Skip to content

Brunon K. = 13 lat!!!

http://m.rg.ru/2015/12/21/obvinenie-site.html

Przyznam że skazania Brunona nie oczekiwałem! I to na serio, 13 lat...
«1

Komentarz

• Może poszukiwanie na siłę Cyby a'rebours, choć byłbym ostrożny w wyrokowaniu.
  • edytowano December 2015
    Szanowny Szturmowiec musiał tego newsa obwieścić z pomocą Metody Cyryla? Przecież był to news newsowany nawet w bugoodrzu w języku bardzo, ale to bardzo podobnym do polskiego.

A resztę skwituje cytat z Misia: Jest to Guy Fawkes na jakiego nas stać.
    Strach się bać bowiem nie wiadomo co jeszcze zamierza wymierzyć bezkresny wymiar sprawiedliwości niezmierzonej y niezawisłej.
  • Złamasy. Poproszę o nazwiska.
  • Skoro Brunabomber za samą myślozbrodnię dostał 13, to ile dostaną współudziałowcy Smoleńska?
  • Jak dotąd awanse i kasę.
  • To więcej niż początkowo dostali wysadzacze z Rote Armee Fraktion.

JORGE>
  • JORGE napisal(a):
    To więcej niż początkowo dostali wysadzacze z Rote Armee Fraktion.

JORGE>
    znaczy się kolega o tem:
    los napisal(a):
    Jak dotąd awanse i kasę.
    Wcale się nie zdziwiem nico a nico.
  • fatuswombatus napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    To więcej niż początkowo dostali wysadzacze z Rote Armee Fraktion.

JORGE>
    znaczy się kolega o tem:
    los napisal(a):
    Jak dotąd awanse i kasę.
    Wcale się nie zdziwiem nico a nico.
    To jest bzdura Fatusie. Działacze RAF byli albo wsadzani do najcięższego więzienia w RFN w Stammheim pod Stuttgartem, gdzie specjalnie dla nich stworzono blok ścisłej izolacji zarówno względem innych osadzonych tam więźniów, jak i pomiędzy uwięzionymi działaczami RAF. Tam np. uwięziono całe ścisłe kierownictwo pierwszej generacji RAF, czyli Ulrikę Meinhof, Andreasa Baadera, Gudrun Enslinn czy Jana Carla Raspe. I żywi oni stamtąd już nie wyszli. Albo likwidowano ich na miejscu podczas obławy policyjnej jak np. Petrę Schelm
    image
  • No ale oni przynajmniej kogoś zabili. A Buno K. to szalony wymysł trepów z ABW.
    Nie pojmuję jak sąd mógł to wziąć serio.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    No ale oni przynajmniej kogoś zabili. A Buno K. to szalony wymysł trepów z ABW.
    Oby swąd apelacyjny zachował choć krztynę angeliczności.
  • To ja się pytałem Edenie.... A nie byłembym był zdziwiony biorąc pod uwagę historYje pani kanclesz i dokonania rzondu germańskiego na polu lewicowej walki o klasy.
    Niech kolega zgadnie komu / czemu zostanie przypisany ten wyrok. I dlaczego akurat PiSowkim siepaczom.
  • fatuswombatus napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Niech kolega zgadnie komu / czemu zostanie przypisany ten wyrok. I dlaczego akurat PiSowkim siepaczom.
    Nie no, dajmy spokój. Na taki spin nabrałaby się może rozwielitka albo posłanka Pomaska. Nikt inny w to nie uwierzy.
    peterman napisal(a):
    fatuswombatus napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Nie no, dajmy spokój. Na taki spin nabrałaby się może rozwielitka albo posłanka Pomaska. Nikt inny w to nie uwierzy.

Sie kolega chce założyć? hę? O flaszkę dobrego rocznika Sophi tudzież innej kadarki?

Bo nawet przy mojej wybOOjałej wyobraźni ja tego nie wymyśliłem jeno dziś usłyszałem od zestrachanego leminga.......

flaszkę kolega stawia mi.
  • Tak Eden ? To na ile lat została skazana pani Meinhof np. ? Bo to, że dotknął ich seryjny samobójca to inna sprawa, chociaż wcale to nie jest takie oczywiste, że ktoś im pomógł. To byli popierdoleni ludzie do granic możliwości.

JORGE>
    E tam Horhe, ja cały czas twierdzę wbrew niemieckiemu mainstreamu, że tajszy Meinhof, Baadera i Enslinn odwiedził w ich celach w Stammheim właśnie nad ranem Seryjny Hitleroski
    A Ulrike dostała całych 8 latek za rzekomy udział w zamachu na wydawnictwo Springera w Hamburgu w 1972 r., co było ewidentną bzdurą, bo w żadnym przygotowaniu tego zamachu, nie mówiąc już o czynnym udziale w nim, nie brała ona udziału. Tak naprawdę sąd demokratycznej i liberalnej RFN skazał tę wybitną lewacką teoretyczkę Rewolucji antykapitalistycznej i antyimperialistycznej tylko za coś, co byśmy dzisiaj nazwali Mową Nienawiści. Gdyż na łamach lewackich, studenckich pism nawoływała ona jako ich redaktorka i publicystka do akcji bezpośredniej przeciwko Systemowi
    W skrócie: Ulrika OK, Bettinka nieOK. Da?
  • Eden zna lepiej detale zamachu w Hamburgu niż zajmujący się sprawą sąd. Eden, czy wiesz jak to się nazywa? Hucpa.

