Skip to content

Wybory już były

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Kopara zdaje się tego nie wie i dobrze. Kaczyński, Duda i Szydło to wiedzą i też dobrze.

Ludzie nie będą wybierać między PO a PiSem a między Dudą a nie-Dudą - czy chcą aby prezydent Duda miał współpracujący z nim rząd czy też chcą mu (i sobie też) zrobić na złość i sparaliżować Polskę. Dlatego kampanię wyborczą Duda prowadzi w stopniu nie mniejszym niż Szydło.

Kopara zaś prowadzi pustą kampanię prezydencką - lansuje siebie na pozycję "matki narodu", kiedy wiemy, że nie może jej zająć. Jakby byli mądrzy prowadziliby kampanię maksymalnie merytoryczną i niekonfrontacyjną - by przekonać Polaków, że oni też są w stanie w stanie współpracować z prezydentem Dudą.

Obstawiam wielkie zwycięstwo PiSu, może nawet ponad 50%.
«1

Komentarz

• Dlatego doskonale, że współpracę z prezydentem rozpoczęli od buczenia. Czekamy na więcej.
  • loslos
    edytowano August 2015
    To źle dla nich i dobrze dla świata, bo Duda wyciąga rękę. Do kogo ten Duda tę rękę wyciąga? Gupie pytanie - do siebie samego i wszystkich, którzy zechcą go poprzeć. A ci co go nie poprą to warchoły, których trzeba odrzucić. A jak kto odrzucić nie chce? To też jest warchoł. Jeden naród, jeden prezydent.

To dosyć paskudna narracja, aż dziw, że PO dała sobie ją wcisnąć. Ale wszystko złe użyte przeciw PO, staje się dobre.
  • Ależ oczywiście, że należy. Wróg ma dwie opcje do wyboru - albo tę rękę podejmie i przestanie istnieć (bo jego istnienie polegało na sprzeciwie) ale odepchnie i stanie się wyrzutkiem. Nie ma silnych na narrację większościową, dlatego nie należy z nią walczyć, walczyć trzeba o to, by nam jej nie narzucono. PO dało się ją narzucić i w tym momencie przestała istnieć.
  • Nawet jeśli już kurz opadł po Stalingradzie (wybór prezydenta), to do wywieszenia zwycięzskiej flagi w Berlinie (wybór Izb) jeszcze trochę zostało.

Kopacz & Misiek Co. narazie strzelają samobuje, ale aby nie było po drodze Powstania Warszawskiego - odpalą jakąś hekatombę i znów wygra... PSL.
  • Wygląda na to, że Schetyna i Siemoniak, inaczej niż reszta PO, wybrali opcję nr 1.
  • Paradoksalnie - zrobienie jatki rękami Grzesia jest jedyną szansą ocalenia PO.
  • Pierwsza Dama wyglądała wczoraj jak królowa; rzeczywiście, podnoszenie rąk na królową ludzkich serc (którą niechybnie się stanie) to samobójstwo.
  • Pierwsza Dama wyglądała wczoraj jak królowa; rzeczywiście, podnoszenie rąk na królową ludzkich serc (którą niechybnie się stanie) to samobójstwo.
    http://www.dw.com/pl/die-welt-o-dudach-andrzej-to-polski-kennedy-agata-to-lady-diana/a-18632880
  • Co do Dudowej, to nawet parówy kadzą.
  • O ile posiada ujmujące ciepło i wdzięk śp. Marii Kaczyńskiej, jej naturalną prostotę w relacjach z ludźmi i inteligencję - to Polska jest nasza!
    A na pewno posiada, bo przecież Pan Prezydent Duda nie ożeniłby się z byle kim :)
  • Ja to widzę inaczej: kluczem do serc Polaków i Polek jest raczej swego rodzaju szlachetny dystans, którego Pierwszej Damie - tak mi się wydaje - nie brakuje :)
  • Nie bójmy się tego powiedzieć: mamy najpiękniejszą parę prezydencką w Europie.
  • ja mysle, ze na swiecie.
  • edytowano August 2015
    Tadla wyciągnęła Krzyżanowską, żeby trochę pojeździła po Dudzie i PiSie. To chyba w ramach zalecanego przez Michnika "słuchania mądrzejszych? ;)
    To chyba dobra wiadomość, że w poszukiwaniu bicza na Dudę i PiS, mogą tylko grzebać w śmietniku historii? :)

