Skip to content

Małe Schengen

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Juncker rzucił myśl, by kraje, które nie zgodzą się na przyjmowanie muslimów wykluczyć ze strefy Schengen. Miałaby się ona ograniczyć tylko do Niemiec, Beneluxu i Francji. Reszta precz.
Sz. Forumowicze znają mój stosunek do Niemiec, Francji i tych tam innych. Powiem tak. Jak o tym usłyszałem, to, być może bluźnię, ale nie mogłem się powstrzymać i odmówiłem jedną dziesiątkę różańca, właśnie w intencji podziału na małe Schengen i Wielką Europę. Europę Rzymu, Sarmacji, Iberii, Brytanii i Hungarii. Podziału na Europę kalifacką i chrześcijańską. Europę Biblii i koranu.
«1

Komentarz

• To będzie koniec UE.
  • Raczej mi to wygląda na restytucję I Rzeszy, powiększonej o Franków...
  • Eden napisal(a):
    Raczej mi to wygląda na restytucję I Rzeszy, powiększonej o Franków...
    I Rzesza (Hohenzollernów) vs. Cesarstwo (oczywiście z Habsburgami na czele). Czegóż więcej chcieć?
    Rozmarzyłem się, ech.... 8->
  • starybelf napisal(a):
    Eden napisal(a):
    I Rzesza (Hohenzollernów) vs. Cesarstwo (oczywiście z Habsburgami na czele). Czegóż więcej chcieć?
    To chyba cesarstwo od czasów uniezależnienia się Prus dostawało prawie zawsze po tyłku.
    Pomijając, że według wersji przeze mnie usłyszanej zamiast Francji miała być Austria.
  • Nie nalezy blokować szwabskiego pomysłu lecz spokojnie dopuścić do jego zrealizowania.
    Mityczne problemy jakie wynikają z braku Szengen, niczego istotnego nie wnoszą oprocz poczucia krzywdy i lekceważenia u części obwatelów b-kategorii. Znaczy takich, którzy sami się do owej kategorii zaszeregowują nie wiedząc nawet że (i co) czynią.
    .
    Za to będzie większa solidarność i mocniejsze poczucie wspólnoty pomiędzy outsiderami. Zwłaszcza z Europy Wschodniej.
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    starybelf napisal(a):
    Eden napisal(a):
    To chyba cesarstwo od czasów uniezależnienia się Prus dostawało prawie zawsze po tyłku.
    Pomijając, że według wersji przeze mnie usłyszanej zamiast Francji miała być Austria.Kolega przyszedł, przepraszam za określenie - piardnął - i wyszedł.
    Przepraszam innych Forumowiczów za tego typu pisanie.

• edytowano November 2015
    Ależ zdążyliśmy się już przyzwyczaić Kulego starybelf. Nigdy nie należy zapomnieć tylko mocno wywietrzyć wątku po wizycie naszego kolegi
  • Panowie, jak jednak ładnie proszę: bez Rebelyi tutaj.
  • Przechodzimy na tryb obgryzania nogawek? Teraz to w zasadzie już nie pytam, tylko ostrzegam. I to nie buców, ale resztę, zeby omijała ich wątki, bo przyjemnie tam już było.
    Przechodzimy na tryb obgryzania nogawek? Teraz to w zasadzie już nie pytam, tylko ostrzegam. I to nie buców, ale resztę, zeby omijała ich wątki, bo przyjemnie tam już było.
    Kolega cytuje śp. Andrzeja Leppera o tym tam Wersalu?

• yanusson napisal(a):
    Panowie, jak jednak ładnie proszę: bez Rebelyi tutaj.
    Rebelya? A cóż to takiego?

• starybelf napisal(a):
    yanusson napisal(a):

http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/7987/leguramin-ku-przypomnieniu#latest
  • yanusson napisal(a):
    starybelf napisal(a):
    yanusson napisal(a):

http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/7987/leguramin-ku-przypomnieniu#latestAcha, znaczy już dziękuję, wylogowuję się. Do widzenia.

