Małe Schengen
Juncker rzucił myśl, by kraje, które nie zgodzą się na przyjmowanie muslimów wykluczyć ze strefy Schengen. Miałaby się ona ograniczyć tylko do Niemiec, Beneluxu i Francji. Reszta precz.
Sz. Forumowicze znają mój stosunek do Niemiec, Francji i tych tam innych. Powiem tak. Jak o tym usłyszałem, to, być może bluźnię, ale nie mogłem się powstrzymać i odmówiłem jedną dziesiątkę różańca, właśnie w intencji podziału na małe Schengen i Wielką Europę. Europę Rzymu, Sarmacji, Iberii, Brytanii i Hungarii. Podziału na Europę kalifacką i chrześcijańską. Europę Biblii i koranu.
Sz. Forumowicze znają mój stosunek do Niemiec, Francji i tych tam innych. Powiem tak. Jak o tym usłyszałem, to, być może bluźnię, ale nie mogłem się powstrzymać i odmówiłem jedną dziesiątkę różańca, właśnie w intencji podziału na małe Schengen i Wielką Europę. Europę Rzymu, Sarmacji, Iberii, Brytanii i Hungarii. Podziału na Europę kalifacką i chrześcijańską. Europę Biblii i koranu.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Rozmarzyłem się, ech.... 8->
Pomijając, że według wersji przeze mnie usłyszanej zamiast Francji miała być Austria.
Mityczne problemy jakie wynikają z braku Szengen, niczego istotnego nie wnoszą oprocz poczucia krzywdy i lekceważenia u części obwatelów b-kategorii. Znaczy takich, którzy sami się do owej kategorii zaszeregowują nie wiedząc nawet że (i co) czynią.
.
Za to będzie większa solidarność i mocniejsze poczucie wspólnoty pomiędzy outsiderami. Zwłaszcza z Europy Wschodniej.
Pomijając, że według wersji przeze mnie usłyszanej zamiast Francji miała być Austria.Kolega przyszedł, przepraszam za określenie - piardnął - i wyszedł.
Przepraszam innych Forumowiczów za tego typu pisanie.
http://www4.rp.pl/Swiat/311199831-Holendrzy-chca-wlasnej-malej-strefy-Schengen.html
Na razie opuszczam niniejsze forum. Do widzenia.
pierdnął
trzeba wywietrzyć
nabzdyczony
kauzyperda
itd. itp.
Zdecydowanie popieram, żeby takie "sensowne" sformułowania opuściły to forum. Jeśli nie ma innego wyjścia, z ich autorami.
(1) ad personam
(2) grubo, rzekłbym: grubiańsko,
... więc uprzejmie proszę, przeproś Edenie kolegę prawnika.
Eden proszony jest o przeprosiny, starybelf o powrót do dyszkusji, bo temat interesujący.
Nosz, jak dzieci...
senowni, mądrzy ludzie a niepierdalanka jak w MMA - łokcie i kolana fruwaja w powietrzu
przestańcie, proszę
nieznośnie się czyta to forum
No i jak się mają bombowe nastroje in Berlin und Wien?
Szalejący ze strachu Niemcy chcieliby się tak jak Ewa Kopacz zamknąć z dziećmi w kuchni i zaryglować drzwi, tylko umknęło im że towaru bombowego mają w tej kuchni pełno. Pod stołem pełno granatów, które nie nadają się do jedzenia. Co śmieszne - sami je sobie sprowadzili.