Skip to content

Małe Schengen

2»

Komentarz

• To ma jakiś sens. Małe Schengen w sensie izolatki dla bombowych rozsadników.
  • Brzost napisal(a):
    To ma jakiś sens. Małe Schengen w sensie izolatki dla bombowych rozsadników.
    Kiskom po raz pierwszy usłyszałem o pomyśle "Małego Shengen" (w wersji z Francją) kolega to skomentował:
    Żeby się tylko nie zdziwili, jak zamast "małego Schengen" dostaną "mały kalifat"
  • yanusson napisal(a):
    To Jeszcze Mniejsze Schengen wygląda niczym Cesarstwo Europejskie Narodu Niemieckiego.
    Rzesza sprzed wojny 30-letniej, brakuje tylko Czech i Szwajcarii.
  • Brzost napisal(a):
    A narzekają na tą Merkel. A okazuje się że to odpowiedzialna polityk i chce uratować Europę. Tylko, że Europę Wschodnią
  • los napisal(a):
    yanusson napisal(a):
    To Jeszcze Mniejsze Schengen wygląda niczym Cesarstwo Europejskie Narodu Niemieckiego.
    Nie tylko, jeszcze Śląska i zachodniego Pomorza.
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    los napisal(a):
    yanusson napisal(a):
    Nie tylko, jeszcze Śląska i zachodniego Pomorza. i Prus ;)
    Ale trzeba spokojnie poczekać bo eksperymentalne Osi chyba się kończy...

• raste napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    A narzekają na tą Merkel. A okazuje się że to odpowiedzialna polityk i chce uratować Europę. Tylko, że Europę Wschodnią
    więcej: chce uratować cały świat ściągając do siebie morderców. Święta za życia 8->
  • Angela Merkel Winkelriedem Europy :D
  • No bo jakby nie patrzyć, to zamkną w swoich granicach najbardziej agresywny żywioł islamski. Poza Schengem zostaną jeszcze duże skupiska islamistów z W Brytanii i Szwecji. No ale śmietanka zostanie w strefie Schengen.
    Kurna - O. Klimuszko miał rację :D
  • Eden - czekamy na przeprosiny...
  • Ja czekam na przeprosiny kol. starybelf
  • edytowano November 2015
    Eden napisal(a):
    Ja czekam na przeprosiny kol. starybelf
    Hm.... No tak, zaczyna się od słowa "tyłek", a potem oczekuje się przeprosin za "piardnięcie".
    Przepraszam za słownictwo, ale nie ja zacząłem używać słów wulgarnych.
    No cóż, na tut. form nie ma plonków, a więc domyślnie tylko plonkuję kol. Rozuma.

• Ja założyłem już na niego mentalnego plonka na starym FForumku
  • Aha, czyli chodziło o bźidkie słowo. A już adpersonamy są ok. Będę pamiętał, że Wielce Szacownego Pana bardziej irytuje bźidkie słowo niż nazwanie Czcigodnej Małżonki Wielce Szanownego Pana Niemłodą Prostytutką.
    Z wyrazami uniżenia i uszanowania, milordzie.
    Cóż, też tak myślę! Ale odbiorca myśli inaczej. Że skandal to napisać bźidkie słowo (chodził o sformułowanie "po tyłku", gdyby ktoś nie wiedział i w ogóle nie odnoszące się do rozmówcy tylko do historii) i że to upoważnia do personalnej jazdy. I że taka jazda jest ok. Chciał, to miał. Bźidkie słówka się skończyły.
  • celnik.mateusz napisal(a):
    Qrna! Kolego Rozumie, jak Cię lubię, to to jest przegięcie.
    O, bardziej skandaliczna jest Kolegi wypowiedź. Bźidkie słowo.
  • Chłopcy, Wy tak na serio? Odęte ust, naprężone muskuły. Noż koguty...Dlatego wolę być kobitą.
    image

Nie szkoda wątku? :))
  • Chopy tak majo. Zobaczyli czołgi na ulicach Brukselki - i roznosi ich ochota napier... :-t
  • adaho napisal(a):
    No bo jakby nie patrzyć, to zamkną w swoich granicach najbardziej agresywny żywioł islamski. Poza Schengem zostaną jeszcze duże skupiska islamistów z W Brytanii i Szwecji. No ale śmietanka zostanie w strefie Schengen.
    Kurna - O. Klimuszko miał rację
    A co o. Klimuszko w temacie pisał? Może Kolega przybliżyć? Bardzom ciekawa.

• Już widzę jak niemieckie firmy na to pozwolą
    dyzio napisal(a):
    Już widzę jak niemieckie firmy na to pozwolą
    O. Klimuszko pisał o ogólnej rozpizdziosze w Europie połączonej z kataklizmami. I, że gdyby miał jeszcze żyć 50 lat to najlepszym miejscem do życia była by właśnie Polska - bo zostanie najmniej dotknięta tymi nieszczęściami.

być może chodzi o to: dziś Bartosiak mówił, ze Niemcy rywalizują z Polską o centrum handlu euroazjatyckiego i ze to my mamy więcej atutów:
    http://www.polskieradio.pl/130/4428/Artykul/1548259,Chiny-przyszloscia-Polski

Bartosiak do odsłuchania tam jest

07:40 "Jacek Bartosiak: - to Niemcy chciały by być tym terminalnym punktem (Nowego Jedwabnego Szlaku) Geografia nam sprzyja Polsce i wreszcie wykorzystajmy nasze położenie geograficzne i geopolityczne, tutaj chińskie pieniądze nam tu pomogą ... Wykorzystajmy nasze możliwości. _Bądźmy bogatsi od Niemców_.
    panZradia: - To scenariusz mało prawdopodobny
    Jacek Bartosiak: - _Dlaczego? Kiedyś byliśmy bogatsi od Niemców_ ...
    geografia jest najważniejszą rzeczą w planowaniu gospodarczym .. "
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.