.
Chiny z coraz większym zaangażowaniem walczą także z muzułmanami. Dociera coraz więcej informacji, na temat tworzenia specjalnych zakładów, w których wyznawców Mahometa siłą przekonuje się do porzucenia wiary. Chiny zaprzeczają tym informacjom.
Przesłodkie. Szwajcarzy cudze chwalą, swojego nie znają. Haider wynalazł populizm, a to że bełł dzieckiem w kolebce, kedy Christoph Blocher przestawiał wajchę w szwajcarskiej Demokratycznej Unii Centrum, to jakoś się im zapomniało, tak?
Nie mówiąc już o tym, że zginął za kerownicą mając 1 koma 8 wolta, a do tego wracając z klubu pedalskiego. Pytałem ja red. Sommera, był-li Haider pedałem. "Jak z nim rozmawiałem na kilka miesięcy przed jego śmiercią, to jeszcze nie był."
Pisał Rezun, że każda ewakuacja Aerofłotem do centrali zaczynała się od zastrzyku z ginem. Trudno dziś ustalić czy Haidera ktoś akurat nie ewakuował w zaświaty.
Nie mówiąc już o tym, że zginął za kerownicą mając 1 koma 8 wolta, a do tego wracając z klubu pedalskiego. Pytałem ja red. Sommera, był-li Haider pedałem. "Jak z nim rozmawiałem na kilka miesięcy przed jego śmiercią, to jeszcze nie był."
A gadali też, że mu mossad podmienił volkswagena phaetona na niepancernego.
randolph napisal(a): Pisał Rezun, że każda ewakuacja Aerofłotem do centrali zaczynała się od zastrzyku z ginem. Trudno dziś ustalić czy Haidera ktoś akurat nie ewakuował w zaświaty.
Skoro w ramach standardowego żydobolszewickiego rytuału sponiewierali nieboszczyka i sieroty, głosząc wszem i wobec, że sekretarz jego ciotem był, to chyba jednak ktoś mu podał pomocną piłę do przecięcia przewodów h. Aaa, sekretarz owszem był, ale mosadnikiem.
No bywali imperium i to nie raz. Problem w tym że oni i reszta tej grupy bardzo pragną nimi być i nie chcą się pogodzić z faktem że się nie nadają bo nie mają potencjału. Nie mają potencjału gospodarczego, ludnościowego i militarnego, a nade wszystko atrakcyjnej oferty dla wasali. Jak wielokrotnie w przeszłości chcą to osiągnąć poprzez sojusz z regionalnymi konkurentami, znaczy w ramach tej grupy. I każdy chce ten sojusz od początku zdominować. To takie sojusze zawsze rozsadza i kończy się jatkami. Mam nadzieję że USA spacyfikuje skutecznie tę niebezpieczną i szkodliwą inicjatywę.
to troche jak Międzymorze, chętnych do liderowania kilku, mało kto chce być wasalem albo junior partner Polska, Węgry to naturalne, Rumunja z powodu wsparcia USA i bardzo dobrej współpracy z Izraelem też nie odpuści
Komentarz
teraz liczą tv talent schow
https://i.wpimg.pl/644x331/d.wpimg.pl/1943070921-1531578135/krzyz.jpg
W Chinach płoną krzyże. Władza walczy z chrześcijaństwem
Wciąż nasilają się represje komunistycznego rządu Chin wobec chrześcijan. Najgorzej jest w regionie Pekinu. Symbole wiary mają zostać zastąpione przez chińskie flagi oraz portrety przedstawicieli władzy.
Krzyże zastępowane są flagami oraz portretami prezydenta Xi Jinpinga oraz Mao Zedonga. W sieci pojawiło się nagranie, na którym widać płonący symbol wiary chrześcijańskiej na kościele w XinXiang – centralnym punkcie prowincji Henan.
Liang Zhang, 49-letni proboszcz parafii w XinXiang mówi, że w ostatnim czasie władza intensyfikuje swoje działania przeciwko wierzącym. Od obywateli Chin wymaga się, by byli ateistami.
Ogłoszono, że dzieci nie mają wstępu do kościoła, a znaki na zewnątrz budynku mają zostać zdemontowane – mówi Liang Zhang w rozmowie z ABC.
Władze wkraczają do kościołów, zabierają całe wyposażenie. Drewniane ławy oraz krzyże, a także księgi liturgiczne płoną na wielkich ogniskach. Wyznawców Chrystusa zmusza się do podpisywania dokumentów świadczących o wyrzeczeniu się religii.
Karą za sprzeciwienie się woli władzy jest utrata pracy a także pozbawienie świadczeń socjalnych. Nowe represje mają związek z umacnianiem się u władzy prezydenta Xi Jinpinga. Wielu chrześcijan modli się w domach oraz zakłada niezalegalizowane przez władzę kościoły.
Chiny z coraz większym zaangażowaniem walczą także z muzułmanami. Dociera coraz więcej informacji, na temat tworzenia specjalnych zakładów, w których wyznawców Mahometa siłą przekonuje się do porzucenia wiary. Chiny zaprzeczają tym informacjom.
(chciałem w swoim wątku, ale dlaczego nie w tym?)
moja praca (zdjęcie) w Sejmie!
miejsce śmiertelnego wypadku Joerga Heidera, ojca narodowych prawic w Europie po powstaniu EU
zginął 10 lat temu
tu artykuł ze Szwajcarji, pisza że z niego i Trump i Le Pen
https://www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/der-mann-der-den-modernen-rechtspopulismus-erfand/story/13561380
https://pl.wikipedia.org/wiki/Szwajcarska_Partia_Ludowa
https://pl.wikipedia.org/wiki/Christoph_Blocher
dokształt na całego
chętnych do liderowania kilku, mało kto chce być wasalem albo junior partner
Polska, Węgry to naturalne, Rumunja z powodu wsparcia USA i bardzo dobrej współpracy z Izraelem też nie odpuści