Skip to content

Duda jest najlepszy, nawet jak go nie ma ;)

1235»

Komentarz

• ...co tam pozycja

...to przede wszystkim nie licuje przecież, tak nie można

...ale przede wszystkim pokazuje "pozycję" AD w PiS

• edytowano 3 September

@Filioquist powiedział(a):
    ...co tam pozycja

Byli prezydenci z zasady po skończeniu kadencji nie zajmują się bieżąca polityka w macierzystej partii. Nie tylko w Polsce ale i np. w USA oraz Francji.

• Nie, ma realny dorobek. W kwestii ukraińskiej. Oczywiście, jeśli wierzyć Parafianowiczowi i samemu Dudzie.

• @MarianoX powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):
    ...co tam pozycja

Byli prezydenci z zasady po skończeniu kadencji nie zajmują się bieżąca polityka w macierzystej partii. Nie tylko w Polsce ale i np. w USA oraz Francji.

...ale w otoczeniu PiS ponoć są lub mogą być te think-tanki itp., to miałem na myśli

Czy byli prezydenci zostają dziennikarzami, publicystami?

• Nie trzeba być dziennikarzem, żeby wypowiadać się w mediach. Wystarczy być człowiekiem, który ma coś ciekawego do powiedzenia światu.

• edytowano 3 September

@Inż powiedział(a):
    Nie trzeba być dziennikarzem, żeby wypowiadać się w mediach. Wystarczy być człowiekiem, który ma coś ciekawego do powiedzenia światu.

...zrozumiałem, że ma robić programy a nie być gościem

Kanał Zero ma nowego autora. Prezydent Andrzej Duda nagra 16 odcinków na 16 gorących tematów. Kilkudziesięciu rozmówców, migawek, sytuacji. Wspomnienia i spojrzenie na bieżące kwestie

• edytowano 3 September

@Inż powiedział(a):
    A jak Uwarzam Że to jest dobra decyzja. Były prezydent to nie jest święty do noszenia na rękach,

...reprezentuje lub powinien reprezentować majestat Rzeczpospolitej i w związku z tym powinien zachowywać odpowiednią powagę

Jeśli chodzi o zajęcia po kadencji oznacza to rozmaite "przewodniczenie", "zasiadanie", "zaszczycanie obecnością", patronowanie, wykłady, misje międzynarodowe itp.

A nie prowadzenie komercyjnych audycji publicystycznych na Youtube

• @Filioquist powiedział(a):

@Inż powiedział(a):
    Nie trzeba być dziennikarzem, żeby wypowiadać się w mediach. Wystarczy być człowiekiem, który ma coś ciekawego do powiedzenia światu.

...zrozumiałem, że ma robić programy a nie być gościem

Kanał Zero ma nowego autora. Prezydent Andrzej Duda nagra 16 odcinków na 16 gorących tematów. Kilkudziesięciu rozmówców, migawek, sytuacji. Wspomnienia i spojrzenie na bieżące kwestie

Tutaj brzmi to nieco inaczej niż odebrałem to wcześniej.
    Zobaczymy jak będzie.

@Inż powiedział(a):
    A jak Uwarzam Że to jest dobra decyzja. Były prezydent to nie jest święty do noszenia na rękach,

...reprezentuje lub powinien reprezentować majestat Rzeczpospolitej i w związku z tym powinien zachowywać odpowiednią powagę

Jeśli chodzi o zajęcia po kadencji oznacza to rozmaite "przewodniczenie", "zasiadanie", "zaszczycanie obecnością", patronowanie, wykłady, misje międzynarodowe itp.

Wszystko zależy jak to będzie wyglądać w szczegółach. Jeśli audycja będzie pod merytoryczną kontrolą PAD, a tematyka i forma będzie adekwatna do powagi zwolnionego urzędu, to będzie znacznie godniej i być może z większym pożytkiem dla życia publicznego, niż "wykłady" i odbieranie setnego honoriskausa

@Inż powiedział(a):

Kto z chłopem pije, ten z nim pod płotem leży. Wciąż mi się przypomina zadek szansonistki wypięty na Prezydenta.

@Inż powiedział(a):

Albo reklamy cinkciarza.pl, prawda?

• Powaga, powagą, ale wciąż trwa bitwa o Polskę, więc edukowanie młodych (większość widzów kanału 0) jest rzeczą bardzo pożyteczną, a Duda -jakkolwiek go oceniamy- jest po jasnej stronie mocy i jest dobrym mówcą, poza tym teraz może sobie pozwolić na więcej w swoich wspomnieniach, refleksjach, opiniach.
    Moja osoba pochwala kontakt z kanałem 0.

PS A wiecie, że Stanowski stara się o licencję na telewizję?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.