Skip to content

A tak w ogóle: jakiś Front Jedności się tworzy?

2»

Komentarz

• rdrrdr
    edytowano October 2015
    Ja wiem co sie stanie w mediach. Propagande sukcesu zastapi propaganda porazki, wyciaganie nieistotnych szczegolow, dyskusja panelowa nad kazda bzdura, dzielenie wlosa na czworo, wieszczenie nadchodzacej zaglady itp.

Tyle, ze kiedys gladko wyrazajacy sie dzentelmen w garniturze byl przekonujacy i budzil respekt. Dzis bedzie znacznie trudniej.

EDIT: w pewnym momencie to wszystko spietrzy sie tak bardzo, bedzie tak niemozliwe do zniesienia i wytrwania, ze ludzie zapragna "normalnosci"

I cykl sie powtorzy. Ale to juz jest jedynie wild guess.

Na ogol nie mozna wejsc dwa razy do tej samej rzeki.

EDIT2: http://www.kontrowersje.net/salon_wylecia_z_matrixu_i_kona_w_rzeczywisto_ci
  • No przesadziłem z tym "wszystcy" albo z pojemnością "prawie". Oczywiście, że lemingi dalej istnieją, chociaż dużo mniej liczne. Jeśli dotąd nie zwróciły z pędu ku przepasci to juz jest za mało czasu ich zatrzymać. Trzeba wygrać i zamknąć tę droge i wtedy dopiero może otrzeźwieją. Oczywiście, że w konszachty z tą skorumpowana władzą jest uwikłana spora grupa ludzi skundlonych, z nieczystym sumieniem i w strachu przed prawem i sprawiedliwością (nie PiSem tylko tym ze PiS je uwolni - zwyczajnie zastosuje wobec nich). To jest jednak mniejszość. Niech sobie głosują na PO, Nowoczesną, ZL, PSL. Oni nie są do pozyskania.
  • rdr napisal(a):
    Nie znam wiarygodnosci zadnego z tych zrodel ale wkleje:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/analitycy-pis-szczeka-ale-nie-ugryzie-7282118.html
    P. Michał siedzi (wbrew pozorom!) okrakiem na płocie. Ale już specyficzny tytuł newsa pochodzi od zatroskanej redakcji.
  • Ach, no i zapomnialem o straszliwym wstydzie i izolacji w Europie. Bedziemy osmieszeni i osamotnieni na arenie miedzynarodowej. Francuz bedzie uprawial wiecej seksu niz my, Holender wiecej jadl sera, Niemiec bedzie mial wiecej lub mniej samochodow, raz jedno bedzie wada drugi raz zaleta. W Le Monde pojawia sie krytyczne artykuly i karykatura z ziemniakiem i burakiem (bo jak narysowac maliniaka). Jedzenie karpia na Wigilie bedzie najwiekszym obciachem a jesli przerzucimy sie wszyscy na sushi to ono stanie sie powodem do wstydu. I tak dalej.

A smutna konstatacja jest taka: bedziemy sie tym przejmowac zamiast ignorowac, samoistnie nadajac temu znaczenie.

Ale wedlug mnie jeszcze nie wiadomo co bedzie.
  • "Ale wedlug mnie jeszcze nie wiadomo co bedzie. "

Mistrz! Po tych wszystkich czarnych scenariuszach napisać coś takiego...
  • Mistrz! Po tych wszystkich czarnych scenariuszach napisać coś takiego...
    Ojtam. Jest postęp :)
  • To nie sa scenariusze. To streszczenie poprzednich lat. A moze wszystko runie w otchlan, przepadnie z szatanskim chichotem?

Czy w ich obronie staja jakies autorytety, pisza piosenki, recytuja z wsciekloscia, daja uderzac sie w miekka kosc ciemienia? I oczym jest jest ta piosenka?

• Liz daje do pieca. Oni muszą być strasznie spanikowani.
  • Może znają inne sondaże, może okazuje się, że dojścia sprzed 8 lat się skończyły
  • los napisal(a):
    Liz daje do pieca.
    A jemu - palą kitę!

w hajdparku

• To nie jest wzmożenie hejtu w nadziei na zmniejszenie porażki, oni naprawdę odpuścili i folgują sobie, bo wiedzą, że to nic nie zmieni.
    Ciekawe.
  • Przeceniasz element racjonalny. Po prostu - puściły zwieracze.
  • los napisal(a):
    Przeceniasz element racjonalny. Po prostu - puściły zwieracze.
    Zakładam, że emocje to pokłosie realnego strachu, a jednak Liz to raczej idiotą nie jest.

• BTW ta ich projekcja dobrze pokazuje, jak oni traktowali 'naszych' (i to nie jest jedynie intelektualna konkluzja tylko analiza statystyk)
  • Maupa Pref na sasiednim forum bardzo madrze napisala: nie traktuja jak swojej wlasnosci, bo o swoja wlasnosc normalny czlowiek dba. Moje uklony.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.