apel do naszego ks. Promotora o ustalenie jak najszybciej miejsca i terminu kolejnego spotkania, w 2017 roku, oraz serdeczna prośba do warszawskiego oddziału ŻRFF o rozpoznanie terenu w stolicy pod kątem zorganizowania obchodów 10 lecia naszego dzieła w Warszawie...
Dostałam już fotki, ale coś nie mogę się pozbierać. Zdjęcia wykonała Jola i Ahawa. Dziękujemy! Zacznę od fotografii zbiorowej. Kiepsko to wyszło, ale jest jedyna. Czekam, może jeszcze ktoś jakieś podrzuci
Kilka zdjęć z wnętrza kościoła
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Ale elegancka uroczystość! W imieniu Mazowsza dziękuję za modlitwy i reprezentowanie Dam i Rycerzy. Ukłony dla obecnych na VIII rocznicy i dla KAni za album. Bóg zapłać! PS. Fajnych chłopaczków ma Marniok. :-) Atmosfera - faktycznie rodzinna.
Aniu dzieki za zdjęcia. Twoje są dobrej jakości przynajmniej :-) próbke tych które dostałem od @Ahawy pokazuje to zbiorowe - niestety moi chłopcy nie potrafią zrobić wyraźnych zdjęć - a oni opanowali jego aparat... może @TecumSeh coś wrzuci bo tez robił zdjęcia
marniok napisal(a): Aniu dzieki za zdjęcia. Twoje są dobrej jakości przynajmniej :-) próbke tych które dostałem od @Ahawy pokazuje to zbiorowe - niestety moi chłopcy nie potrafią zrobić wyraźnych zdjęć - a oni opanowali jego aparat... może @TecumSeh coś wrzuci bo tez robił zdjęcia
niektóry całkiem niezłe im wyszły, trochę przypadkowo ale mi się podobają szczególnie to takie zamazane co widać jak trzymasz różaniec a w tle twoja żona z dzieckiem
Nie robiłam zdjęć. Wszystkie otrzymałam od Joli i Ahawy. Fotki nieco ulepszyłam Picasą. To rozmazane ominęłam, mimo Twej rekomendacji.
To my, z duszami na ramieniu
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Na miejscu miłe zaskoczenie było nas całkiem sporo: AnnaE, JolaK, Hilda Srebrna, Elo, Jerzy, TecumSeh, Kamil, Ahawa, Rucit, ja oraz mój Kamil i Szymon.
Na Mszy Św., którą odprawił ks. Wojciech Ignasiak, towarzyszyliśmy członkom miejscowego Ruchu Światło-Życie, to była msza Wspólnoty Foz-Zoe dla regionu. Po Mszy Świetej "małe-co-nieco" okazało się całkiem spora imprezą. Towarzyszyła nam oczywiście Księga Żywego Różańca z historycznymi kartami dr.Morelasa uzupełniona o aktualny skład 15 Róż ŻRFF - dziękuje raz jeszcze KAni za super prezent. JolaK jak zawsze wzięła na siebie sprawę tortu rocznicowego. Reszta towarzystwa zastawiła stół wiktuałami. Wspólnie z nami przez chwilę biesiadował ksiądz dobrodziej z parafii Świętego Michała Archanioła. Nie zapomnieliśmy o nieobecnych a zwłaszcza o zmarłych z naszej wspólnoty różańcowej, odmówiliśmy wspólnie Koronkę do Bożego Miłosierdzia i dziesiątkę Różańca również w ich intencji. +++ Ks. Wojciech Ignasiak udzielił błogosławieństwa wszystkim Damom i Rycerzom ŻRFF. Życzył nam wytrwałości w modlitwie różańcowej. Bóg zapłać! +++
Rozmowy były bardzo gorące a atmosfera typowo rodzinna, pierwsza nieśmiałość szybko ustąpiła serdeczności i radości ze spotkania. Gdyby nie obowiązki zawodowe i konieczność powrotu z pewnością do późnego wieczoru siedzielibyśmy w salce z której korzystaliśmy dzięki gościnności Ośrodka Szkoleniowego im. ks. Franciszka Blachnickiego prowadzonego przez ks. Ignasiaka.
Komentarz
Dziękuję za relację i proszę o więcej
czasu jest tak dużo że każdy może to uwzglednić w swoich planach
a cóż tak zamilkli rocznicowi biesiadnicy?
Zdjęcia wykonała Jola i Ahawa. Dziękujemy!
Zacznę od fotografii zbiorowej. Kiepsko to wyszło, ale jest jedyna.
Czekam, może jeszcze ktoś jakieś podrzuci
Kilka zdjęć z wnętrza kościoła
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ukłony dla obecnych na VIII rocznicy i dla KAni za album.
Bóg zapłać!
PS. Fajnych chłopaczków ma Marniok. :-)
Atmosfera - faktycznie rodzinna.
Twoje są dobrej jakości przynajmniej :-)
próbke tych które dostałem od @Ahawy pokazuje to zbiorowe - niestety moi chłopcy nie potrafią zrobić wyraźnych zdjęć - a oni opanowali jego aparat...
może @TecumSeh coś wrzuci bo tez robił zdjęcia
Fotki nieco ulepszyłam Picasą. To rozmazane ominęłam, mimo Twej rekomendacji.
To my, z duszami na ramieniu
*
Na miejscu miłe zaskoczenie było nas całkiem sporo:
AnnaE, JolaK, Hilda Srebrna, Elo, Jerzy, TecumSeh, Kamil, Ahawa, Rucit, ja oraz mój Kamil i Szymon.
Na Mszy Św., którą odprawił ks. Wojciech Ignasiak, towarzyszyliśmy członkom miejscowego Ruchu Światło-Życie, to była msza Wspólnoty Foz-Zoe dla regionu.
Po Mszy Świetej "małe-co-nieco" okazało się całkiem spora imprezą.
Towarzyszyła nam oczywiście Księga Żywego Różańca z historycznymi kartami dr.Morelasa uzupełniona o aktualny skład 15 Róż ŻRFF - dziękuje raz jeszcze KAni za super prezent.
JolaK jak zawsze wzięła na siebie sprawę tortu rocznicowego.
Reszta towarzystwa zastawiła stół wiktuałami.
Wspólnie z nami przez chwilę biesiadował ksiądz dobrodziej z parafii Świętego Michała Archanioła.
Nie zapomnieliśmy o nieobecnych a zwłaszcza o zmarłych z naszej wspólnoty różańcowej, odmówiliśmy wspólnie Koronkę do Bożego Miłosierdzia i dziesiątkę Różańca również w ich intencji.
+++
Ks. Wojciech Ignasiak udzielił błogosławieństwa wszystkim Damom i Rycerzom ŻRFF.
Życzył nam wytrwałości w modlitwie różańcowej.
Bóg zapłać!
+++
Rozmowy były bardzo gorące a atmosfera typowo rodzinna, pierwsza nieśmiałość szybko ustąpiła serdeczności i radości ze spotkania.
Gdyby nie obowiązki zawodowe i konieczność powrotu z pewnością do późnego wieczoru siedzielibyśmy w salce z której korzystaliśmy dzięki gościnności Ośrodka Szkoleniowego im. ks. Franciszka Blachnickiego prowadzonego przez ks. Ignasiaka.
Jeśli pozwolisz, skopiuję i wkleję na stronę zrff.pl
=D>
*
+++
To może ten pierwszy wyedytuj i zmień np. na +?
*
*
bierz i walcz...
[dyg]
*