Edit: Oddaję Krzyżanowskiej, że co bardziej ordynarne podpuchy konkubiny Kreta zauważa i im nie ulega.
  • Kret to taki środek do czyszczenia toalet?
  • A co to jest "Krzyżanowska"? Serio pytam. Była kiedyś taka aktorka, Budzisz-Krzyżanowska, ale dawno o niej nie słyszałem.
  • Kret to taki środek do czyszczenia toalet?
    i do przepychania rur.
  • loslos
    edytowano August 2015
    A co to jest "Krzyżanowska"? Serio pytam. Była kiedyś taka aktorka, Budzisz-Krzyżanowska, ale dawno o niej nie słyszałem.
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Olga_Krzy%C5%BCanowska
  • Piękny wiek... Teraz mięsie dopiero w pamięci odetkało. Platfusy to sadyści.
  • Nuale p. Olga też najwyraźniej lubi klimaty BDSM.
  • Ona, niestety, od początku politycznej kariery była pożyteczną.
    Inaczej by ją nie wyciągali z rekwizytorni.
  • 25% platforma ma wbrew wszystkiemu
  • Kopacz prawdopodobnie podswiadomie nasladuje Tuska, ktory przeciez mial byc prezydentem w 2005 :)

PO mogloby zrobic pozytywna i merytoryczna kampanie ale czy ktosby im uwierzyl po 8 latach dominacji? Po tasmach i roznych innych swinstewkach, ktore na pewno w ciagu tych 8 lat sie pojawily.

PO byla silna przez swoj wizerunek i wlasnie stracila swoj najwazniejszy atut. Nie pisza o tym jak tapnela gielda to mianowniu PAD, moze przez weekend. Ale prawdopodobnie rynki wola kleczacego PAD niz popelniajacego gafe za gafa i nie budzacego juz zaufania PBK.

Albo mieszaja w tym inni szatani, dla wiekszej zabawy poprzebierani w cudze fatalaszki. Ale o tym, jak latwo sie domyslec, nic nie wiem.

• Matka Kurka twierdzi, że platfusy świadomie grają już tylko na najgłupszy i najbardziej zajadły beton, by ocalić twarde dżondro w okolicach 15%.

Mam nadzieję, że się nie myli.
    http://www.dw.com/pl/die-welt-o-dudach-andrzej-to-polski-kennedy-agata-to-lady-diana/a-18632880
    Mm nadzieję, że to czysty przypadek, chyba nawet tak sądzę, ale zimne ciary mnie przeszły, kiedy niemiecka gazeta porównała parę prezydencką do Diany i Kennedy' ego, a gdzieś w tle mamy Smoleńsk.
  • Antyklerykalny chip GW tez nie pomaga PO. Po fotoradarach, podwyzszeniu VAT, wyzszym wieku emerytalnym, klopotach z kredytami to Kosciol szkodzi gospodarce? Po spolecznej akceptacji dla gejow, zdjeciu krzyza, teczy na Placu Zbawiciela, triumfalnym marszu PO przez 8 lat, po zalewie nienawisci od 2005 i potem po 2010 to Kosciol rzadzi w Polsce?

Te dwie linie ataku sa idiotyczne.
    Mm nadzieję, że to czysty przypadek, chyba nawet tak sądzę, ale zimne ciary mnie przeszły, kiedy niemiecka gazeta porównała parę prezydencką do Diany i Kennedy' ego, a gdzieś w tle mamy Smoleńsk.
    też się niepokoję
  • Twarde jądro, to może być pomysłem, czyli idziemy do opozycji i będziemy łajdakami gorszymi niż w latach 2005-2007 więc trwajcie przy nas bo charchów na pisory wam nie zabraknie. To gra na częściowe przejęcie sierotek po biłgorajskim bimbrowniku oraz podszczypanie ciasteczek.
  • To zły pomysł. Pamiętajmy o kilku komisjach sejmowych, które wprasują resztki PO w ancwalt. Mogą się uratować tylko jako lojalna opozycja.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.