Debata Szydło-Skrobacz jest sensowna
Gdyby była debata wszystkich partii starujących w wyborach, to przedstawiciel PiS poza dziennikarzami miałby wszystkich przeciwko sobie (no chyba że ZLew by wystawił Czarzastego). Nie rozumiem jak PO mogło to przegapić.
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Z drugiej jednak strony, cały czas uważam, że trochę zbyt dużo uwagi przywiązuje się tej debacie. Ludzie raczej całą sprawę oleją.
JORGE>
Zarówno uspokajacz (relanium itp) dla wyciszenia wrodzonej nerwicy, jak i amfa dla wyostrzenia umysłu- zażyte przez kandydatkę PO mogłyby skutkować katastrofą na skalę niewyobrażalną ), więc pocieszmy się, że EK niczego nie zażyje i będzie po prostu sobą.
A co do pani BSz. to oprócz wrodzonego wewnętrznego spokoju, ma ona jeszcze jedna przydatną w polityce cechę: potrafi przywalić bez mrugnięcia okiem i bez chamstwa. Tak że w wymianie zdań między paniami spodziewam się nokautu.
Oczywiście - obydwa sztaby wiedzą, jakie mogą być, ale często przecinek w zdaniu zmienia jego wydźwięk i siłę rażenia.
Samo pytanie czasem wystarczy, jak właśnie przypomniał tvn24 (widziałem w sieci), który pokazał ten fragment debaty Tusk-Kaczyński, gdzie Tusk zadał niby pytanie, czy pamięta jak się spotkali kiedyś w windzie o in mu powiedział, że m w kieszeni pistolecik i w każdej chwili może go za/estrzelić. Pytanie wystarczyło. Odpowiedź nie była istotna.
Wystarczyło pozwolić jej mówić.
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
please!
Knajacki język, zero kultury.
Dobra wstawka BS: "pani tego nie zobaczy zza szyby pendolino".
Beata Szydło wypadła wspaniale. Jej sztab dopilnował każdego szczegółu. Wychodziła z budynku TVP jak zwycięzca. Super!
No, nie dała się wkręcić w żadną pyskówkę przekupy.
Powiem tak, skoro nawet wrogie media przyznają remis ze wskazaniem na BS, to znaczy, że zwycięstwo było wielkie.
Jeszcze jedno, PEK pytania zupełnie nie przeszkadzały. Mówiła, co chciała.
Jej odpowiedzi na pytania przypominały poselskie wypowiedzi wójta z Wilkowyj.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
natomiast nalezy zredefiniowac pojecie "wrogich mediow": Ziemkiewicz napisal,ze debata wykazala iz ani jedna ani druga pani "nie nadaje sie na premiera".
na mnie juz ten gosc nie dziala, ale na wielu innych tak.
Przepraszam, że ta stacja.
Jeśli ktoś ma inne źródło, niech poda, a ja powyższy link usunę.
Nawet Kraśko nie wychylił się.
*
Zgadzam się, że pewną role będa miały komentarze. Oczywiście nie kometarze przewidywalne czyli Gazu i spokrewnionych. Komentarze mediów, dziennikarzy, publicystów i celebrytów jednoznacznie kojarzonych z konkretną opcją na tym etapie coraz mniej się liczą. Dotyczy tez dziennikarzy zdecydowanie propisowskich. Oni już moga tylko podawać kolejne argumenty bo wyborcy odczytuja ich jako strony i słusznie. Prócz tego moga wpływac na aktywizację i scementowanie juz przekonanych co moze sie przełozyć na obecnośc przy urnie i agitację oddolną.
Zgadzam się tutaj, że pewne znaczenie mogą mieć komentarze takich osób postrzeganych jako niezależne. Po raz pierwszy od dłuższego czasu widzę więc szkodliwość komentarza RAZa jesli rzeczywiście taki jak przytaczacie zamieścił. Gdzie go zamieścił?
Polsat NEWS powtarza debatę: Mam nadzieję, że nie wytną niczego.
*
Do wyborów niecały tydzień. PO tonie. Muszą coś wyciągnąć i trzeba koniecznie patrzeć na ręce w niedziele, bo im już praktycznie nic innego nie zostało.
JORGE>
;-DDD
Samej debaty nie oglądałem, ale Misiek wymiata.
JORGE>
PiS tej kampanii nie przegrywa. PO zalicza za to same klęski.