VIII Rocznica powstania ŻRFF
Organizujemy?
Trzeba skontaktować się z Nelką i zamówić Mszę świętą.
Spotkamy się po Mszy św. na agapie, jeśli nam Nelka pomoże. Jeśli nie da rady, to... jakieś pomysły?
Może Ahawa z MarNakiem skontaktują się najpierw z Nelką?
Część krakowskich Płatków spotka się na Mszy św. w Krakowie. Będą z nami w łączności duchowej.
Ja wyjeżdżam na rehabilitację i wracam 8 marca. W sam raz na rocznicę, he, he
Zatem, weźmy się i zróbcie
[-O<
Trzeba skontaktować się z Nelką i zamówić Mszę świętą.
Spotkamy się po Mszy św. na agapie, jeśli nam Nelka pomoże. Jeśli nie da rady, to... jakieś pomysły?
Może Ahawa z MarNakiem skontaktują się najpierw z Nelką?
Część krakowskich Płatków spotka się na Mszy św. w Krakowie. Będą z nami w łączności duchowej.
Ja wyjeżdżam na rehabilitację i wracam 8 marca. W sam raz na rocznicę, he, he
Zatem, weźmy się i zróbcie
[-O<
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
http://parafialipiny.pl/ksieza-w-parafii
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Tylko nie wiem, jak z dojazdem, ale spróbuję (o ile w domu nie wydarzy się nic złego).
A w kwestii czas: 8 marca wypada we wtorek, może w sobotę po południu (12) lub niedzielę rano (13) byłoby łatwiej przybyć pracującym? A może ksiądz będzie zajęty w tym czasie i tylko wtorek wchodzi w grę?
Gdy już ustalimy datę, to można będzie zamawiać intencję (chętnie się włączę).
Zaczekajmy na termin wyznaczony przez Nelkę, bo chodzi o Mszę św.
Ja do 8 marca (włącznie) jestem w szpitalu na rehabilitacji, a więc na pewno odpada.
Sobota lub niedziela, to dobry dzień.
*
*
Jak się nie uda pomyślimy o Betlejem
gdy będziemy już pewni roześlemy po forumkach adres, kto zechce przyjedzie
no i nr konta trza dac żeby ściepkę lud zrobił ale to chyba przez PW najlepiej rozesłać, ok?
p.s.
Aniu podaj dalej, dobrze?
Na razie nie ma za bardzo co podawać
Czekam na konkrety. Dopiero wtedy roześlę na Zarząd, a zelatorzy do Płatków w swych Różach.
*
Katowice wstępnie dogadane na 12 marca 2016 r. na godz. 11 lub 12.
Kraków jeszcze się zbiera.
Warszawa chce się też zorganizować i szuka chętnych.
Bardzo proszę zelatorów o rozesłanie informacji do Płatków i zgłoszenia chętnych w wątkach na czwórforumku lub do nas.
Bosman Misiek z Sokołówki liczy przynajmniej na 20 Płatków w Warszawie, czego mu z serca życzę
Miejsce w Katowicach:
https://www.google.pl/maps/place/Kościół+Matki+Kościoła+Niepokalanej+Jutrzenki+Wolności/@50.2365152,19.0070952,19z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x9fa8a06a998c596e
http://www.michal.wiara.org.pl/index.php?id=12#menu
*
przyslijcie jakie zdjecia a ja wam codziennie po 10 perelek.
Będziemy duchowo z Tobą
*
Mam drukarkę, ale laser, czarno-biała. Trochę rozmazuje.
Może ktoś inny da radę?
Trzeba ze str. zrff.pl wydrukować stronę tytułową i poszczególne karty
stąd:
http://zrff.pl/?ksiega-zywego-rozanca-ff
a potem aktualny skład po wymianie w marcu:
stąd:
http://zrff.pl/?aktualny-sklad-zywego-rozanca-ff
i zszyć zszywaczem, albo umieścić w skoroszycie.
Po Mszy św. trafi do Księdza Dyrektora, jako załącznik i aktualizacja do naszej Księgi, żeby nie musiał ze sobą dźwigać wszystkich dokumentów.
Może ktoś to zrobić?
*
może ktoś pracuje w zakładzie poligraficznym, mógłby to po kosztach wydrukować i przesłać do Ani?
w jakimś lepszym serwisie ksero/oprawa/wydruk powinno się udać
tzn. e-mail
zajrzyj, proszę, do skrzynki
Bóg zapłać Kani!
+
*
Dzięki KAni dotarła do mnie zaktualizowana Księga ŻRFF. To jej wersja bez szczegółowych danych Dam i Rycerzy, bo oryginalna (z kartami ewidencyjnymi) znajduje się u Księdza Dyrektora.
Księga wykonana przez KAnię zawiera archiwalne karty (zaprojektowane przez Dr. Morelasa) i aktualne karty zbiorcze każdej z Róż. Całość elegancko oprawiona przez introligatora.
Jeszcze tak pięknej Księgi nie mieliśmy.
Bóg zapłać, KAniu!
+
Aktualności:
Katowice, 12.03.2016 r., godz. 12:30
Parafia św. Michała Archanioła, Katowice Brynów
Kościół MATKI KOŚCIOŁA NIEPOKALANEJ JUTRZENKI WOLNOŚCI
(po wejściu do środka warto patrzeć pod stopy, bo w posadzkę są wmurowane ciekawe kamienie).
Msza święta w intencji ŻRFF w VIII rocznicę jego powstania zostanie odprawiona o 12.30 w najbliższą sobotę (12.03.2016 r.).
Ahawa zachęca do wcześniejszego przyjazdu, żeby nieco pomóc i przygotować się do Mszy świętej.
Przyjechać można na 11.30 - bo już postara się być przed salkami. Wejście do salek jest od strony Poczty Polskiej, od tyłu kościoła (nie z boku. przy matce Bożej z La Salette, tylko z tyłu, takie małe drzwi z domofonem).
aha, co przywieźć?
jest jakiś podział czy co kto ma?
tylko żeby się nie dublować neipotrzebnie
*
a ilu nas będzie?
meldować mi się tu...
(kawa, herbata, cukier, cytryna i małe Conieco)
*
[-O<
*
trochę nagniemy przepisy ale damy radę, poza tym będziesz nawigatorem, ok?
będę u Ciebie o 11.00 - może być?
Nie dam rady nawigować. Nie mam orientacji w terenie.
Gdyby nie ta przypadłość, to jechałabym sama, bo prawo jazdy mam.
~X(
*
dojedziemy na pewno na miejsce
+
Rozmowy były bardzo gorące a atmosfera typowo rodzinna, pierwsza nieśmiałość szybko ustąpiła serdeczności i radości ze spotkania, gdyby nie obowiązki zawodowe i konieczność powrotu z pewnością do późnego wieczoru siedzielibyśmy w salce z której korzystaliśmy dzięki gościnności ks. Ignasiaka.
poproszę o zdjęcia i swoje spostrzeżenia resztę szacownego towarzystwa...