• edytowano November 2015
    Holenderski rząd rozważa propozycję stworzenia „mini-Schengen", czyli strefy bez kontroli na granicach wewnętrznych na znacznie ograniczonym obszarze. Zamiast 26 państw, których obywatele i firmy dziś korzystają z tych udogodnień, zostałoby ich tylko pięć: Holandia, Belgia, Luksemburg, Niemcy i Austria. Tak twierdzi dziennik „De Telegraaf".

http://www4.rp.pl/Swiat/311199831-Holendrzy-chca-wlasnej-malej-strefy-Schengen.html

;)
    Holenderski rząd rozważa propozycję stworzenia „mini-Schengen", czyli strefy bez kontroli na granicach wewnętrznych na znacznie ograniczonym obszarze. Zamiast 26 państw, których obywatele i firmy dziś korzystają z tych udogodnień, zostałoby ich tylko pięć: Holandia, Belgia, Luksemburg, Niemcy i Austria. Tak twierdzi dziennik „De Telegraaf".

http://www4.rp.pl/Swiat/311199831-Holendrzy-chca-wlasnej-malej-strefy-Schengen.html

;)
    Wątkotwórcą tematu jestem ja. Jeśli Kolega chce pogadać o małym Schengen niech założy swój temat. Bo jak wcześniej napisałem, nie bardzo widzę Kolegę w tym temacie.
    Na razie opuszczam niniejsze forum. Do widzenia.
  • Do widzenia
  • No i kolejny sensowny forumkowicz musiał opuścić to forum... przez jednego nabzdyczonego kauzypierdę
  • tak:
    pierdnął
    trzeba wywietrzyć
    nabzdyczony
    kauzyperda

itd. itp.

Zdecydowanie popieram, żeby takie "sensowne" sformułowania opuściły to forum. Jeśli nie ma innego wyjścia, z ich autorami.
  • starybelf napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):

;)
    Wątkotwórcą tematu jestem ja. Jeśli Kolega chce pogadać o małym Schengen niech założy swój temat. Bo jak wcześniej napisałem, nie bardzo widzę Kolegę w tym temacie.
    Na razie opuszczam niniejsze forum. Do widzenia.
    Cóż, szczerze polecam założyć blog. Forum polega na tym, że ludzie rozmawiają. Ja napiszę jedno, za chwilę ktoś coś innego itd. Na blogu jest się panem własnych tematów, w większości platform można cenzurować wpisy pod własnymi tekstami, jest monolog, nie ma dialogu. Życzę powodzenia.
  • No żesz... :/
  • "Nabzdyczony kauzypierda" ... tak się nie godzi.
    (1) ad personam
    (2) grubo, rzekłbym: grubiańsko,

... więc uprzejmie proszę, przeproś Edenie kolegę prawnika.
  • Jakoś mi nie żal obrazalskich. Albo jesteśmy dorośli, albo robimy przedszkole.
  • Mówimy NIE: obrażaniu kolegów (Eden) i obrażaniu się (starybelf). Wpis Rozuma był ad meritum.
    Eden proszony jest o przeprosiny, starybelf o powrót do dyszkusji, bo temat interesujący.
    Nosz, jak dzieci...
  • To Jeszcze Mniejsze Schengen wygląda niczym Cesarstwo Europejskie Narodu Niemieckiego.
  • ja pierdole...
    senowni, mądrzy ludzie a niepierdalanka jak w MMA - łokcie i kolana fruwaja w powietrzu
    przestańcie, proszę
    nieznośnie się czyta to forum
  • janosik napisal(a):
    To będzie koniec UE.
    Umowa z Schengen nie jest częścią praw Unii Europejskiej. (jeśli dobrze pamiętam)
  • romeck napisal(a):
    janosik napisal(a):
    To będzie koniec UE.
    Umowa z Schengen nie jest częścią praw Unii Europejskiej. (jeśli dobrze pamiętam)
    Nie jest, ale to się przełoży na funkcjonowanie UE, zwiększą się podziały międzypaństwowe
    ...Niemcy i Austria...
    poprawnie: Północna Rzesza i Południowa Rzesza...

• Franca miała być w nowym, starszym i lepszym szengen. Do czasu wybuchów, po których to lepsze szengen zrobiło się jakby jeszcze lepsze i jeszcze mniejsze. Ale za chwilę Bruksela też odpadnie (już dziś tam jest stan najwyższego alarmu antybombowego).
    No i jak się mają bombowe nastroje in Berlin und Wien?

Szalejący ze strachu Niemcy chcieliby się tak jak Ewa Kopacz zamknąć z dziećmi w kuchni i zaryglować drzwi, tylko umknęło im że towaru bombowego mają w tej kuchni pełno. Pod stołem pełno granatów, które nie nadają się do jedzenia. Co śmieszne - sami je sobie sprowadzili.

• Co jeszcze śmieszniejsze, głośno krzyczą, że stosy granatów pod stołem nie pancerne tylko jadalne, smaczne, zdrowe, źródło witamin i siły.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.