Skip to content

Eksperyment Calhouna

2»

Komentarz

• Mnie zastanawia USA- niby to nie takie pojeby, jak Europa Zachodnia... A jednak niemal każdy ma tam regulaminową dwójkę dzieci. Nawet gdy stać ich na dziesiątkę. Bo tak, bo wygodnie, bo wystarczy. Wyjątki to religijniacy wszelacy, no i imigranci.
  • Niestety USA również zamieszkują w większościbiałe po..by i nowi agresywni imigranci. Mentalność tych białych coraz bardziej upadabnia się do ich starszych braci ze starej Europy. To dzięki nim drugą kadencję rządzi lewak Obama bez poglądów i właściwości. To dzięki nim wybór bardziej radykalnego republikanina jest "nie do pomyślenia" a Prezydentem najpewniej zostanie Hilary Clinton. Zafunduje nam jakiś kolejny reset z Rosją, potraktuje Ukrinę jak swego czasu Gruzję i zacznie sprzedawać Chinom azjatyckich sojuszników. Skupi się na odbieraniu Amerykanom prawa do broni oraz krzewieniu tolerancji.
  • qiz napisal(a):
    Mnie zastanawia USA- niby to nie takie pojeby, jak Europa Zachodnia... A jednak niemal każdy ma tam regulaminową dwójkę dzieci. Nawet gdy stać ich na dziesiątkę. Bo tak, bo wygodnie, bo wystarczy. Wyjątki to religijniacy wszelacy, no i imigranci.
    Masoni tez? Może dlatego że to protestanci, z góry idzie prawo-obyczaj dwójka to wszyscy się słuchają.
  • qiz napisal(a):
    Mnie zastanawia USA- niby to nie takie pojeby, jak Europa Zachodnia... A jednak niemal każdy ma tam regulaminową dwójkę dzieci. Nawet gdy stać ich na dziesiątkę. Bo tak, bo wygodnie, bo wystarczy. Wyjątki to religijniacy wszelacy, no i imigranci.
    USA, 2013 rok, dzieci (do lat 18) to ok. 23% populacji, źródło
    Polska, 2014 rok, dzieci (do lat 17) to ok. 18% populacji, źródło

Czyli podobnie, z przesunięciem korzyści na USA.
    Natomiast co do "stać ich na dziesiątkę".

Otóż te same badania pokazują że w USA, 2013 rok, źródło:
    1. 21% dzieci żyje w rodzinach o niskich dochodach (czyli do wysokości 200% granicy ubóstwa)
    2. 19% dzieci żyje w rodzinach na/pod granicą ubóstwa

Kwota graniczna to 1962 dolary miesięcznie.
    A dokładniej
    What is the 2013 federal poverty threshold (FPT)?
    $23,624 for a family of four with two children
    $18,751 for a family of three with one child
    $16,057 for a family of two with one child
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.