marniok napisal(a): Radio pewnie było na baterie....
bez żartów , wpadło mi radio z lista przebojów pr.3 na kablu. Pamiętam, ze mnie ścięło i z najwyższym trudem wylazłem z wanny,. Potem w szoku na golasa wparowałem do salonu gdzie mama przyjmowała koleżanki. Czyli Śmierć , cud i wstyd w jednym.
Zostawienie Kurdów samym sobie nie uspokoi ich i nie uciszy tylko przeciwnie. Nie będą mieli innego wyjścia jak uderzyć znowu w Turcję. Turcja i Iran są konkurentami i raczej nie ma szans na ich porozumienie. Rosja bez któregoś z tych państw nie ma na Bliskim Wschodzie co robić i jak tam dotrzeć. Chiny tak samo z tym że Turcja jest dla nich mało przydatna i za droga. Kurdowie wcale nie są bez wyjścia. Z pomocą Chin i Iranu są w stanie rozwalić Turcję i zapewnić im dostęp do Morza Śródziemnego via Syria. Oczywiście USA są w stanie z Izraelem to spacyfikować ale o wiele drożej, tak z kilkadziesiąt razy drożej, niż utrzymanie Syrii i Kurdów w Iraku i Rożawie. Decyzja o wycofaniu jest kretyńska.
Zaintrygowalo mnie to zdjęcie i napis. A mianowicie pytanie co łączy oryginalny obraz Jezusa Milosiernego z Całunem Turyńskim? @romeck ty bardzo dokładnie opisywałeś gdzieś różnice pomiędzy oryginalnym a najpopularniejszym obraz "Jezu ufam Tobie". Wiesz coś na ten temat? Tzn aby twarze z obu wizerunków przystawały do siebie, były podobne lub wręcz identyczne? Jednym słowem czy istnieje między nimi zależność jak pomiedzy Całunem, chustą z Oviedo i Manopello?
marniok napisal(a): Zaintrygowalo mnie to zdjęcie i napis. A mianowicie pytanie co łączy oryginalny obraz Jezusa Milosiernego z Całunem Turyńskim? @romeck ty bardzo dokładnie opisywałeś gdzieś różnice pomiędzy oryginalnym a najpopularniejszym obraz "Jezu ufam Tobie". Wiesz coś na ten temat? Tzn aby twarze z obu wizerunków przystawały do siebie, były podobne lub wręcz identyczne? Jednym słowem czy istnieje między nimi zależność jak pomiedzy Całunem, chustą z Oviedo i Manopello?
coś ci się w głowie przypomina....
a podawałem juz na naszym forum!!!
otóż twarz z obrazu wg wizji św, Faustyny IDEALNIE nakłada się na się twarz z całunu (i to musi być oryginalny, czyli pierwszy, czyli malowany pod czujnym okiem samej Faustyny, zresztą jest właśnie na plakacie, kopia 1:1 wisi w klasztorze sióstr Faustynek w Myśliborzu i robi wrażenie)
zaraz go poszukam.
2. nie istnieje taka zależność z głównej przyczyny: tamte trzy utworzone są mocą boską, technologią niedostepną dziś (i pewnie nigdy) i w zasadzie wiernym, dosłownym odtworzeniem twarzy, tutaj, obraz to jednak ręka malarza... powiedzmy, że PRAWIE idelanie
Ciekawostka aktualna, za to mało sympatyczna - otóż polski, oryginalny napis "Jezu ufam Tobie" został przez braci Litwinów zakryty. Obok obrazu jest tablica z całą listą tej modlitwy-zawierzenia w wielu językach, również naszym. Taka to odmiana tolerancji?, równouprawnienia?, ... nie wiem, jak to określić.
Maria napisal(a): Ciekawostka aktualna, za to mało sympatyczna - otóż polski, oryginalny napis "Jezu ufam Tobie" został przez braci Litwinów zakryty. Obok obrazu jest tablica z całą listą tej modlitwy-zawierzenia w wielu językach, również naszym. Taka to odmiana tolerancji?, równouprawnienia?, ... nie wiem, jak to określić.
zazdrość i głupota prowadzące do buntu przeciw Panu Jezusowi, który powiedział wyraźnie, jaki ma być napis w jakim języku
Maria napisal(a): Ciekawostka aktualna, za to mało sympatyczna - otóż polski, oryginalny napis "Jezu ufam Tobie" został przez braci Litwinów zakryty. Obok obrazu jest tablica z całą listą tej modlitwy-zawierzenia w wielu językach, również naszym. Taka to odmiana tolerancji?, równouprawnienia?, ... nie wiem, jak to określić.
? I tak napisu nie było widać (jest/byl na ramie obrazu)
@romeck - moja informacja pochodzi od bezpośredniego pielgrzyma i jest nowsza niż to zdjęcie. Chyba że na skutek interwencji napis został odsłonięty w ostatnich dwóch-trzech miesiącach. I nie rozumiem, co oznacza Twoje określenie "I tak napisu nie było widać".
Komentarz
Wątpię by to było podłączone finalnie do prądu ale za sam pomysł należy się pochwała....
Raczej 2w1:
porażenie (prądem) i przerażenie (widokiem koleżanek mamy)
Kto to ten chasyd obok pp. Prezydenta?
Rożawa, Kurdystan w Syrji
Po o po to było spotkanie w Warszawie
Zaintrygowalo mnie to zdjęcie i napis. A mianowicie pytanie co łączy oryginalny obraz Jezusa Milosiernego z Całunem Turyńskim?
@romeck ty bardzo dokładnie opisywałeś gdzieś różnice pomiędzy oryginalnym a najpopularniejszym obraz "Jezu ufam Tobie".
Wiesz coś na ten temat? Tzn aby twarze z obu wizerunków przystawały do siebie, były podobne lub wręcz identyczne? Jednym słowem czy istnieje między nimi zależność jak pomiedzy Całunem, chustą z Oviedo i Manopello?
i dalej w wyjaśnieniach reżysera.
A tu inne źródło informacji:
http://www.faustyna.eu/zgromadzenie2_pl.htm
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
a podawałem juz na naszym forum!!!
otóż twarz z obrazu wg wizji św, Faustyny IDEALNIE nakłada się na się twarz z całunu
(i to musi być oryginalny, czyli pierwszy, czyli malowany pod czujnym okiem samej Faustyny,
zresztą jest właśnie na plakacie,
kopia 1:1 wisi w klasztorze sióstr Faustynek w Myśliborzu i robi wrażenie)
zaraz go poszukam.
2. nie istnieje taka zależność z głównej przyczyny: tamte trzy utworzone są mocą boską, technologią niedostepną dziś (i pewnie nigdy) i w zasadzie wiernym, dosłownym odtworzeniem twarzy,
tutaj, obraz to jednak ręka malarza... powiedzmy, że PRAWIE idelanie
chusta a Manopello - obraz Faustyny
I tak napisu nie było widać (jest/byl na ramie obrazu)
I nie rozumiem, co oznacza Twoje określenie "I tak napisu nie było widać".
na zdjęciu (wstawiłem wyżej) widać, jak widać...