14 lutego 2017 Ambasador z wizytą w berlińskiej siedzibie Chabad Lubawitsch Prof. Andrzej Przyłębski spotkał się w poniedziałek, 13 lutego, z przewodniczącym Centrum Kulturalno-Edukacyjnego Chabad Lubawitsch Rabinem Yehudą Teichtalem.
Maria napisal(a): Ciekawostka aktualna, za to mało sympatyczna - otóż polski, oryginalny napis "Jezu ufam Tobie" został przez braci Litwinów zakryty. Obok obrazu jest tablica z całą listą tej modlitwy-zawierzenia w wielu językach, również naszym. Taka to odmiana tolerancji?, równouprawnienia?, ... nie wiem, jak to określić.
Kochana, Litwini, a konkretnie biskup ichniejszy, ukradli obraz Milosiernego, z kosciola poslkiego i przeniesli go do kosciola, ktory panu bskupowi bardziej odpowiadal. a wszystko to niestety z blogoslawienstwem Jana Pawla II, ktory w tej kwestii dal biskupowi "wolna reke". No i Litwin pokazal na co go stac. Nie po raz pierwszy. Tak, ze, zero zludzen...
Maria napisal(a): @romeck - moja informacja pochodzi od bezpośredniego pielgrzyma i jest nowsza niż to zdjęcie. Chyba że na skutek interwencji napis został odsłonięty w ostatnich dwóch-trzech miesiącach. I nie rozumiem, co oznacza Twoje określenie "I tak napisu nie było widać".
to oznacza, ze Polacy uwielbiaja uprawiac chciejstwo. "nic sie nie stalo, nic sie nie stalo..."
Maria napisal(a): Ciekawostka aktualna, za to mało sympatyczna - otóż polski, oryginalny napis "Jezu ufam Tobie" został przez braci Litwinów zakryty. Obok obrazu jest tablica z całą listą tej modlitwy-zawierzenia w wielu językach, również naszym. Taka to odmiana tolerancji?, równouprawnienia?, ... nie wiem, jak to określić.
Kochana, Litwini, a konkretnie biskup ichniejszy, ukradli obraz Milosiernego, z kosciola poslkiego i przeniesli go do kosciola, ktory panu bskupowi bardziej odpowiadal. a wszystko to niestety z blogoslawienstwem Jana Pawla II, ktory w tej kwestii dal biskupowi "wolna reke". No i Litwin pokazal na co go stac. Nie po raz pierwszy. Tak, ze, zero zludzen...
Brzost napisal(a): Swoją drogą znamienne że wokół Bolka kręcił się najgorszy sort kapłańskiego stanu.
Ale logiczne. Głównego ajenta ubecja obstawiała ajentami pomniejszymi. A z kolei ajentem w sutannie mógł zostać głownie taki sukinkot, który wisiał na odpowiednio solidnym haku.
Komentarz
(i po odnośniku - to ze strony ambasady Polski w Berlinie)
edit: znalazłem czyli jednak-aż nie w Walentynki
====
ciekawe, co mamy do tej sekty?
Winnica we Francji.
nie, nie wspolzlodziejj: typowy Polak. nie lubi wladzy, nawet jak zostala Mu dana...
(bo z pierwszej ręki)
widać że pozowane i widać pewien brak doświadczenia w tej sytuacji, ale sympatyczne nad wyraz
Shogun!
Kiełbasa wyborcza?
👣
🐾
🐾
ksiadz Cybula.
Osiejuk na Salon24 o wywiadzie ks. Cybuli, 2009 rok