Skip to content

Co z tymi mediami?

2»

Komentarz

• Nie mam dostępnej tej broni tutaj
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Pomysł z opodatkowaniem reklamy promuję prywatnie od dawna. Jest wiele powodów po temu. Podany przez Kolegę DMC nie przyszedł mi do głowy, ale to dodatkowy dobry argument. Inne powody to:
    - wyrównanie szans rynkowych małych, średnich i wielkich przedsiebiorstw - dla tych pierwszych reklama w mass mediach i outorowa jest praktycznie niedostępna
    - ograniczenie zaśmiecania krajobrazu - miast i dróg przelotowych bilbordami, szyldami i innym śmieciem
    - ochrona srodowiska - ograniczenie zuzycia papieru, opakowań i energii
    - poprawa sytuacji konsumentów - więcej informacji mniej reklamy
    Reklama powinna być oparta na rynku, rynek wszystko sam wyreguluje.
    Aby rynek działał, powinny też działać sądy. W Polsce Bronek może zdradzić Platformie termin wyborów, żeby
    zarezerwowała sobie bilboardy na reklamę i można im co najwyżej skoczyć.
  • W temacie mediów zawsze polecam fim 'Gracze' a po drugie pytanie po co te media?
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    W temacie mediów zawsze polecam fim 'Gracze' a po drugie pytanie po co te media?
    Żeby je..ć qrwy i złodziei
  • Nu, skoro już o tem mowa, to może dajcie znać, czy w TVN należycie chronią dziedzictwo Jana Pawła II, bo nie ukrywam, że po zaoraniu Czerskiej bym udał się z radłem na Wiertniczą.
  • romeck napisal(a):
    A ja lubię przyrodnicze filmy BBC. W telewizorze. O!
    A jak sobie kolega radzi z lekramami? Przewija na nagrywarce?
    Co do telewizji w ogóle to odsyłam do klasyka: płeć jest jak telewizor, telewizor jest jak płeć - można nie używać ale trzeba mieć.
    Przy czym dziś to już niekoniecznie oznacza antenę, wystarczy internet.
  • przemk0 przejął się:
    A jak sobie kolega radzi z lekramami?
    Nie radzę sobie.... :/

Ale, ale - na TVPolskie kanały reklamy nie przerywają* programów/filmów.
    *Nie do końca. Sprytnym ominięciem ustawowego zakazu producent TVP poszedł po rozum do głowy i zamiast jednego 45-o minutowego odcinka jakiegoś serialu puszcza pod rząd dwa po 22 minuty, z reklamą między rzędami.

• Nie zgodził się bo konkurencyjny do pracodawcy? Normalnie ukłony!
  • TVP ignoruje istnienie Prezydenta RP.
    Z meczu - ani jednej migawki. .
    Z dzisiejszej wizyty królewskiej belgijskiej pary - zero info.
    PP. Dudowie zbyt dobrze wyglądają, więc kerownictwo tvp obawia się, ze ich pokazywanie mogłoby skutkować wzrostem popularności PiSu.
  • Mania napisal(a):
    TVP ignoruje istnienie Prezydenta RP.
    Z meczu - ani jednej migawki. .
    Z dzisiejszej wizyty królewskiej belgijskiej pary - zero info.
    PP. Dudowie zbyt dobrze wyglądają, więc kerownictwo tvp obawia się, ze ich pokazywanie mogłoby skutkować wzrostem popularności PiSu.
    Tak więc dobrze zrobiony, konkurencyjny serwis informacyjny adresowany do szerokiego widza w prawicowym medium może wypchnąć z rynku telewizję, za przeproszeniem, publiczną. Jest biznes do zrobienia.
  • Ten biznes powinien podjąć TVN lub Polsat. TVN ma za krótko nowego właściciela, albo ten właściciel jest bez refleksu.
  • Rafał napisal(a):
    Ten biznes powinien podjąć TVN lub Polsat. TVN ma za krótko nowego właściciela, albo ten właściciel jest bez refleksu.
    Raczej bez woli zmian
  • Nie wiem. Może. A czego wolę ma? Czy ogladalność mu się utrzyma albo wzrośnie przy tej linii programowej? Ma zamiar zostać stacją wymierających lemingów?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.