Brzost napisal(a): To ma jakiś sens. Małe Schengen w sensie izolatki dla bombowych rozsadników.
Kiskom po raz pierwszy usłyszałem o pomyśle "Małego Shengen" (w wersji z Francją) kolega to skomentował: Żeby się tylko nie zdziwili, jak zamast "małego Schengen" dostaną "mały kalifat"
No bo jakby nie patrzyć, to zamkną w swoich granicach najbardziej agresywny żywioł islamski. Poza Schengem zostaną jeszcze duże skupiska islamistów z W Brytanii i Szwecji. No ale śmietanka zostanie w strefie Schengen. Kurna - O. Klimuszko miał rację
Eden napisal(a): Ja czekam na przeprosiny kol. starybelf
Hm.... No tak, zaczyna się od słowa "tyłek", a potem oczekuje się przeprosin za "piardnięcie". Przepraszam za słownictwo, ale nie ja zacząłem używać słów wulgarnych. No cóż, na tut. form nie ma plonków, a więc domyślnie tylko plonkuję kol. Rozuma.
Aha, czyli chodziło o bźidkie słowo. A już adpersonamy są ok. Będę pamiętał, że Wielce Szacownego Pana bardziej irytuje bźidkie słowo niż nazwanie Czcigodnej Małżonki Wielce Szanownego Pana Niemłodą Prostytutką. Z wyrazami uniżenia i uszanowania, milordzie.
Cóż, też tak myślę! Ale odbiorca myśli inaczej. Że skandal to napisać bźidkie słowo (chodził o sformułowanie "po tyłku", gdyby ktoś nie wiedział i w ogóle nie odnoszące się do rozmówcy tylko do historii) i że to upoważnia do personalnej jazdy. I że taka jazda jest ok. Chciał, to miał. Bźidkie słówka się skończyły.
adaho napisal(a): No bo jakby nie patrzyć, to zamkną w swoich granicach najbardziej agresywny żywioł islamski. Poza Schengem zostaną jeszcze duże skupiska islamistów z W Brytanii i Szwecji. No ale śmietanka zostanie w strefie Schengen. Kurna - O. Klimuszko miał rację
A co o. Klimuszko w temacie pisał? Może Kolega przybliżyć? Bardzom ciekawa.
dyzio napisal(a): Już widzę jak niemieckie firmy na to pozwolą
O. Klimuszko pisał o ogólnej rozpizdziosze w Europie połączonej z kataklizmami. I, że gdyby miał jeszcze żyć 50 lat to najlepszym miejscem do życia była by właśnie Polska - bo zostanie najmniej dotknięta tymi nieszczęściami.
07:40 "Jacek Bartosiak: - to Niemcy chciały by być tym terminalnym punktem (Nowego Jedwabnego Szlaku) Geografia nam sprzyja Polsce i wreszcie wykorzystajmy nasze położenie geograficzne i geopolityczne, tutaj chińskie pieniądze nam tu pomogą ... Wykorzystajmy nasze możliwości. _Bądźmy bogatsi od Niemców_. panZradia: - To scenariusz mało prawdopodobny Jacek Bartosiak: - _Dlaczego? Kiedyś byliśmy bogatsi od Niemców_ ... geografia jest najważniejszą rzeczą w planowaniu gospodarczym .. "
Komentarz
Żeby się tylko nie zdziwili, jak zamast "małego Schengen" dostaną "mały kalifat"
Ale trzeba spokojnie poczekać bo eksperymentalne Osi chyba się kończy...
Kurna - O. Klimuszko miał rację
Przepraszam za słownictwo, ale nie ja zacząłem używać słów wulgarnych.
No cóż, na tut. form nie ma plonków, a więc domyślnie tylko plonkuję kol. Rozuma.
Z wyrazami uniżenia i uszanowania, milordzie.
Nie szkoda wątku? )
http://www.polskieradio.pl/130/4428/Artykul/1548259,Chiny-przyszloscia-Polski
Bartosiak do odsłuchania tam jest
07:40 "Jacek Bartosiak: - to Niemcy chciały by być tym terminalnym punktem (Nowego Jedwabnego Szlaku) Geografia nam sprzyja Polsce i wreszcie wykorzystajmy nasze położenie geograficzne i geopolityczne, tutaj chińskie pieniądze nam tu pomogą ... Wykorzystajmy nasze możliwości. _Bądźmy bogatsi od Niemców_.
panZradia: - To scenariusz mało prawdopodobny
Jacek Bartosiak: - _Dlaczego? Kiedyś byliśmy bogatsi od Niemców_ ...
geografia jest najważniejszą rzeczą w planowaniu gospodarczym .. "