Jestem tylko ciekawy czy kapituła podała uzasadnienie swojego wyboru. Bo jeżeli Jaro chowa się strategicznie i nienawistnie milczy, no to chyba takie wydarzenie nie przejdzie bez echa. Chyba, że przejdzie, mejnstrim ma zagwozdkę teraz.
A więc jesteśmy już na etapie, w którym byznesmłeni z TenKraju zadają sobie pytanie na głos: ile trzeba mieć, żeby ryzykować w razie, że się straci? :-?
No to jest silny sygnał, że nie będzie nieszczęścia jak PiS wygra. Rysiu z fotki chyba się zmartwił. Biznes mówi, że liczy się biznes, a nie lęki artystów szukających sponsorów i redaktorów szukających reklamodawców.No i biznes chciałby zapewne, aby ktoś o nim myślał, rozumiał co do niego biznes mówi i załatwiał co się da załatwić dyplomacją biznesową, a nie tylko wyciągał łapę po datki, wpychał swojaków nieudaczników na niepotrzebne stanowiska i rozdawał kontrakty za przychylne artykuły w FAZ i FT oraz urzędnicze posady w Brukseli.
No chyba... bo poziom absurdu nie pozwalał mi zasnac spokojnie- wierchuszka PO, jednogłośnie, jeszcze Karnowski zapowiadał... chodził mi po głowie rym: "- Leokadio! Coś się chyba zmieniło, włącz no prędko radio!"
Przerabiałem to w 2005 roku Tusk 60% Kaczyński 40% a banksterzy snują plany jak się z Kaczyńskim dogadaćpo jego wygranej. Świat bywa czasem inny niż się nam wydaje.
Najgorsze jestto, że banksterzy są już bliżej niż się wydaje. Wiewiórki anonimowo ćwiąkają... wróć, wiewiórki otwarcie i pod nazwiskiem oficjalnie ogłaszają (choć jeszcze nie dla prasy), że banksterzy kontrolują przybory szewskie. Szkockich instrumentów muzycznych chyba jeszcze nie ale ciężko nad tym pracują.
Komentarz
Nagroda ponoć została przyznana jednogłośnie - 29 głosów za, 0 - przeciw.
JORGE>
JORGE>
JORGE>
:-?
Stanisław Janecki @St_Janecki 1 godz.1 godzinę temu
Z biznesowego na polski to się przekłada tak: prosimy tylko o lekkiego kopa w d..., bo się poprawimy. :-)
Stanisław Janecki @St_Janecki 1 godz.1 godzinę temu
Najgorsi są rewolucjoniści/kontrrewolucjoniści ostatniej chwili. W zasadzie oportunistyczna szumowina. :-)
Człowiek Roku 2014 Forum Ekonomicznego - Jarosław Kaczyński
===
[bez komęta]
acha, 85% Rady "za", a nie jednogłośnie/100%
Michal Setlak
@michalsetlak
@MarekTatala Nagroda dla ekonomicznego ignoranta... Forum zostało skompromitowane.
ad.2 Mądrej głowie dość dwie słowie.
summa
Co głupi straci, tym się mądry wzbogaci.
"- Leokadio!
Coś się chyba zmieniło, włącz no prędko radio!"