• Myślozbrodnia = zamiar.
    Przygotowanie > zamiar.
  • Przygotowaniem zajmowali się tylko oficerowie ABW. Brunobomber ograniczył się do myślozbrodni.
    Nie będę udawał, że dużo wiem, bo nie wiem, ale jestem w miarę świeżo po lekturze książki "Tragarze śmierci" Gadowskiego i Wojciechowskiego. Średnio mi się podoba styl, ale generalnie jest to pozycja arcyciekawa i przede wszystkim czapki z głów jeżeli chodzi o pracę, którą autorzy wykonali. Książka traktuje o udziale służb specjalnych demoludów we wspieraniu terroryzmu. Głównymi wątkami są mi.innymi sprawy Carlosa czy właśnie RAF. Żeby zdobyć informację odbyli dziesiątki podróży, spotykali i rozmawiali z dziesiątkami osób (m.innymi z Carlosem telefonicznie), przekopali tony dokumentów. Z ich narracji wynika, że Meinhof, po okresie gdzie faktycznie była najpopularniejszą felietonistką w Niemczech (pisała w tygodniku Konkret) przeszła na radykalne, terrorystyczne pozycje i brała udział w paru akcjach (a i też odbyła szkolenie wojskowe na Bliskim Wchodzie). Oddała własne 8 letnie bliźniaczki do palestyńskiej placówki szkolącej dzieci dla potrzeb terroryzmu (tyle, że dzieciaki zostały odbite i oddane ojcu). Była to baba popierdolona, jak całe to bagno lewackie jej czasów. Dodajmy, że w jakiejś mierze bezkarne, bo 3 fala Rote Armee Fraktion wtopiła się dzięki Stasi w społeczeństwo DDR i tam (na tym terenie) dożywa swoich dni (albo we Francji).

JORGE>
  • Akurat jeśli chodzi o "Tragarzy śmierci", to Gadowski i drugi autor w jednej książce zmieścili to, co opisali inni autorzy w bardzo rozproszonych artykułach. Oni to wszystko po prostu scalili w jedną książkę.
  • To jest pułapka na Dudę i rząd.

Każdy normalny człowiek wie, że Brunon Kwiecień to szur, ale na tyle bystry, że nienawidził rządu PO. Do tego piroman.
    Każdy normalny człowiek wie, że wjazd wojskowym transporterem na teren sejmu i detonacja to niezła ściema. Na ul.Wiejskiej by nawet nie dał rady wykręcić.

No więc uniewinnienie Brunona, po takiej jawnej niesprawiedliwości sądu, jest naturalne.

Jak to, terrorystę uniewninniliście?
    Tuska chciał zabić, czyli wasz pisoski hejter ! Aj waj, do mnie dzieci wdowy, zagranico, PiS to terroryści i mordercy!

I o to idzie gra. A ten szur to ofiara.
  • A co może Prezydent? Tylko w pełni ułaskawić czy na przykład zmienić wymiar lub formę kary ?
  • Ciekawie prawicie qizu. Gdyź zarzuty są ciężkie: mord na Sejmie, Premierze i Prezydencie jednocześnie. Za takie coś powinien być z automatu najwyższy wymiar kary. Jeśli uznamy Brunona K. za winnego, to nie możemy mu dać dwóch lat w zawiasach czy grzywny 500 zł.
    Jego można wyłącznie uniewinnić, i to z hukiem - jak Sumlińskiego czy innego Dreyfusa.
    Bruno K. Dreyfusem? Zapewne każdy ma takiego Dreyfusa, na jakiego zasługuje. Zresztą, podobno tamten nie był osobiście jakoś szczególnie lepszy.
  • qiz napisal(a):
    To jest pułapka na Dudę i rząd.

To równie dobrze może być pułapka na szczekające kurwy obecnie. Jeżeli Brunona można posadzić za myślozbrodnię przeciwko PO, Tuskowi i Komorowskiemu, to dlaczego nie można posadzić za myślozbrodnię przeciwko PiS, Kaczyńskiemu i Dudzie ?

Afera trybunałowa nie wychodzi dlatego, że kontrargument o niekonstytucyjnym działaniu PO i samego TK w pewnym momencie jest miażdżący. Podobnie może być z wyrokiem kiedy PiS kogoś złapie. Jeżeli Brunon chce pozabijać PO to źle, a jeżeli Gertruda chce pozabijać PiS to dobrze ?

JORGE>

A może jednak było jest tak:

Towarzystwo przehOOlowało z udowadnianiem swoej potrzeby istnienia i tym samym potrzeby bycia finansowanym a teraz w sumie niekt nie wie co z fantem Brunonem zrobić więc najlepiej wsadzić go gdzieś w zaciszne miejsce i niech się martwią inni za lat naście. Bo to przecież świr, a kto by się świrem przejmował? Czyż nie?
  • Nie.
    We mnie jakoś wszystko się wzdraga przed tą potworną niesprawiedliwością Żakiuz, żakuz!!!
    Nie.
    We mnie jakoś wszystko się wzdraga przed tą potworną niesprawiedliwością Żakiuz, żakuz!!!
    Delikatny kolega i jakiś nieprzystosowany do realiów PRLu.

Ajronia w dalszym ciągu kwitnie y owocOOje.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.