Skip to content

Węgry poza kalifatem Europy

edytowano March 2015 w Forum ogólne
http://wpolityce.pl/polityka/273581-bruksela-msci-sie-na-orbanie-za-opor-ws-imigrantow-ke-uruchamia-procedure-majaca-wykluczyc-wegry-z-unii
Brytyjczycy chcą opuścić UE. Węgry się z niej wygania. No cóż, kalifat Europy zbliża się....
«1

Komentarz

• Małłach akbar!
  • image
    SuperMałłach akbar!
  • Swoją drogą zbiorowy GigaMałłach władzom Wujni (kategoria "best ensemble performance") należy się jak psu micha.
  • Niektórym za przypominanie o ciągłym istnieniu w przyrodzie Wujaszka Waldka należałby się SuperHiperGigaMałłach. Oni ciągle wołają do nas, że Wujaszki Waldki jeszcze nie wyginęły tak jak dinozaury
  • Kurdę, chłopy dlaczego nie czytacie ? Sam początek wszystko wyjaśnia:

"Komisja Europejska poinformowała, że zarejestrowała europejską inicjatywę obywatelską, której celem jest rozpoczęcie wobec Węgier postępowania prowadzącego do zawieszenia tego kraju w prawach państwa członkowskiego, w tym prawach do głosowania w Radzie UE.
    KE zastrzegła w komunikacie, że jej decyzja o rejestracji inicjatywy opiera się wyłącznie na prawnej dopuszczalności tego wniosku. Komisarze nie analizowali treści inicjatywy na tym etapie."

Jest to jakaś obywatelska inicjatywa, a KE stwierdziła wyłącznie że taki wniosek jest prawnie dopuszczalny. Wniosek, nic więcej. Nawet nie analizowali treści.

JORGE>
  • Ciekawe1 jaka to inicjatywa obywatelska i jacy ci obywatele wystąpili z tą inicjatywą?
  • edytowano December 2015
    starybelf napisal(a):
    Ciekawe1 jaka to inicjatywa obywatelska i jacy ci obywatele wystąpili z tą inicjatywą?
    Bym się nie zdziwił, gdyby to byli sami Węgrzy, tacy antyorbanowi.

JORGE>
  • Ferenc Gyurcsany et consortes?
    Orbana i tak Juncker-bej spoliczkował ;)

• No, ale pamiętajmy!
    image
    Bez przesady - na razie to kroi się tylko jakiś mały kalifacik z okrojonego Szchengen - bez Polski, Wegier pewnie też innych krajów z Bałkanów i republik bałtyckich.
  • Kalifacik? Około 1 mln. km kwadratowych....
  • starybelf napisal(a):
    Kalifacik? Około 1 mln. km kwadratowych....
    Niemcy 357 tys.
    Holandia 42 tys.
    Belgia 30,5 tys.
    Luksemburg 2,5 tys.
    Austria 84 tys.

Razem, jak łatwo policzyć, około jeden melon km kwadratowych.
    plus Franca - jałmużnik niemiecki.
  • randolph napisal(a):
    + Franca
    Francja nie była właśnie wymieniana, ale Autor melona kilometrów kiedyś już zapieklił się w tej sprawie i teraz idzie w zaparte.
  • Nie tyle idzie w zaparte co nie umie przyznać się do błędu. Nauczyciel jak się patrzy. ;)
  • z Francą jest melon, czego się czepiacie?
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    randolph napisal(a):
    + Franca
    Francja nie była właśnie wymieniana, ale Autor melona kilometrów kiedyś już zapieklił się w tej sprawie i teraz idzie w zaparte.
    Sorry Winnetou, ale ja z Kolegą nie gadam.

