Nic nie powie. Ma pokazać się jako zrównoważony mąż stanu, prezydent wszystkich Polaków, siła spokoju i człowiek kompromisu. Jeżeli wszystkie strony będą niezadowolone z jego orędzia to znaczy, że właśnie tak to orędzie powinno wyglądać.
KAnia napisal(a): Jest doktorem prawa, cokolwiek powie, będzie to poparte rzetelną wiedzą.
A jakie to ma znaczenie w obliczu napiertegowanki na noże, "tulipany" i sztachety? Czas na mądre przemowy powoli sie kończy. Nadchodzi bardziej brutalny czas.
PAD powie to, co w tym najważniejsze: PO et cons. chcą zablokować dobre zmiany. Odrzucili rekę wyciągnietą do zgody. Znajdą się takie słowa jak: sabotaż, anarchia.Niszczenie demokracji. Czy powie o zamachu stanu? Tego nie jestem pewna. Bo to musiałoby skutkować konsekwencjami.
Powinien też nawiązać do przemysłu nienawiści wobec Prezydenta LK. (ale to moje zdanie)
Zebranie odpowiedniej ilości posłów. Zmiana konstytucji przez Zgromadzenie Narodowe. Zmiana aktów niższego rzędu, w tym ustawy o Trebunale Żeplińskiego (ort. mor.)
Za bardzo się napinacie, to już trupy. Wszelkie ichnie ukazy należy potraktować tak jak słynne żądanie zabezpieczenia powództwa - spuścić z wodą. Ale jakaś spora demonstracja przed hawirą Żeplińskiego by się przydała - by zobaczył przeciw komu stoi. Jak wytrzyma - szacun.
los napisal(a): Za bardzo się napinacie, to już trupy. Wszelkie ichnie ukazy należy potraktować tak jak słynne żądanie zabezpieczenia powództwa - spuścić z wodą. Ale jakaś spora demonstracja przed hawirą Żeplińskiego by się przydała - by zobaczył przeciw komu stoi. Jak wytrzyma - szacun.
Albo wyjedzie, albo przywita demonstrację z ochroniarzami - prowokatorami. Potem wezwie Bundeshwerę na pomoc.
Wydaje się że pora przenieść wątki o TK, jego obrońcach i Rzeplińskim do działu Psychiatryk. Na dział Humor to zbyt ponure.
Komentarz
Oczywiście. Pan A.D. nie jest tchórzem.
LABORA et ora.
+++
JORGE>
Odrzucili rekę wyciągnietą do zgody.
Znajdą się takie słowa jak: sabotaż, anarchia. Niszczenie demokracji.
Czy powie o zamachu stanu? Tego nie jestem pewna. Bo to musiałoby skutkować konsekwencjami.
Powinien też nawiązać do przemysłu nienawiści wobec Prezydenta LK. (ale to moje zdanie)
Chiba nie nadaję się na prezydenta...
Duda- Miszcz.
"Spokojnie, Rodacy. Trybunał spieprzył sprawę, ale drugi raz tego nie zrobi."
a jak nie? SAR zdejmie go z urzędu? Myślę że wątpię.
A gdyby?
Kolejny krok? Marszałek Sejmu głową Państwa.
Kuchcinski? Wybiorą PJK?
stan wyjątkowy ?
Pytania jak króliki. ...
Zmiana konstytucji przez Zgromadzenie Narodowe.
Zmiana aktów niższego rzędu, w tym ustawy o Trebunale Żeplińskiego (ort. mor.)
Wydaje się że pora przenieść wątki o TK, jego obrońcach i Rzeplińskim do działu Psychiatryk. Na dział Humor to zbyt ponure.
Dwa ostatnie zdania są dobre.