Rafał obowiązkiem dobrego prawnika jest wyjasniać, a nie wyśmiewać się i karcić. Jak jaki prawnik tego nie rozumie to powinien zmienić zawód.
I Kolega myśli, że prawnicy to robią za darmo? Nawiasem mówiąc, właśnie chciałem wyjaśnić - zadałem pytanie, czy rozmówca zna skrót, który użyłem. Dostałem uwagi o kulturze i smerfa-ważniaka. No to dostali odpowiedź na poziomie, który zaczęli, o co kaman?
Kolego tu jest forum internetowe. Mnie nie płacą za to co tu wypisuję, za wszytskie moje mądrości.Jak kto mnie pyta to odpowiadam. A Koledze płacą? Czy Kolega odpowiada tylko jak zapłacą? Jeśli tak to sugeruję mniej się wypowiadać, bo po co wprowadzać ludzi w błąd że Kolega dyskutuje skoro Kolega tylko zabiega o zlecenie.
Ja mam stałą posadę, przy której nie mogę brać takich zleceń Więc czemu pytam, czy prawnicy robią to za darmo? Dlatego, że przesadą jest oczekiwanie, że będą tu przeprowadzane jakieś korepetycje, porady itp. A zwłaszcza nic na siłę. Jak ktoś uważa, że "ja wiem lepiej, a kto się nie zgadza ten smerf-ważniak", to naprawdę nie ma sensu strzępić klawiatury.
Komentarz
Więc czemu pytam, czy prawnicy robią to za darmo? Dlatego, że przesadą jest oczekiwanie, że będą tu przeprowadzane jakieś korepetycje, porady itp. A zwłaszcza nic na siłę. Jak ktoś uważa, że "ja wiem lepiej, a kto się nie zgadza ten smerf-ważniak", to naprawdę nie ma sensu strzępić klawiatury.
Albo i nie b-(
"SA orzekną"
)