SIEMONIAK przewodniczącym PO?
Doceniam jego walory - umiarkowanie, takt, kultura osobista - bez wątpienia partia nie będzie się musiała wstydzić szefa, ale gdzie ma to Platformę doprowadzić? SIEMONIAK chyba nie jest zwolennikiem lewackich eksperymentów społecznych i kulturowych, więc co? PJN w większym rozmiarze?
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Jako ekspert od mediów, wicemarszałek województwa, wiceminister SWiA, minister ON, wicepremier.
No omnibus po prostu.
Siemoniak OK
Nawiasem mówiąc, tenże Klich, nie pytając mnie o nic, wcielił mnie do NSR (narodowych sił rezerwowych).
Nawiasem mówiąc, tenże Klich, nie pytając mnie o nic, wcielił mnie do NSR (narodowych sił rezerwowych).
Pobór zlikwidował, ale tylko w sensie prawnym, faktycznie pobór zawiesił Radosław Sikorski - minister w rządach Marcinkiewicza i Kaczyńskiego.
Pobór zlikwidował, ale tylko w sensie prawnym, faktycznie pobór zawiesił Radosław Sikorski - minister w rządach Marcinkiewicza i Kaczyńskiego.I znów KaczJar zawinił
:-w
Dlatego kontrakty dla szeregowców powinny być krótkie. Potem albo awans albo koniec służby.
Umiesz obchodzić się z bronią strzelecką, użyć broni białej, znasz podstawowe zasady walki, parę chwytów do walki wręcz i nie jesteś całkowicie bezradny wobec pińciu arabów, którzy chcą z bliska wystrzelać Ciebie i kilkuset innych ludzi na koncercie...
USA nie ma poboru, a Rosja ma. W zasadzie to wystarczy za komentarz. Nie żyjemy w XX wieku, gdzie liczyła się liczba mięsa armatniego.
A demoralizacja w wojsku, fala itp. to inna sprawa. Zresztą istniejące w latach 90. i nieco później praktyczne metody ucieczki przed wojskiem w istocie ograniczały pobór do osób, które nie miały odpowiednich znajomości / środków finansowych / sprytu.