• A co mi to przeszkadza? W wątkach się mogę wpisać.

tyłek, dostać po tyłku, bźidkie słowo, nogawka
  • przemk0 napisal(a):
    Nie tyle idzie w zaparte co nie umie przyznać się do błędu. Nauczyciel jak się patrzy. ;)
    Pewnie stąd był strach przed odwołaniami do zewnętrznych komisji ;)
  • Czy my jesteśmy już na etapie obsikiwania sobie samemu nogawek? Przynajmniej jeden z użyszkodnikow wydaje się znaczyć w ten sposób sam siebie... :-@
  • I co, milusio już w wątku? Proszę pozdrowić Wielce Szacowną Małżonkę, he he he.
  • Panowie...
    I co, milusio już w wątku? Proszę pozdrowić Wielce Szacowną Małżonkę, he he he.
    Czy mam zawołać jak na wiadomym forum: Admin, admin.
    A ponadto - na bywszym forum IVRP był taki miły zwyczaj, że jak się jakiegoś forumowicza nie lubiło, to nie wchodziło w wątki zakładane przez nielubianego. To taka zwykła tzw. netykieta. Jak widać Kolega ma się trochę z nią na bakier.
    Tyle gwoli wyjaśnienia.

• To proszę się na to przemiłe forum udać, przecież istnieje, w czym problem? Zwłaszcza że już Kolega deklarował opuszczenie niniejszego.
    Na tym forum ani na FF nigdy nie było takiej zasady, więc proszę się nie spodziewać, że ktoś będzie traktował Kolegi tematy jako własne. Jeśli chce Kolega osiągnąć taki efekt, od tego jest blog.
    To proszę się na to przemiłe forum udać, przecież istnieje, w czym problem? Zwłaszcza że już Kolega deklarował opuszczenie niniejszego.
    Na tym forum ani na FF nigdy nie było takiej zasady, więc proszę się nie spodziewać, że ktoś będzie traktował Kolegi tematy jako własne. Jeśli chce Kolega osiągnąć taki efekt, od tego jest blog.
    Kolega jest przepraszam chamem i tyle.

• Pomijając oczywiście, że nigdy nie deklarowałem, że Kolegi nie lubię. To raczej Kolega dawał do zrozumienia, że mnie nie lubi - więc oczywiście nie musi się wpisywać w moich wątkach, jeśli nie chce.
    Pomijając oczywiście, że nigdy nie deklarowałem, że Kolegi nie lubię. To raczej Kolega dawał do zrozumienia, że mnie nie lubi - więc oczywiście nie musi się wpisywać w moich wątkach, jeśli nie chce.
    Kolega mnie lubi tak po chamsku. Tak? I będzie przyłaził tak ze zwykłego chamstwa.

• Kolego starybelf rozmawia Kulega teraz z wyjątkowym chamidłem wyrzucanym za takie właśnie zachowanie wielokrotnie już wcześniej z licznych forumkow. Żeby tylko podać tutaj przykład takiego samego zachowania jegomościa w Jaskini Cyrusa ostatnimi czasy, za co wyleciał tenże na zbitą mordkie wyproszony przez tamtejszych gospodarzy. Koleś ma wyjątkową skłonność do upierdliwości i zaczepienia innych. Jak nie mnie, to kolegi Rafała, a teraz widać że i Kulega stał się obiektem jego końskich zalotów. A Admin udaje, że nie widzi co się dzieje...
  • Pytanie ma w sobie założenie, że odpowiadający jest chamem. Nie da się na nie odpowiedzieć w taki sposób, że odpowiadający nie jest chamem - coś jak słynne "czy przestałeś już bić swoją żonę?".

Ja nie wiem czy Kolega jest faktyzcnie nauczycielem. Nie wiem też, czy Kolega w ten sposób zadaje pytania swoim uczniom. Jeśli na oba pytania odpowiedź jest pozytywna to co nas dziwi zły stan oświaty.

Co do wątków - prosze się im jeszcze raz przyjrzeć. Ja nawet nie patrzę, kto jest zakłada, bo to jest forum, a nie blog. Klikając z głównej nawet nie widzimy autorów postu otwierającego, a postu ostatniego. Moje wypowiedzi są merytoryczne, nawet jeśli są w nich bźidkie słowa jak tyłek czy melon. Bywają czasem nieco ironiczne. A potem przychodzi Kolega i już bez bźidkich słów mówi "wypierdalaj z mojego wątku". Otóż gwarantuję Koledze, że z moim udziałem czy bez, wątki po takim stwierdzeniu (nawet bez bźidkich słów) już miłe nie będą.
  • WArto, panowie obszczymury?

Siedlibyście i skrobnęli jakąś ciekawą analizę, albo donosik do PiSu ze swojej działki, a nie tak bili pianę...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.